رشد ۱۶۱ درصدی درآمد تجارت الکترونیک پارسیان
در کشور ما ۱۲ شرکت دارای مجوز ارائه خدمات الکترونیکی وجود دارد. این شرکتها در حوزههای خدمات پرداخت از طریق کارتخوان فروشگاهی، پرداخت اینترنتی و پرداخت موبایلی، فعالیت دارند. شرکت تجارت الکترونیک پارسیان با دارا بودن بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه کارتخوان و کسب ۱۷.۴ درصد از تعداد تراکنش در سال ۱۴۰۱، رتبه سوم را در بین شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت به خود اختصاص داده است.
به گزارش بورس امروز؛ در کشور ما ۱۲ شرکت دارای مجوز ارائه خدمات الکترونیکی وجود دارد. این شرکتها در حوزههای خدمات پرداخت از طریق کارتخوان فروشگاهی، پرداخت اینترنتی و پرداخت موبایلی، فعالیت دارند. شرکت تجارت الکترونیک پارسیان با دارا بودن بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه کارتخوان و کسب ۱۷.۴ درصد از تعداد تراکنش در سال ۱۴۰۱، رتبه سوم را در بین شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت به خود اختصاص داده است.
یکی از موضوعاتی که میزان استفاده از دستگاههای کارتخوان را با کاهش مواجه خواهد کرد، وضع مالیات از محل درآمد تراکنشهای پرداخت الکترونیک است. این موضوع که اخیرا زمزمههایی از آن به گوش میرسد، سبب تردید صاحبان کسب و کار در خصوص ادامه به کارگیری از بسترهای پرداخت الکترونیک و یا به کارگیری شیوههای سنتی شده است.
شرکت تجارت الکترونیک پارسیان در طی ۱۱ مرحله، سرمایه خود را به ۶ هزار میلیارد ریال میرساند. تمامی افزایش سرمایههای این شرکت از محل مطالبات و آورده نقدی بوده است، به جز در آخرین افزایش سرمایه که معادل با ۶۵ درصد نیز بود، افزایش سرمایه علاوه بر مطالبات و آورده نقدی از محل سود انباشته نیز صورت پذیرفت.
در ۵ سال اخیر، شاهد روند صعودی درآمدزایی این شرکت بوده و بر همین اساس، در سال ۱۳۹۵ درآمد عملیاتی شرکت معادل با ۱ هزار میلیارد و ۳۰۳ میلیون و ۲۶۴ هزار ریال بوده است که با افزایش ۱۶۱ درصدی در آخرین سال فعالیت خود ( ۳۰ اسفند ۱۴۰۰) به ۳ هزار میلیارد و ۴۰۵ میلیون و ۸۹۲ هزار ریال رسیده است.
نسبت فروش این شرکت به کل داراییهای شرکت، معادل با ۳۲ درصد است و این بدین معناست که شرکت مجموعه داراییهای خود را به خوبی مدیریت میکند.
شرکت تجارت الکترونیک پارسیان با سرمایهای معادل با ۶ هزار میلیارد ریال، ارزش بازار خود را به بیش از ۲۳ هزار میلیارد ریال رسانده است. گزارش یکماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۱ این شرکت در ۱۰ مهر ماه بر سامانه کدال نشست. بر اساس گزارش یکماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۱ این شرکت در یکماه شهریور، درآمدی را معادل با ۳ هزار میلیارد و ۱۷۲ میلیون و ۱۳۴ هزار ریال کسب کرد. از کل درآمد ایجاد شده ۳۰ درصد به درآمد حاصل از اجاره دستگاههای کارتخوان و خالص کارمزد دریافتی از عملیات شاپرک و شتاب و ۷۰ درصد به درآمد حاصل از فروش شارژ تلفن همراه تعلق دارد. در طول این دوره یکماهه کمتر از یک درصد از درآمد شناساییشده به کارمزد دریافتی از دارندگان و آبونمان کارت اعتباری، تعلق دارد.
این شرکت پس از طی شدن نیمی از سال جاری، سرانجام پس از طی شدن ۶ ماه از فعالیت دوره جدید خود (۶ ماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۱)، نسبت به ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۰، توانست درآمدهای خود را از حدود ۱۴ هزار میلیارد ریال به بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال افزایش دهد. در نیمه نخست سال ۱۴۰۱، بیش از ۶۷ درصد از درآمد ایجاد شده به درآمد حاصل از فروش شارژ تلفن همراه، تعلق دارد.