درآمد «خودرو» از فروش محصولات خود در شهریورماه ۱۴۰۱
شرکت ایران خودرو با سرمایه ۳۰۱هزار میلیارد و ۶۵۶ میلیون و ۶۸ هزار ریالی و ارزش بازار ۶۰۳ هزار میلیارد و ۱۰میلیون و ۴۷۹ هزار و ۹۳۲ ریالی در یک ماهه شهریور ۱۴۰۱ از فروش محصولات خود اعم از: پژو، سمند، دنا، رانا، هایما، تارا و سایر محصولات درآمدی را معادل با ۱۷۷ هزار میلیارد و ۸۷۲ میلیون و ۲۵۱ هزار ریال کسب نمود.
به گزارش بورس امروز، شرکت ایران خودرو با سرمایه ۳۰۱هزار میلیارد و ۶۵۶ میلیون و ۶۸ هزار ریالی و ارزش بازار ۶۰۳ هزار میلیارد و ۱۰میلیون و ۴۷۹ هزار و ۹۳۲ ریالی در یک ماهه شهریور ۱۴۰۱ از فروش محصولات خود اعم از: پژو، سمند، دنا، رانا، هایما، تارا و سایر محصولات درآمدی را معادل با ۱۷۷ هزار میلیارد و ۸۷۲ میلیون و ۲۵۱ هزار ریال کسب نمود.
این شرکت در نیمه نخست سال ۱۴۰۱، درآمد خود را نسبت به نیمه نخست سال گذشته حدود ۱۹۹ درصد افزایش داده است و در همین راستا درآمد شرکت از ۲۶۳ هزار میلیارد و ۳۳۲ میلیون و ۸۸۲ هزار ریال به ۷۸۶ هزار میلیارد و ۲۱۶ میلیون و ۹۷۹ هزار ریال افزایش یافت. اصلی ترین محصول این شرکت پژو بوده که از کل مبلغ فروش ۳۷ درصد را به خود اختصاص داده است. این محصول( گروه پژو)، در شش ماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۱ نسبت به دوره مشابه خود در سال گذشته، از منظر تناژ فروش با رشد ۳۱ درصدی و نرخ فروش با رشد ۳۵ درصدی همراه گردیده است. تناژ تولید محصولات گروه پژو در طول دوره مذکور نسبت به سال گذشته از ۱۳۵ هزار و ۵۸۷ دستگاه به ۱۵۷ هزار و ۷۷۵ دستگاه افزایش یافته است.
در اوایل نیمه دوم سال جاری، شرکت سرمایه گذاری سمند که ۳۰ درصد از سهام آن به شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو تعلق دارد، گزارش سه ماهه منتهی به پایان شهریور ۱۴۰۱ خود را بر سامانه کدال نشاند. همچنین شرکت ایران خودرو تبریز نیز صورت های یکسال مالی خود را در سامانه کدال ثبت نمود. طبق آخرین صورت های مالی منتشر شده از این شرکت( صورت های مالی ۳ ماهه منتهی به پایان شهریور ۱۴۰۱)، کل سرمایه گذاری های شرکت سرمایه گذاری سمند معادل با ۲۷ هزار میلیارد و ۲ میلیون و ۶۶۹ هزار ریال بوده که ۵.۵ درصد آن به شرکت های خارج از بورس و ۹۴.۵ درصد نیز به شرکت های بورسی این شرکت زیرمجموعه ایران خودرو تعلق دارد. همانطور که واضح و مبرهن است این شرکت بیشترین سرمایه گذاری های خود را در صنعت خودرو و ساخت قطعات صرف نموده است.
در پرتفوی بورسی شرکت سرمایه گذاری سمند می توان دید که این شرکت از نحوه چینش پرتفوی بورسی خود توانسته در ۳ ماهه اول سال مالی فعالیت خود سودی معادل با ۷۷ هزار میلیارد و ۶۲۴ میلیون و ۱۴۰ هزار ریال کسب نماید. این سود حاصل شده از مابه تفاوت بهای شرکت های بورسی و ارزش بازار آن ها ایجاد گردیده است. همچنین در طول این دوره، شرکت مذکور از فروش حق تقدم های ایران خودرو دیزل، بانک ملت و لیزینگ ایران خودرو توانست سودی معادل با ۲۶۶ میلیارد و ۳۳۶ میلیون ریال کسب نماید.
یکی دیگر از شرکت های زیر مجموعه شرکت ایران خودرو، شرکت ایران خودرو تبریز بوده که در سال ۱۳۸۵ عملیات اجرایی آن آغاز گردیده است. این شرکت نیز با سرمایه ای معادل با ۴۵۱ میلیارد ریال، در عملکرد ۱۲ ماهه منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ توانسته درآمدی معادل با ۸۲ هزار میلیارد و ۲۶۷ میلیون و ۷۳۴ هزار ریال را کسب نماید و به موجب این میزان درآمد زایی این شرکت نیز توانسته سود خالص ۲ هزار میلیارد و ۳۶ میلیون و ۶۰۶ هزار ریالی را به ازای یک سال فعالیت خود ایجاد نماید.
این شرکت در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۰ نسبت به دوره مشابه در سال گذشته دارایی های خود را حدود ۲۱۰ درصد افزایش داده و در نهایت از ۱۱ هزار میلیارد و ۵۸۲ میلیون و ۶۵۶ هزار ریال به ۳۵ هزار میلیارد و ۹۴۸ میلیون و ۷۴ هزار ریال می رساند.همچنین در طول این دوره مذکور حقوق مالکانه این شرکت تولیدی از ۷۰ میلیارد و ۵۹۵ میلیون ریال به ۲ هزار میلیارد و ۱۰۶ میلیون و ۸۹۹ هزار ریال افزایش می یابد.
این مسئله کاملا واضح است که شرکت های زیر مجموعه یک شرکت بزرگ می توانند در ایجاد درآمد شرکت بالا دستی خود بسیار موثر باشند و با عملکرد خود بخشی از سوداوری شرکت بالا دستی خود را مهیا نمایند. در حال حاضر این دو شرکت زیر مجموعه شرکت ایران خودرو که جدیدا صورت های مالی ای از عملکرد خود را بر سامانه کدال نشانده اند، عملکرد مطلوبی را در صورت های مالی خود منعکس نموده اند که شرکت ایران خودرو نیز از آن بی بهره نخواهد ماند.