آیا تتر در Remittances کاربرد دارد؟
تتر اولین و بزرگترین استیبل کوین جهان است. استیبلکوینها ساخته میشوند تا قیمت همواره ثابتی داشته باشند و عملکرد ارزهای فیات را به روی بلاکچین و دنیای ارزهای دیجیتال بیاورند. از این رو قیمت تتر یا همان قیمت USDT همواره روی ۱ دلار ثابت است.
ثبات قیمت تتر (قیمت USDT) نه تنها باعث شده است که خرید تتر با هدف معامله ارزهای دیجیتال انجام شود، بلکه مردم به خرید USDT میپردازند تا بتوانند آن را انتقال برونمرزی دهند. بنابراین تتر را جایگزینی برای حوالههای بانکی میدانند. اما آیا واقعاً ثبات قیمت تتر، خرید USDT و انتقال آن را جایگزین حوالههای بانکی میکند؟ آیا قیمت USDT که همواره ۱ دلار است، خرید تتر را رواج داده و استفاده از حوالههای بانکی را کاهش میدهد؟
به گزارش معتبرترین صرافی ایرانی، والکس، یکی از کاربردهای ارز دیجیتال تتر مربوط به جایگزینی با حوالههای بانکی یا Remittances است. انتقال پول در سطح بینالملل دلایل گوناگونی دارد و کشورهای مختلف نیز ممکن است شرایط و محدودیتهای متفاوتی در ارسال ارز داشته باشند. تبدیل و ترنسفر ارز نیز موضوع دیگری است که باعث شده معاملهگران و حتی کارگرانی که در کشورهای دیگری مشغول کار هستند استفاده از تتر را بهجای حواله ترجیح بدهند. هنگام استفاده از حواله بانک و طرف سومی به عنوان ناظر باید فعالیت کند تا کارگران و معاملهگران بتوانند پول خود را جا به جا کنند. در حالی که تتر مشکلات انتقال ارز را بدون نیاز به شخص سوم و پرداخت کارمزد حل میکند.
تاریخچه تتر
تتر (USDT) که در ژوئیه ۲۰۱۴ توسط براک پیرس، کریگ سلرز و ریو کالینز تأسیس شد، در ابتدا با نام «رییل کوین (Realcoin)» شناخته میشد. یک ارز دیجیتال است که معمولاً به عنوان «سکه پایدار (stablecoin)» توصیف میشود و هدف آن حفظ نسبت ۱=۱ با دلار آمریکا است. تتر یکی از اولین استیبل کوینهای ایجاد شده بود که بر پایه امنی (Omni) ساخته شد؛ یک لایه پروتکل برای بلاکچین بیت کوین که مفهوم استیبل کوین را در سال ۲۰۱۲ به جهان معرفی کرد.
تتر پیشگام چیزی بود که اکنون به نام استیبل کوین شناخته میشود با وثیقه فیات، مورد حمایت است. تتر دلار امروزه پرکاربردترین استیبل کوین است. تتر در راستای تلاش برای حل دو مشکل عمده ارزهای دیجیتال ایجاد شد: نوسانات بالا و ضعف در قابلیت تبدیل بین ارزهای فیات و ارزهای دیجیتال. برای پرداختن به این مشکلات درک شده، تتر یک ارز دیجیتال ایجاد کرد که به طور کامل توسط سپردههای دلار آمریکا در بانکها، پشتیبانی میشود.
بنیاد تتر توکنهای خود را روی چندین بلاکچین به گردش در میآورند. از جمله مهمترین آنها بیت کوین، اتریوم و ترون است. در اتریوم، توکنهای USDT به عنوان تترهای ERC-20 توصیف میشوند. در همین حال، USDTهایی که با کمک امنی روی بلاکچین بیتکوین به گردش درآمدهاند، تتر امنی نام دارند.
خود توکنها به صورت مستقل و در یک شبکه غیرمتمرکز عمل میکنند: اما بنیاد تتر مستقر در هنگ کنگ، تنها مسئول ایجاد و بازخرید توکنها و همچنین مدیریت داراییهای وثیقه برای حفظ نسبت ۱=۱ است.
تا بدین جای کار، کاربران اصلی USDT به عنوان یک جایگزین برای ارزهای فیات، صرافیها بودهاند. زیرا تتر نیاز به حفظ روابط بانکی خارج از کشور را کاهش داده یا از بین میبرد. صرافیهای قابل توجهی که از این توکن استفاده میکنند عبارتند از بیتفینکس، بیترکس، بایننس، والکس، کوینبیس، کراکن، هوبی، پولونیکس، لیکوئید، گیت و اوکاکس.
از زمان تأسیس تتر در سال ۲۰۱۴، تتر به دلیل عدم ارائه صورتهای مالی حسابرسی شده که ثابت کند دارای ذخایر کافی برای پشتیبانی از USDT است، موضوع بحثهای مداوم بوده است. از لحاظ تاریخی، تتر نتوانسته بود روابط بانکی خود را فاش کند و تنها شرکای بانکی خود را در نوامبر ۲۰۱۸ اعلام کرد تا شایعات مربوط به پرداخت بدهی خود را که توسط صرافی ارز دیجیتال بیتفینکس مطرح شده بود، سرکوب کند.
در مارس ۲۰۱۹، تتر بیانیه افشای خود را بهروزرسانی کرد و ادعا کرد که توکنهایش دیگر به طور ۱۰۰ درصد توسط سپردههای دلاری آمریکا پشتیبانی نمیشوند. بلکه اکنون با پشتوانه ۱۰۰ درصدی ذخایری شامل ارزهای سنتی و معادلهای نقدی، سایر داراییها و دریافتنیهای وامهای شرکت تتر به اشخاص ثالث، به فعالیت خود ادامه میدهد.
اما اخیراً تتر بسیار در جلب اعتماد موفق عمل کرده است و به صورت منظم صورتهای مالی حسابرسی شدهای را منتشر میکند که اثبات کننده در اختیار داشتن وثیقه کامل برای حمایت توکنهای USTD در هستند. حتی ممکن است داراییهایی که در اختیار تتر قرار دارند، بیشتر از کل ارزش بازار USDT باشد که این موضوع خود، هم خیال مردم را از بابت وثیقه راحت میکند و هم بابت حفظ ثبات قیمت USDT.
آیا خرید تتر سرمایهگذاری خوبی است؟
خرید تتر یک سرمایهگذاری بلندمدت نیست که به خودی خود باعث رشد پول شما شود. زیرا به دلار آمریکا متصل میماند و قیمت آن همیشه ثابت است. اما پلتفرمهای وام دهی، صرافیها و کیف پولهایی وجود دارند که برای خرید تتر و ذخیره USDT در پلتفرم آنها، نرخهای بهره بالایی به شما میپردازند.
شرکت تتر چگونه کسب درآمد میکند؟
از طریق حق ثبتنام و کمیسیون. هر کسی که بخواهد توکنهای USDT را مستقیماً از خود تتر خریداری کند، این شرکت برای اولین بار ۱۵۰ دلار حق ثبتنام از او دریافت میکند و همچنین به ازای صدور هر ۱۰۰۰ توکن، ۱ تتر کمیسیون دریافت میکند. تتر هماکنون بیش از ۶۹,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ توکن در گردش دارد که با تقسیم این عدد به هزار، متوجه میشویم ۶۹,۰۰۰,۰۰۰ دلار در آمد تتر فقط از محل کمیسیونها بودهاست. البته این عدد نشاندهنده آن تعداد توکنهایی است که هماکنون در گردش هستند. مطمئناً تعداد زیادی توکن نیز پس از بازخرید، سوزانده شدهاند.
آیا تتر آیندهای دارد؟
اگر منظور از این سوال، رشد قیمت باشد خیر. قیمت USDT نه افزایش پیدا میکند و نه کاهش. اما اگر منظور، رسیدن به حدود بسیار بالای اعتبار جهانی و تبدیل شدن به یک ارز رایج در سراسر دنیا باشد، تنها زمان پاسخگو خواهد بود. در زمان نوشتن این مطلب، حداقل در دنیای کریپتو وضع خوبی دارد و پس از بیتکوین و اتریوم، خود را در جایگاه سومین ارز دیجیتال بزرگ دنیا میبیند.
https://wallex.ir/blog/usages-of-tether/