تقویت صندوق های سرمایه گذاری، شرط لازم برای حضور گسترده مردم در بازار سرمایه است
علی رحمانی، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا(س)، در این وبینار اظهار کرد، سرمایه گذاری در صندوق ها را ترویج کنیم مردم سمت صندوق های سرمایه گذاری می آیند. سیاست گذاری باید به نحوی باشد که مردم از طریق نهادهای مالی وارد بازار سرمایه شوند، صندوق ها هم ذائقه های مختلف و هم انواع دارایی ها را پوشش می دهد. چرا صندوق ها را توصیه میکنیم؟ مهمترین مساله این است که صندوق ها توسط مدیریت حرفه ای اداره می گردد. لازمه ی مدیریت حرفه ای نیز، تربیت نیروی انسانی متخصص در این حوزه است.
به گزارش بورس امروز، دانشگاه الزهرا(س)، در راستای رسالت آموزشی خود، وبینار اداره صندوق های سرمایه گذاری در محیط پر تغییر و نامطمئن را در تاریخ ۲۴ شهریور ماه ۱۴۰۱برگزار کرد. به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا(س) در این وبینار جوانب مختلف مدیریت صندوق های سرمایه گذاری و نوآوری های لازم در این حوزه مورد بررسی قرار گرفت.
صندوق های سرمایه گذاری و توسعه بازار سرمایه
علی رحمانی، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا(س)، در این وبینار اظهار کرد، سرمایه گذاری در صندوق ها را ترویج کنیم مردم سمت صندوق های سرمایه گذاری می آیند. سیاست گذاری باید به نحوی باشد که مردم از طریق نهادهای مالی وارد بازار سرمایه شوند، صندوق ها هم ذائقه های مختلف و هم انواع دارایی ها را پوشش می دهد. چرا صندوق ها را توصیه میکنیم؟ مهمترین مساله این است که صندوق ها توسط مدیریت حرفه ای اداره می گردد. لازمه ی مدیریت حرفه ای نیز، تربیت نیروی انسانی متخصص در این حوزه است.
رحمانی بیان کرد که اکنون سهم صندوق های سرمایه گذاری ۹% از بازار سرمایه کشور است و روند توسعه صندوق های سرمایه گذاری و ارزش صندوق های سرمایه گذاری رو به رشد است. افزایش تعداد صندوق های سرمایه گذاری و گسترش آن نیز به دانش تخصصی نیاز دارد و نیاز به آموزش آن به صورت ایجاد شبکه ای برای فعالین صندوق های سرمایه گذاری میسر خواهد بود.
عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا(س) گفت، امید است با برگزاری دوره هایی تخصصی از قبیل MBA صندوق های سرمایه گذاری و MBA علم داده و معاملات الگوریتمی، دانشگاه الزهرا(س) بتواند شبکه ای گسترده از متخصصین این حوزه را پرورش و به نهادهای مالی معرفی نماید و به کارایی عملیاتی و اطلاعاتی بازار سرمایه و بهبود سرمایه گذاری ها کمک کند.
نظارت بر صندوق های سرمایه گذاری و حمایت از سرمایه گذاران
مهدی یاربد، کارشناس مسئول اداره امور صندوق های سرمایه گذاری سازمان بورس و اوراق بهادار در این وبینار اظهار کرد، با توجه به طبقه بندی های اخیر صندوق های سرمایه گذاری به ۳۰ نوع صندوق رسیده است، تعداد صندوق های سرمایه گذاری از ۳۲۱ صندوق در ابتدای سال به ۳۴۱ صندوق در ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ رسیده است.
یاربد به نوآوری هایی که در سال های اخیر در صندوق ها شکل گرفته اشاره کرد و گفت ۸ نوع ابزار جدید را در اختیار داریم و ساختارهای جدیدی که سازمان بورس شکل می دهد از قبیل صندوق های وقف و صندوق ها نیکوکاری، همچنین صندوق های پوششی نیز در دست مطالعه است و تا یکسال آینده امیدنامه و اساسنامه آن شکل خواهد گرفت.
وی افزود: با توجه به اینکه الزام است که همه صندوق ها ۳ مدیر داشته باشند، در این خصوص نیاز به نیروی انسانی متخصص در حوزه مدیریت صندوق های سرمایه گذاری بسیار محسوس است.
نحوه نظارت بر صندوق ها از طرف سازمان بورس و حمایت از سرمایه گذاران از دیگر مباحثی بود که ایشان مطرح نمودند.
نوآوری در طراحی صندوق های های سرمایه گذاری و ترجیحات سرمایه گذاران
مونا سادات کابلی، مدیرعامل شرکت کارگزاری فارابی با تشریح صندوق های سرمایه گذاری، مطرح کرد ابزارهای سرمایه گذاری مناسب هستند که سرمایه گذاران آن را انتخاب کنند.
ایشان به تنوع در صندوق ها از قبیل صندوق های اهرمی، صندوق های تضمین، صندوق های بخشی(ویژه صنعت خاص)، انتشار اوراق به همراه صندوق ها و راهکارهای آن اشاره نمودند.
کابلی گفت: تکنوژی های مالی و نیاز روز سرمایه گذاران از مسائل بسیار با اهمیت در این حوزه محسوب می گردد. ایشان اظهار امیدواری کردند با تربیت نیروهای متخصص و تکنولوژی های روز زمینه توسعه روزافزون صندوق ها و جذب مردم بیش از پیش فراهم شود.
مدیریت منابع و مصارف در صندوق های سرمایه گذاری
دکتر خسروشاهی، رئیس هیات مدیره سبدگردان کارا به تشریح جایگاه مدیر صندوق در مدیریت منابع و مصارف پرداختند.
نحوه شناخت سرمایه گذار از صندوق حائز اهمیت است، و صندوق خوب: صندوقی است که منابع خوب را جذب و سپس بازده خوبی را محقق نماید. وی به نقش اطلاعات در سرمایه گذاری نیز تاکید کرد و بیان نمود که همواره دو چالش اصلی وجود دارد، مدیریت منابع که مدیر صندوق برای آن چه برنامه ای دارد و سپس تخصیص آن ها که احتیاج به تخصص و توانایی هایی دارد که منابع جمع آوری شده را به درستی سرمایه گذاری کنند. . مدیریت نقدینگی و مدیریت بازدهی مهم است و مدیران حرفه ای ریسک های مرتبط را به خوبی شناسایی و کنترل می کنند.
پیچیدگی های حسابدرای و گزارشگری صندوق های سرمایه گذاری
دکتر شهسوارزاده، قائم مقام معاونت بازار و سرپرست مدیریت عملیات صندوقهای سرمایهگذاری، به ساختار و جایگاه افراد مختلف در صندوق های سرمایه گذاری و جایگاه حسابدار و حسابداری در صندوق های سرمایه گذاری و شایستگی های یک حسابدار صندوق پرداخت. ایشان همچنین به مهارت های تخصصی، عمومی و قانونی با جزییات کامل اشاره نمود. پیچیدگی های حسابداری ایجاب می کند که افرادی که تمایل به حضور در صندوق ها دارند به خوبی آموزش ها و مهارت های لازم را کسب کنند.