فولاد مبارکه ستونی برای پایداری اقتصاد
به گزارش بورس امروز، شرکت فولاد مبارکه اصفهان که نقش پررنگی در سرنوشت بازار سرمایه دارد و تاحدود زیادی تعیین کننده شاخص کل بازار نیز می باشد، تاکنون ۱۲ مرتبه اقدام به افزایش سرمایه نموده و باز هم در سال جاری قصد افزایش سرمایه را دارد. گروه فولاد مبارکه با تولید بیش از ۹ میلیون […]
به گزارش بورس امروز، شرکت فولاد مبارکه اصفهان که نقش پررنگی در سرنوشت بازار سرمایه دارد و تاحدود زیادی تعیین کننده شاخص کل بازار نیز می باشد، تاکنون ۱۲ مرتبه اقدام به افزایش سرمایه نموده و باز هم در سال جاری قصد افزایش سرمایه را دارد. گروه فولاد مبارکه با تولید بیش از ۹ میلیون و ۳۳۸ هزار تن فولاد خام بیش از ۴۳.۱۱ درصد از بازار فولاد سازان بزرگ کشور را در دست دارد و میزان تولید محصولات سرد این شرکت در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ به میزان ۱۱ هزار تن افزایش یافته است.
اولین افزایش سرمایه این شرکت در سال ۱۳۸۰ از محل مطالبات حال شده صورت گرفت. این افزایش سرمایه حدود ۲۶,۵۸۵ درصد بود.
دومین افزایش سرمایه این شرکت ۳۰ درصدی و از محل تجدید ارزیابی دارایی ها صورت گرفت. سومین افزایش سرمایه این شرکت به علت کاهش اجباری سرمایه، سرمایه شرکت از ۸ هزار میلیارد و ۳۶۶ میلیون و ۱۴۸ هزار ریال به ۸ هزار میلیارد و ۳۲۱ میلیون و ۱۱۵ هزار ریال کاهش داد.
چهارمین افزایش سرمایه شرکت حدود ۳۰ درصد و از محل اندوخته احتیاطی صورت گرفت.
در اواخر سال ۱۳۸۴ افزایش سرمایه ۴۵ درصدی شرکت از محل اندوخته سرمایه صورت گرفت.
در سال های ۱۳۹۰،۱۳۹۲،۱۳۹۳ و ۱۳۹۵ به ترتیب افزایش سرمایه های ۶۳ درصدی، ۳۹ درصدی، ۳۸ درصدی، و ۵۰ درصدی از محل سود انباشته، مطالبات حال شده و آورده نقدی صورت پذیرفت.
در سال های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۹ نیز افزایش سرمایه های این شرکت حدود ۷۳ درصد و ۶۰ درصد از محل سود انباشته بود.
در نهایت در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ این شرکت با افزایش سرمایه ۴۰ درصدی از محل سود انباشته و اندوخته عمومی سرمایه خود را به ۲۹۳ هزار میلیارد ریال رساند.
حال در سال ۱۴۰۱ این شرکت فولاد ساز قصد دارد که رکورد میزان افزایش سرمایه های خود را بزند و با افزایش سرمایه ۸۰.۸۸ درصدی از محل سود انباشته، سرمایه خود را به ۵۳۰ هزار میلیارد ریال افزایش دهد. این افزایش سرمایه به منظور احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی، خرید ۵۰ دستگاه لوکوموتیو و مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر و همچنین اصلاحات پیشنهادی سازمان بورس در اساسنامه شرکت صورت خواهد گرفت.
شرکت اصلی فولاد مبارکه اصفهان در دوره ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۰ با وجود محدودیت های موجود موفق به کسب سودی معادل با ۸۴۰ هزار میلیارد و ۳۰۶ میلیون و ۱۸۳ هزار ریال گردید. در ۵ سال اخیر روند تقسیم سود این شرکت به این منوال بوده که: در ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۶، ۳۱ درصد از سود محقق شده، معادل با ۲۵۰ ریال به ازای هر سهم در بین سهامداران تقسیم گردید. درسال ۱۳۹۷، به ازای هر سهم ۳۰۰ ریال که معادل با ۳۲ درصد از سود محقق شده بود در بین سهامداران تقسیم گردید. در سال ۱۳۹۸ حدود ۳۲ درصد معادل با ۲۲۵ ریال، در سال ۱۳۹۹ نیز حدود ۳۱ درصد معادل با ۴۰۰ ریال به ازای هر سهم تخصیص داده شد. اما این شرکت در سال ۱۴۰۰ رکورد تقسیم سود خود را شکاند و با وجود ۱۲۰ درصد رشدی که سود خالص این شرکت نسبت به دوره مشابه گذشته خود به دست آورده بود، حدود ۶۴ درصد از سود محقق شده هر سهم، معادل ۱۷۰۰ ریال را به هر سهم از سهام شرکت اختصاص داد.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان از فروش محصولات خود در ۴ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ توانسته درآمدی معادل با ۶۰۵ هزار میلیارد و ۸۰۲ میلیون و ۱۶۵ هزار ریال کسب نماید که نسبت به دوره مشابه خود در سال گذشته که ۴۵۰ هزار میلیارد و ۸۶۵ میلیون و ۹۶۲ هزار ریال بوده است با رشدی معادل با ۳۴ درصد همراه گردیده است.
در دوره ۴ ماهه منتهی به تیر ۱۴۰۱، محصولات گرم به عنوان محصول اصلی، حدود ۵۸ درصد از کل درآمد حاصل از فروش داخلی را به خود اختصاص داده است. تناژ فروش داخلی این محصول در ۴ ماهه نخست سال ۱۴۰۱ نسبت به دوره مشابه در سال گذشته، حدود ۴۲ درصد افزایش پیدا کرده است، همچنین ۴۱ هزار تن از این محصول به سایر کشورها صادر گردیده است. نرخ فروش این محصول که در دوره گذشته حدود ۱۷۵ میلیارد ریال بوده است در سال جاری به بیش از ۲۰۳ هزار میلیارد ریال (معادل با ۱۵۷ درصد) افزایش یافته است.