تقاضایی که واقعی نیست
در ماه های اخیر دو مدل قیمت گذاری در بورس کالا برای قیمت پایه شمش ارائه شده است: اولین مدل قیمت گذاری وابستگی زیادی به قیمت جهانی شمش فولادی داشت و با توجه به اتفاقات بازار کامودیتی جهانی و تصمیمات اقتصادی چین، کامودیتی هایی مانند شمش قیمت رو به پایین داشتند و در نتیجه قیمت های داخلی نیز از این موضوع تاثیر پذیرفتند، قیمت شمش داخلی پایین بود و تولید کننده شمش دچار ضرر و زیان شد.
به گزارش بورس امروز، در ماه های اخیر دو مدل قیمت گذاری در بورس کالا برای قیمت پایه شمش ارائه شده است: اولین مدل قیمت گذاری وابستگی زیادی به قیمت جهانی شمش فولادی داشت و با توجه به اتفاقات بازار کامودیتی جهانی و تصمیمات اقتصادی چین، کامودیتی هایی مانند شمش قیمت رو به پایین داشتند و در نتیجه قیمت های داخلی نیز از این موضوع تاثیر پذیرفتند، قیمت شمش داخلی پایین بود و تولید کننده شمش دچار ضرر و زیان شد.
در مدل دوم قیمت گذاری، قیمت گذاری از مدل قیمت جهانی برداشته شد و میانگین نرخ معامله هفته های قبل بورس کالا با تلرانس مثبت و منفی ۳ مبنا قرار گرفت و این موضوع در عمل سبب بالاتر رفتن و افزایشی شدن قیمت شمش شد تا به این واسطه تولیدکنندگان از این امر رضایت داشته باشند.
اما دلایل مختلفی مانند روند کاهشی قیمت در بازار جهانی محصولات صنعتی و نهایی نشدن موضوع برجام و همچنین نوسان دلار در کانال ۲۹ الی ۳۳ هزار تومان باعث شدند که در عمل از قیمت شمش در بورس کالا ، استقبال چندانی صورت نگیرد و در هفته های مختلف تقاضا از اخبار مختلف درباره برجام و موضوعات بین المللی تاثیر پذیرد و در عمل تقاضا دچار نوسان شود.
این ها موارد تاثیر گذار در خصوص قیمت گذاری شمش در مدل دوم قیمت گذاری بودند و عملا در برخی موارد تقاضا کمتر بود. البته موضوع عدم استقبال از خرید را نمی توان در ارتباط با فرمول جدید قیمت شمش در نظر گرفت؛ با توجه به وجود زنجیره فولاد در بورس کالا شاهد همین موضوع در معاملات آهن اسفنجی و شمش و اسلب نیز هستیم. لذا باید منتظر تعیین تکلیف پارامترهای تاثیر گذار ذکر شده باشیم تا تقاضای واقعی بازار مشخص گردد.