“همراه” نمادی موفق در بازاری ناموفق
به گزارش بورس امروز؛ یکی از پروژه های که شرکت ارتباطات سیار ایران در حال حاضر در حال اجرای آن می باشد، پلتفرم بومی اینترنت اشیا است. این پلتفرم مبتنی بر ابر با قابلیت مدیریت دستگاه های اینترنت اشیا، امکان خدمات دهی به کسب و کارهای مختلف را با استفاده از ویژگی چند مستأجری، امکان درآمدزایی […]
به گزارش بورس امروز؛ یکی از پروژه های که شرکت ارتباطات سیار ایران در حال حاضر در حال اجرای آن می باشد، پلتفرم بومی اینترنت اشیا است. این پلتفرم مبتنی بر ابر با قابلیت مدیریت دستگاه های اینترنت اشیا، امکان خدمات دهی به کسب و کارهای مختلف را با استفاده از ویژگی چند مستأجری، امکان درآمدزایی از طریق پلتفرم، ارائه گزارش های تحلیلی از وضعیت دستگاه های اینترنت اشیا در یک داشبود یکپارچه و یکپارچه سازی و برقراری ارتباط با سامانه های همراه اول از طریق API های استاندارد را فراهم می کند. از ضرورت های اجرای این طرح می توان به دو عامل، ارائه خدمات زیرساختی و توسعه اکوسیستم اینترنت اشیا در ایران و فراهم سازی پلتفرم بومی مقیاس پذیر و عدم وابستگی به محصولات خارجی اشاره نمود.
بر اساس گزارش ۶ ماهه منتشر شده ازشرکت ارتباطات سیار ایران منتهی به شهریور ۱۴۰۱، درآمد های عملیاتی این شرکت نسبت به گزارش ۶ ماهه منتشر در سال ۱۴۰۰ با افزایش ۳۷ درصدی از ۱۳۸ هزار میلیارد و ۴۴۷ میلیون و ۱۸۱ هزار ریال به ۱۸۹ هزار میلیارد و ۷۹۹ میلیون و ۲۷۰ هزار ریال رسیده است. این میزان درآمد زایی در نیمه نخست سال جاری سودی معادل با ۲۴ هزار میلیارد و ۹۴۶ میلیون و ۱۷۷ هزار ریال را برای این شرکت رقم زده است. با بررسی صورت های مالی ۶ ماهه بسیاری از شرکت های فعال در بازار سرمایه نسبت به نیمه نخست در سال گذشته خواهیم دید که اکثر شرکت ها با افت درآمدی و سوداوری در سال جاری نسبت به گذشته مواجه شده اند، از علل این امر می توان به عواملی همچون کمبود انرژی و تحریم های حال حاضر اشاره نمود. اما همانطور که پیش از این مطرح کردیم شرکت ارتباطات سیار ایران با نحوه مدیریت صحیح ، حتی با وجود ثابت ماندن نرخ های تعرفه های خود، توانسته همچنان روند رو به رشد خود را در درآمد زایی و سوداوری حفظ نماید.
از کل درآمد کسب شده در نیمه نخست سال جاری ۵۴ درصد به درآمد کارکرد مشترکین خطوط اعتباری، ۳۹ درصد به کارکرد مشترکین خطوط دائمی، و حدود ۶ درصد نیز به درآمد استفاده از امکانات شبکه توسط سایر شرکت های تلفن همراه اختصاص دارد.
همچنین شرکت مذکور در یکماهه مهر ماه سال جاری توانسته درآمدی معادل با ۲۹ هزار میلیارد و ۲۴ میلیون و ۶۲۹ هزار ریال کسب نماید که ۵۱ درصد از آن به درآمد حاصل از کارکرد مشترکین خطوط اعتباری، ۳۶ درصد به کارکزد مشترکین خطوط دائمی و ۱۲ درصد نیز به درآمد استفاده از امکانات شبکه توسط سایر شرکت های تلفن همراه تعلق گرفته است.
شرکت مذور در دوره ۶ ماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۱ دارای سرمایه گذاری های بلند مدت به ارزش ۲۴ هزار میلیارد و ۸۳۵ میلیون و ۹۱۱ هزار ریال بوده است در حالیکه در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۰ سرمایه گذاری های بلند مدت این شرکت ۲۴ هزار میلیارد و ۱۴۳ میلیون و ۴۱۱ هزار ریال بوده است.
شرکت زیرمجموعه شرکت ارتباطات سیار ایران اعم از: شرکت سرمایه گذاری توسعه نور دنا، شرکت نقش اول کیفیت، شرکت ارتباطات مبین نت، شرکت به پرداز همراه سامانه اول، و شرکت ستاره درخشان همراه کیش، به ترتیب صورت های مالی سه ماهه منتهی به ۳۰ مهر، و مابقی صورت های مالی ۶ ماهه منتهی به پایان خرداد خود را بر سامانه کدال منتشر کرده اند.
شرکت سرمایه گذاری توسعه نور دنا یکی از شرکت های زیر مجموعه شرکت ارتباطات سیار است که به صورت تقریبی صد در صد مالکیت آن در اختیار این شرکت می باشد. کل سرمایه گذاری های این شرکت زیرمجموعه معادل با ۳۱ هزار میلیارد و ۸۱۷ میلیون و ۱۹۴ هزار ریال است که ۲۲ درصد از آن در صنعت پتروشیمی صرف گردیده است.
شرکت سرمایه گذاری توسعه نور دنا در صورت های مالی ۳ ماهه منتهی به ۳۰ مهر ۱۴۰۱ خود با نحوه چینش پرتفوی بورسی خود توانسته از مازاد ارزش بازار سهام خود نسبت به بهای تمام شده آن ها سودی معادل با ۲۲ هزار میلیارد و ۷۳۳ میلیون و ۳۳۰ هزار ریال را کسب نماید. همچنین پرتفوی غیر بورسی این شرکت دارای بهایی معادل با ۴ هزار میلیارد و ۲۶۲ میلیون و ۷۵۵ هزار ریال بوده است. همچنین این شرکت از فروش برخی سهام شرکت هایی از قبیل، بانک ملت، پالایش نفت لاوان، مدیریت سرمایه گذاری امید و سایر سهام ها، سودی را به ارزش ۱۶۱ میلیارد و ۱۲۱ میلیون ریال کسب نموده است.
در نتیجه علاوه بر اینکه نحوه مدیریت شرکت ارتباطات سیار ایران بر خلاف جهت آب حرکت کردن این شرکت، کمک کننده بوده است، نحوه انتخاب درست شرکت های زیر مجموعه این شرکت بوده که توانسته در افزایش درآمد زایی این شرکت ارتباطاتی نقشی عمده را ایفا نماید.