الگوی توانمندسازی، محرومیت‌زدایی، ثروت آفرینی و توسعه پایداردر روستای بلورد سیرجان

روشن است که فقر و محرومیت و ناکامی همیشه نتیجه اقدام افراد و خانواده‌ها نیست و در بسیاری از موارد به صورت قهری به آنها تحمیل شده است. معلولیت‌ها، زندگی در مناطق محروم، بی‌سرپرستی و بدسرپرستی و … جذابیتی ندارند که افراد داوطلبانه به انتخاب آنها بپردازند. به همین دلیل است که دولت‌ها با شناسایی ریشه این ناکامی‌ها در سرزمین خود به حمایت از کسانی می‌پردازند که به هر دلیلی، در سطحی بسیار پایین‌تر از استانداردهای زندگی به سر می‌برند. رسیدگی به وضعیت محرومین و توانمندسازی آنها از جمله دغدغه‌های مقام معظم رهبری در دهه اخیر به شمار می‌آید‌ که اقدامات مختلفی برای آن صورت گرفت.  یکی از زیباترین این اقدامات مشارکت اجتماعی شرکت‌های بزرگ بعنوان معین اقتصادی مناطق محروم است که این روزها ایشان از این دستاورد با افتخار یاد می‌کنند.

در این راستا ماهنامه بورس امروز با هدف ارتقاء مشارکت‌های اجتماعی و توسعه پایدار در مناطق محروم نسبت به اطلاع رسانی فعالیت‌های انجام شده اهتمام ورزیده است. بسیاری از بنگاه های اقتصادی با سودآوری پایدار و  خیرخواه در سال‌های گذشته در حوزه‌های زیرساخت، آموزش، بهداشت و اشتغال در مناطق محروم کمک کرده‌اند.

یکی از شرکت‌هایی که در ارائه خدمات به مردم کرده است، شرکت جهان فولاد سیرجان است. در همین زمینه دکتر مستقیمی معاون مالی و پشتیبانی شرکت جهان فولاد سیرجان می‌گوید: با شعار هر خانه یک کارخانه با مشاوره مراکز آموزش عالی، استفاده از تجربه کارشناسان و عقد تفاهم‌نامه با آموزش و پرورش، فنی و حرفه‌ای، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، امور کتابخانه‌ها، میراث فرهنگی، کار و رفاه اجتماعی، امور عشایری، بانک قرض الحسنه رسالت و اتحادیه فرش و گلیم سیرجان کار را شروع کردیم. و این شرکت به عنوان معین اقتصادی بلورد از توابع سیرجان انتخاب گردید.

بیشتر بخوانید:  ضرورت فراهم‌سازی زیرساخت‌ها برای اجرای دامنه نوسان پویا

معاون مالی و پشتیبانی شرکت جهان فولاد سیرجان با بیان اینکه البته مسأله محرومیت‌زدایی در بسیاری از استان‌ها انجام شده اما نه به شکلی که در استان کرمان اتفاق افتاده است. وی با اشاره به فعالیت های انجام شده در استان کرمان می‌گوید: استان کرمان در بحث معین اقتصادی به صورت اجرایی و عملی کار کرده است و آینده‌ای درخشان برای مردم این منطقه متصور است. وی می گوید:  این شرکت  از محل امتیاز حساب بانک رسالت به متقاضیان شغل وام با کارمزد دو درصد پرداخت می کند و تاکنون به واسطه این مجموعه ۲۴۰ پرونده اشتغال به بانک معرفی شده است.

معاون مالی وپشتیبانی و رییس کمیته معین اقتصادی شرکت جهان فولاد سیرجان  با بیان اینکه ما به دنبال اشتغال و درآمدزایی بر ای مردم منطقه  هستیم، می گوید:  اگر بیکاری وجود نداشته باشد، اعتیاد و دزدی هم وجود نخواهد داشت و از میزان بزهکاری کاسته می‌شود. و تاکید می‌کند: بسیاری از کارها را می‌توان به حرف انجام داد اما باید وضعیت آن را در عمل سنجید.

وی در برابر این سوال که با توجه به فعالیت‌های شما در راستای مسئولیت های اجتماعیتان، تا چه میزان در کسب معافیت مالیاتی شما تاثیرگذار بوده است و دولت به ازای سرمایه‌گذاری های صورت داده تان در این منطقه چه تسهیلاتی را به شما ارائه می‌دهد؟، عنوان می کند: به منظور تشویق شرکت های خصوصی در ورود به این مقوله لازم است دولت تسهیلات ویژه ای از قبیل معافیتهای مالیاتی و … بدین منظور برای شرکت ها در نظر گیرد.

دکتر مستقیمی یادآور می شود: توقع شهرستان در بحث مسولیتهای اجتماعی از ما زیاد است. تاکنون کارهای بسیاری در این زمینه انجام داده‌ایم.  اما مسولیت  های اجتماعی شرکتی به درستی تدوین نشده است.

بیشتر بخوانید:  نکات مثبت و منفی تاثیر بودجه ۱۴۰۰ بر بازار سرمایه

وی تاکید می کند:کارهایی که این شرکت انجام داده  ماندگار بوده است از جمله ترمیم و بازسازی خانه شجاع السلطان (معروف به حسین بچاچی)، در نهایت این مجموعه به یک  مجموعه گردشگری و  جذب توریست تبدیل شد. این خانه مربوط به فردی است که جلوی انگلیس‌ها ایستاد لذا برای مردم ارزش زیادی دارد.

دکتر مستقیمی می افزاید: مرمت و بازسازی خانه شجاع السلطان،  مجموعه بومگردی باغ سنگی و سه راهی بلورد و مجموعه بومگردی (مدرسه شبانه روزی سابق) که یکی از بهترین نقاط گردشگری استان است از جمله این فعالیت‌ها است. همچنین در راستای تفاهمنامه با آموزش و پرورش دو باب مدرسه که حداقل به مدت ۱۵ سال بدون استفاده بودند هم اکنون در حال بازسازی هستند تا به بزرگ‌ترین خانه بومگردی جنوب شرق کشور و دیگری به عنوان خانه فرش،گلیم، صنایع دستی و کارگاه دوخت لباس و فرش تبدیل شوند.

وی در ادامه می‌گوید: همچنین در راستای تفاهم نامه فنی و حرفه‌ای استان کرمان نسبت به آموزش و صدور مدرک فنی وحرفه‌ای کلیه متقاضیان شغل و معرفی به جهان فولاد در جهت گذراندن دوره کار آموزی  و ایجاد شغل پایدار اقدام شده است. در این زمینه حدود ۲۴۰ نفر از متقاضیان اشتغال هم اکنون در حال طی کردن دوره‌های فنی و حرفه‌ای در رشته‌های جوش آرگون، قالی بافی، گلیم بافی، صنایع دستی و خیاطی هستند.

قائم مقام شرکت جهان فولاد سیرجان می‌افزاید: همچنین با جهاد کشاورزی امضای تفاهم‌نامه داشته‌ایم. در خصوص اصلاح الگوی کشت (گیاهان دارویی) و اصلاح نژاد دام  (بز سانن و میش افشار) حدود ۵۰ هکتار از اراضی منطقه چهارگنبد به کاشت گل محمدی اختصاص داده شده است و مجموعه ۴۰ راسی بز سانن و میش افشار نیز با پیشرفت حدود ۸۰ درصدی در حال راه اندازی است.

بیشتر بخوانید:  رشد بازار در راستای تجدید ارزیابی‌ دوباره شرکت‌ها

مستقیمی یکی دیگر از کارهای مهم این شرکت را نصب پنل های خورشیدی می‌داند و ادامه می دهد: نصب ۳۰ عدد پنل خورشیدی در روستای محمدآباد از جمله کارهای مهم شرکت است. این روستا اولین روستای انرژی پاک در کشور با حدود ۷۰ خانوار است.

وی در پایان با اشاره به حضور فعال شرکت جهان فولاد سیرجان در تمامی مراسم‌های ملی و مذهبی و همچنین توجه ویژه به امور ایثارگران و خانواده معظم شهدا و همچنین چاپ کتاب‌های زندگی‌نامه و خاطرات ایشان اذعان می‌کنند نهضت خدمت ادامه دارد و ما در آغاز این مأموریت مهم هستیم.