تکمیل زنجیره تولید فولاد اولویت ماست
به گزارش بورس امروز؛ وی افزود: طرح احداث کارخانه فرآوری و تولید کنسانتره و احداث کارخانه گندلهسازی هر یک به ظرفیت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن، احداث کارخانه آهن اسفنجی به ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در استان کرمان، برنامهریزی و آغاز اجرای پروژههای توسعه ذوب و نورد در جنوب کشور و همچنین پروژههای توسعهای مجتمع […]
به گزارش بورس امروز؛ وی افزود: طرح احداث کارخانه فرآوری و تولید کنسانتره و احداث کارخانه گندلهسازی هر یک به ظرفیت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن، احداث کارخانه آهن اسفنجی به ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در استان کرمان، برنامهریزی و آغاز اجرای پروژههای توسعه ذوب و نورد در جنوب کشور و همچنین پروژههای توسعهای مجتمع فولاد صنعت بناب در استان آذربایجان شرقی جهت افزایش ظرفیت تولید و نوسازی خطوط تولید، مهمترین پروژههای هلدینگ ماهان جهت تکمیل زنجیره فولاد هستند.
وی همچنین با اشاره به مشارکت با سایر سرمایهگذاران مانند قرارگاه خاتمالانبیا تاکید کرد: در حال اکتشاف معدنی در حوزه مس هستیم و به زودی آغاز عملیات احداث یک کارخانه فرآوری مس در جنوب کرمان به ظرفیت تولید ۱۰ هزار تن کنسانتره را شاهد خواهیم بود. همچنین جهت تولید فروسیلیس مورد نیاز کارخانجات فولاد صنعت بناب، عملیات اجرایی احداث کارخانه تولید فروسیلیس نیز در این شهرستان آغاز شده است.
وی افزود: در کنار موارد فوق، جهت تهیه زیرساخت مورد نیاز برای پروژهها نیز اقداماتی در حال انجام است که از آن جمله میتوان به طرح جامع انرژی و طرح جامع حمل و نقل هلدینگ ماهان اشاره کرد.
راه اندازی فاز اول کارخانه فرآوری و تولید کنستانتره آهن تا پایان سال جاری
مدیر عامل گسترش صنایع و معادن ماهان در بخش دیگری از سخنان با اشاره به فاز اول کارخانه فرآوری و تولید کنسانتره آهن که شامل احداث واحد سنگشکنی و کوبینگ خشک است گفت: این فاز از اسفند ماه ۱۴۰۰ آغاز شده است و انتظار میرود که تا پایان سال به اتمام برسد. همچنین قرارداد احداث فاز دوم این کارخانه جهت تولید کنسانتره در حال نهایی شدن است و این فاز نیز به زودی وارد فاز اجرایی خواهد شد.
وی افزود: فاز دوم کارخانه تولید آهن اسفنجی بافت نیز بیش از ۶۰ درصد پیشرفت داشته است و انتظار میرود که این کارخانه تا بهمن ماه سال جاری به بهرهبرداری برسد. همچنین پروژههای گندلهسازی و همچنین توسعه مجتمع فولاد صنعت بناب شامل واحدهای ذوب و نورد نیز به زودی با فعال شدن قرارداد با پیمانکار EPC آغاز خواهد شد.
بصیری تاکید کرد: پروژههای تامین زیرساخت مجتمع بناب نیز پیشرفت خوبی داشته است و طرح اتصال این مجموعه به راهآهن با پیشرفت حدود ۹۰ درصدی به زودی به بهرهبرداری میرسد. پروژه احداث کارخانه تولید اکسیژن و گازهای صنعتی این مجتمع نیز دارای پیشرفت حدود ۲۰ درصدی است. پروژههای اکتشافی در حوزه معدن نیز پیشرفت خوبی داشته است و به زودی پروانه اکتشاف یکی از محدودههای معدنی در استان یزد صادر خواهد شد. اکتشافات در معدن سرب و روی کوهبنار دامغان نیز در حال انجام است و مشاور و پیمانکار جهت انجام اکتشافات تکمیلی انتخاب شدهاند.
کمبود آهن اسفنجی عامل اصلی رکود بازار
وی در خصوص تاثیر پروژه های در دست اقدام جهت تکمیل زنجیره تولید فولاد و تامین مواد اولیه گفت: این شرکت پروژههایی در سراسر زنجیره برای توازن و تکمیل زنجیره فولاد در احال اجرا دارد. با توجه به بهرهبرداری از معدن شماره ۵ گلگهر توسط شرکت ماهان سیرجان، با احداث کارخانجات تولید کنسانتره و گندله، زنجیره فولاد در هلدینگ ماهان تکمیلتر خواهد شد. با آغاز به کار کارخانه احیا مستقیم شماره ۲ بافت و افزایش ظرفیت تولید آهن اسفنجی به میزان ۸۰۰ هزار تن در سال، بخشی از نیاز کارخانجات تولید فولاد مرتفع خواهد شد.
در بخش فولادسازی و نورد، چالش تامین آهن اسفنجی به عنوان ماده اولیه و رکود حاکم بر بازار داخلی و خارجی باعث شده است تا این پروژهها با وسواس بیشتری مورد بررسی و مطالعه قرار گیرند تا از تامین ماده اولیه و وجود بازار مناسب برای فروش محصول اطمینان حاصل شود.
بصیری ادامه داد: کارخانه تولید کنسانتره به ظرفیت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال به حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن سنگآهن در سال نیاز دارد؛ در حالی که میزان تولید سنگآهن در معدن شماره ۵ گل گهر حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن است و در نتیجه باید بخشی از سنگآهن مورد نیاز این کارخانه از محل دیگری تامین شود تا این واحد بتواند در ظرفیت کامل به بهرهبرداری برسد. کارخانه گندلهسازی که تا چهار سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید، با کارخانه تولید کنسانتره دارای توازن بوده است و در نتیجه در صورتی که کارخانه کنسانتره در ظرفیت کامل به بهرهبرداری برسد، کارخانه گندلهسازی نیز در ظرفیت کامل فعالیت خواهد کرد.
وی تاکید کرد: به دلایلی نظیر کمبود آهن اسفنجی و رکود حاکم بر بازار فولاد در داخل و خارج کشور، کارخانجات فولاد صنعت بناب زیر ظرفیت عملی در حال فعالیت هستند. به همین علت جهت انتخاب محصول نهایی طرحهای توسعه این مجتمع، مطالعات جامعتری در حال انجام است تا بتوان این مجتمع را به نحو بهینه اداره کرد. پروژههای توسعه ذوب و نورد در جنوب کشور نیز با همین رویکرد و اطمینان از انتخاب محصول مناسب جهت تولید با حداکثر ظرفیت اجرا خواهند شد؛ چراکه بحث مزیت مقیاس و کاهش هزینه تولید با افزایش ظرفیت در تولید فولاد بحث مهمی است و این موضوع مورد توجه این هلدینگ خواهد بود.