مالیات نیاز به فرهنگ سازی دارد
برای کاهش کسری بودجه دولت باید عواملی همچون، درآمد حاصل از مالیات، کاهش هزینه های دولتی، انتشار اوراق و فروش اموال، توسط دولت مورد بررسی قرار گیرد.
در اینجا به دو عامل مهم در کاهش کسری بودجه که سالیان طولانی است با آن مواجه هستیم می پردازیم، و یکی از این راهکارها کاهش فرار مالیاتی است.
به گزارش بورس امروز؛ برای کاهش کسری بودجه دولت باید عواملی همچون، درآمد حاصل از مالیات، کاهش هزینه های دولتی، انتشار اوراق و فروش اموال، توسط دولت مورد بررسی قرار گیرد.
در اینجا به دو عامل مهم در کاهش کسری بودجه که سالیان طولانی است با آن مواجه هستیم می پردازیم، و یکی از این راهکارها کاهش فرار مالیاتی است.
سالیانه مبلغ های هنگفتی از جیب دولت به علت فرار مالیاتی در می رود. همچنین افزایش نرخ های مالیاتی در تمامی کشورها می تواند منجر به بی انگیزگی در سرمایه گذاری شود و همین امر نیز سبب فرار مالیاتی خواهد شد. دولت برای کاهش فرار های مالیاتی باید راهکارهایی را ارائه دهد از جمله تعیین نرخ مالیاتی مناسب که فشار چندانی بر ارگان ها و موسسات خصوصی و غیر خصوصی وارد نگردد.
در همین راستا دولت باید جرایمی را برای ترس افراد و شرکت ها در جهت جلوگیری از این وضع اعمال نماید، چرا که درآمد حاصل از مالیات، بخش عمده ای از درآمدهای دولت را تشکیل میدهد و می تواند به میزان زیادی کسری بودجه دولت را کاهش دهد.
از جمله جرائمی که می توان برای جلوگیری از فرارهای مالیاتی احراز کرد عباتند از: در ابتدا برای افرادی که از دادن مالیات قصور می کنند باید جریمه و حبس تعیین گردد، در برخی موارد برای تشویق پرداخت مالیات به افرادی که اظهارنامه های خود را در زمان مناسب تحویل دهند، معافیت و بخشندگی بخشی از مالیات مصوب تعلق می گیرد و در همین راستا باید افرادی که مالیات خود را به موقع تحویل نمی دهند از معافیت های مالیاتی منع نمود. ممنوع الخروج شدن نیز یکی دیگر از مجازات های تعیین شده بابت جلوگیری از فرار مالیاتی می باشد.
در صورت که مودیان مالیاتی به قصد فرار از مالیات اقدام به نقل و انتقال اموال خود به همسر و یا فرزندان نمایند، سازمان امور مالیاتی می تواند به ابطال اسناد مذکور از طریق مراجع قضایی اقدام نماید. در کشور ما در ابتدا باید فرهنگ سازی مالیاتی نه تنها در زمینه مالیات بر ارزش افزوده بلکه در سایر منابع مالیاتی، ضروری و با اهمیت است.
دومین عاملی که می توان با کاهش آن ازبخش زیادی از کسری بودجه دولت ممانعت کرد، کاهش هزینه های دولتی است. دولت باید به گونه ای مخارج خود را اعمال کند با درآمدهای او همخوانی داشته باشد. یکی از ساده ترین راهکارها که هر دانشجوی سال اولی دانشگاه حسابداری آن را می داند، هزینه کردن بر اساس درآمدها است.
دولت ما به میزان درآمدهایی که سالانه بدست می آورد نه تنها هزینه نمی کند بلکه بیش از درآمدهای خود مصرف دارد. دولت در ابتدا باید یاد بگیرد که هزینه های خود را کاهش دهد. دولت با هم تراز کردن درآمدها و هزینه های خود می تواند حداقل میزان زیادی از کسری بودجه خود را کنترل نماید و از فشار معیشتی مردم بکاهد. حال این سوال مطرح می شود که دولت با نداشتن درآمد از کجا هزینه می کند؟ دولت با قرض گرفتن از بانک های تجاری، بانک مرکزی و مردم و از کشورهای دیگر بخش زیادی از منابع مالی مورد نیاز خود را تحت عنوان مخارج دولت فراهم می کند.