آلومینای ایران محصولی هایتک تولید میکند
به گزارش بورس امروز، تورج زارع، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران از اقدامات این شرکت در راستای تولید بوکسیت پرعیار و چندین و چند پروژه احداث کارخانه، توسعه صنایع، اکتشافات و… خبر داد. قابل توجه است که هیدرات ویژه، یک کند سوز کننده است که در راستای جلوگیری از آسیبات ناشی از آتش سوزی در صنایع […]
به گزارش بورس امروز، تورج زارع، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران از اقدامات این شرکت در راستای تولید بوکسیت پرعیار و چندین و چند پروژه احداث کارخانه، توسعه صنایع، اکتشافات و… خبر داد.
قابل توجه است که هیدرات ویژه، یک کند سوز کننده است که در راستای جلوگیری از آسیبات ناشی از آتش سوزی در صنایع مختلف کاربرد دارد و تنها در کشورهای محدودی تولید میشود.
حالا اما شرکت آلومینای ایران پس از تلاشهای تحقیقاتی بسیار موفق به تولید این محصول شده که قرار است در اسفندماه به بهره برداری برسد. تورج زارع، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران گفت: در راستای تامین آلومینای موردنیاز کشور پروژهای در جاجرم تعریف کردیم تا از بوکسیت های کم عیار داخلی، آلومینا تولید کنیم. از سوی دیگر نیز در جهت اطلاع از جوانب در فاز انجام مطالعات گسترده طی همکاری مشترک با چین هستیم که افقهای روشنی را پیش روی این صنعت متصور میسازد.
قصد داریم به سوی فرآوری کارخانههای بوکسیت های کم عیار کشور حرکت کنیم. وی در اینباره تکمیل کرد: مواد اولیه اصلی زنجیره آلومینیم شامل بوکسیت، کاستیک، سودا، آنت، آلومینوم و… است. تنها واحد تولیدکننده آلومینای در کشور، آلومینای جاجرم با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن است. اما در سال جاری حداقل به میزان یک میلیون تن آلومینا موردنیاز است که باید حدود ۷۵۰ هزار تن کسری آن از طریق واردات تامین شود. جاجرم مواد اولیه را از محل کارخانه تامین میکند، در واقع در حدود ۸۰ هزار تن پودر آلومینای تولیدی توسط شرکت به مصرف میرسد و مابقی آن توسط سایر صنایع مورد استفاده قرار میگیرد.
با توجه به کمبود بوکسیت پرعیار در کشور و همچنین عدم انجام اکتشافات، سرمایهگذاری تازهای در حوزه آلومینا صورت نگرفته. در شرکت جاجرم به زعم نیاز به بوکسیت، اکتشاف از جمله اولویتهای ما است. باید در رابطه با تامین آلومینای موردنیاز کشور که در سالهای آینده تا حدود ۱.۵ میلیون افزایش خواهد یافت چاره اندیشی شود.
مشکلاتی در زمینه وجود دارد؛ برای مثال اطمینان کافی برای واردات حجم بالای بوکسیت وجود ندارد و اگر بخواهیم نسبت به احداث یک واحد یک میلیون تنی در کشور اقدام کنیم، به ۲.۵ تا ۳ میلیون بوکسیت نیازمندیم که این حجم بالا شرایط خاصی را به لحاظ محل تامین، حمل و نقل، زیرساختهای دریایی و… میطلبد که هر یک نیازمند سرمایه گذاری هستند.
تورج زارع در رابطه با عملکرد شرکت در چهار ماهه نخست امسال و افق پیش روی شرکت آلومینای ایران تا پایان سال جاری عنوان کرد: در چهار ماهه ابتدایی سال در حدود ۸ هزار متر حفاری اکتشافی داشتیم که منجر به اکتشاف منابع جدید خواهد شد. برنامه داریم تا پایان سال حداقل ۲۰ هزار متر عملیات حفاری اکتشافی داشته باشیم که تا پایان سال ذخایر حاصل را اعلام خواهیم کرد.
پروژه دیگری که امیدواریم در مهر یا آبان ماه به بهره برداری برسد، کارخانه پرعیار سازی بوکسیت به روش واسطه سنگین است که تاکنون بیش از ۸۰ درصد پیشرفت داشته. هدف ما از احداث این کارخانه پیش فرآوری اولیه بوکسیت و حذف عناصر مزاحم مانند سیلیسهای آزاد و کربنات کلسیم و همچنین ورود بوکسیت پالایش شده به فرآیند عظیم کارخانه آلومینا است. همچنین شرکت آلومینای ایران قصد دارد استخراج معادن، تامین بوکسیت و ادامه تولید آلومینا و فلز آلومینیوم را پر قدرتتر از قبل دستور کار خود قرار دهد. از سالهای گذشته به پروژههای توسعهای نیز ورود کردیم و خوشبختانه قرار است ۴ پروژه در نیمه دوم سال به بهره برداری برسد که یکی از این پروژهها در کمتر از یک ماه آینده افتتاح خواهد شد.
بخشی از شرکت به دلیل رد دیون، در لیست واگذاری به بانک رفاه وابسته به تامین اجتماعی است و قرار است تا پایان سال بخشی از سهم دولت معادل حدود ۴۲ درصد در بازار بورس به بخش خصوصی عرضه شود. فاز توسعهای واحد سود و تبخیر نیز به ارزش حدود ۹۰ میلیارد تومان آماده بهره برداری در هفته دولت خواهد بود. او درباره پروژههای در دستور کار شرکت آلومینای ایران ادامه داد: همچنین مطابق با برنامه ریزیهای صورت گرفته پروژه گل قرمز ما با پیشرفت حدود ۶۰ درصد فیزیکی و حداقل ۱۵۰ میلیارد سرمایه گذاری در اسفندماه به بهره برداری خواهد رسید. هدف از آغاز این پروژه بهبود جداسازی بوکسیت است.
تولید محصول تازه و خاصی به نام هیدرات ویژه که تنها در کشورهای محدودی تولید میشود نیز قرار است با روش انحصاری و ویژه حاصل از تحقیق و توسعه شرکت طی چندین سال به نتیجه برسد. تاکنون در این بخش پیشرفتی در حدود ۸۰ درصد حاصل شده و سرمایه گذاری آن ۱۵۰ میلیون تومان تخمین زده میشود. این محصول به عنوان کند سوز کننده در بسیاری از صنایع مانند نفت پتروشیمی، تولید لوله پلی اتیلن، کابل برق و… در جهت کاهش آسیبهای ناشی از آتش سوزی کاربرد دارد.
وی در رابطه با تامین نیاز مواد اولیه تصریح کرد: در شرکتهای المهدی، سایکو و اراک بخشهایی از منابع موردنیاز آند را تامین میکنند، البته همچنان در بخشهایی نیازمند واردات هستیم. شرکت آلومینای جاجرم نیز واردات آند دارد که متاسفانه گاهی با مشکلاتی در زمینه هزینههای حمل دریایی روبرو میشویم. البته خوشبختانه موفق شدیم نیاز کارخانه به کاستیک سودا را با خرید از پتروشیمی الوند، در بورس تامین کنیم. محصولات آلومینیوم و آلومینا و هیدرات آلومینا نیز در بورس کالا عرضه میشود و معیار قیمت گذاری آن براساس استاندارد جهانی و LME با پرمیوم مطلوب کشورمان است. مدیرعامل شرکت آلومینای ایران پیرامون موانع پیش روی این صنعت عنوان کرد: برای مثال در تامین ماده اولیه بوکسیت با مشکلاتی مانند تامین سوخت برای ماشینی آلات معدنی در راستای استخراج مواجه هستیم. تامین برق و خاموشیهای تابستانه که همزمان با افزایش دما آغاز میشود دغدغه دیگر صنایع انرژیبر را تحت تاثیر قرار میدهند که انتظار میرود دولت در راستای تامین زیرساختهای برق در تابستان و گاز در زمستان حمایت و سرمایه گذاری لازم را انجام دهد. البته صنایع در راستای حل این معضل به حوزه برق ورود کردند و پروژهای برای تولید ۱۶۰ مگاوات برق تعریف شده که فاز اول آن در ۶ ماهه دوم سال آغاز خواهد شد. در بحث قیمت گذاری، بورس فضای مناسبی برای کشف قیمت است و باید براساس عرضه و تقاضای محصولات تنظیم شود.