قیمت گذاری عرف دارد
احتمال واگذاری یونیت های ممتاز به قیمت بالاتر، خطری است که واگذاری یونیت ها را با مشکل مواجه خواهد ساخت. اما باید در نظر داشت که اگر قیمت ها با اندازه زیادی بالا روند، طبیعتا خریداری نخواهند داشت. اصولا باید قیمت گذاری به گونه ای صورت پذیرد که خریدار وجود داشته باشد.
به گزارش بورس امروز؛ احتمال واگذاری یونیت های ممتاز به قیمت بالاتر، خطری است که واگذاری یونیت ها را با مشکل مواجه خواهد ساخت. اما باید در نظر داشت که اگر قیمت ها با اندازه زیادی بالا روند، طبیعتا خریداری نخواهند داشت. اصولا باید قیمت گذاری به گونه ای صورت پذیرد که خریدار وجود داشته باشد.
در حال حاضر واحدهای ممتاز صندوق پالایش در اختیار شرکت پالایش و پخش است که می تواند یونیت ها را با قیمت دلخواه به فروش رساند. اما باید برای این قیمت نیز خریداری وجود داشته باشد.
تنها با وجود خریدار امکان انجام معامله آن وجود دارد. در خصوص صرف منابع حاصل از فروش یونیت ها نیز می توان گفت که شرکت پالایش و پخش در حال حاضر مالک این یونیت ها است. مالک می تواند هر آنچه را که تحت مالکیت خود دارد، را بفروشد و به صلاح دید خود وجه دریافتی حاصل از فروش را هزینه کند. سرمایه گذاری مجدد در صندوق دولتی پالایش و یا صدور یوینت های جدید می تواند از جمله این هزینه ها باشد.
در این میان حراج یونیت ها و واریز منابع حاصل از آن ها به خزانه، خطر واگذاری مادام العمر واحدهای ممتاز را به یک نهاد ایجاد می کند، چراکه با فروش یونیت های ETF های دولتی در بازار سرمایه از سوی شرکت پالایش و پخش، احتمال عدم فروش این یونیت ها از سوی خریدار جدید وجود دارد. حتی شرکت پالایش و پخش که مالک فعلی این یونیت هاست، با بالا اعلام کردن قیمت آن، عملا نشان می دهد که تمایلی به فروش واحدهای آن ندارد.