چرا سود «بوعلی» ۷۰ درصد رشد کرد؟
شرکت پتروشیمی بوعلی سینا محصولاتی را همچون برش سبک، رافینیت، بنزن، گاز مایع، ریفرمیت، برش میانی نفتا و برش سنگین را تولید می کند. درصد تولید به ظرفیت اسمی این شرکت در سال های ۱۳۹۷، ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به ترتیب ۷۲ درصد، ۷۹ درصد، ۸۳ درصد و ۱۱۰ درصد بوده است.
به گزارش بورس امروز، شرکت پتروشیمی بوعلی سینا محصولاتی را همچون برش سبک، رافینیت، بنزن، گاز مایع، ریفرمیت، برش میانی نفتا و برش سنگین را تولید می کند. درصد تولید به ظرفیت اسمی این شرکت در سال های ۱۳۹۷، ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به ترتیب ۷۲ درصد، ۷۹ درصد، ۸۳ درصد و ۱۱۰ درصد بوده است. در نتیجه این شرکت پتروشیمی با افزایش درصد تولید به نسبت ظرفیت اسمی همراه گردیده است که از علل دستیابی به این موفقیت می توان به مواردی از جمله، تامین به موقع و کافی خوراک، تامین خوراک از منابع جدید، فروش به موقع، راه اندازی واحد تصفیه هیدروژنی برش سبک و رفع گلوگاه های تولید اشاره کرد.
تولید در پتروشیمی بوعلی سینا
مقدار تولید سالانه این شرکت در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ با افزایش ۳۲ درصدی همراه گردیده است و تولید را از یک میلیون و ۴۳۷ هزار و ۵۰۹ تن به یک میلیون و ۸۹۷ هزار و ۳۳۶ تن رسانده است. همچنین در سال ۱۴۰۰، میزان فروش محصولات داخلی، ۷۶۶ هزار و ۵۷۸ تن و فروش محصولات صادراتی، ۸۹۲ هزار و ۶۳۰ تن بوده است در حالیکه در سال ۱۳۹۹، فروش داخلی ۶۱۳ هزار و ۶۸۳ تن و صادراتی یک میلیون و ۵۵ هزار و ۳۴ تن بوده است. این شرکت پتروشیمی در سال ۱۴۰۰؛ ۵۴ درصد از محصولات خود را صادر نموده و به ازای صادرات این محصولات ارز دریافت کرده است.
رشد درآمدی در پتروشیمی بوعلی سینا
درآمد شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در ۱۲ ماهه ۱۳۹۹ معادل با ۱۳۱ هزار میلیارد بوده است که با افزایش ۱۰۰ درصدی در سال ۱۴۰۰ به ۲۶۴ هزار میلیارد ریال رسیده است. افزایش میزان تولید، تحلیل مناسب و پایش از بازار، افزایش میزان فروش، بهبود کانال های فروش، نفوذ و توسعه در بازار و مدیریت درست و بهینه سازی هزینه ها از دلایل عمده این میزان افزایش در فروش به شمار می روند. روند درآمدزایی این شرکت در سال های اخیر روندی صعودی بوده است.
در راستای افزایش درآمد این شرکت و مدیریت مناسب در کنترل هزینه ها، سود آوری بوعلی در ۱۲ ماهه ۱۴۰۰ نسبت به ۱۲ ماهه ۱۳۹۹، ۷۰ درصد افزایش داشته و از ۲۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال به ۳۶ هزار و ۴۷۰ میلیون ریال افزایش یابد. این میزان سوداوری حاصل بهینه سازی تامین خوراک شرکت، بهبود کانال های فروش، نفوذ و توسعه بازار، ورود به بازارهای منطقه ای، مدیریت و بهینه سازی هزینه ها و کاهش زنجیره تامین، تلفات تولید و افزایش راندمان این شرکت پتروشیمی بوده است. سود هر سهم از سهام این شرکت پتروشیمی در سال ۱۳۹۹ برابر با ۶ هزار و ۱۶۷ ریال بوده که نسبت به سال های پیش از خود با افزایش چشمگیری همراه بوده است و در نهایت در سال ۱۴۰۰ نیز EPS به ۱۰ هزار و ۴۱۹ ریال افزایش می یابد. ( EPS در سال ۱۳۹۷، ۷۶۵ ریال و سال ۱۳۹۸، ۲ هزار و ۲۴۵ ریال بوده است). شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در بین شرکت های پتروشیمی حاضر در بورس و فرابورس بهترین عملکرد را ایفا نموده است.
پروژه های در دست اجرا
شرکت پتروشیمی بو علی سینا در راستای ایجاد شرکتی سبز با تولیدی ایمن، پایدار و اقتصادی با تمرکز بر تکمیل زنجیره ارزش و توانمند سازی نیروی انسانی و تحقق شعار اقتصادی دانش بنیان و اشتغال آفرینی، پروژه هایی را در دست اجرا دارد که تحقق هر کدام از این پروژه ها نه تنها سبب افزایش درآمد و سوداوری شرکت می گردد بلکه اشتغال زایی برای صد ها انسان را به همراه دارد. این پروژه ها عبارتند از: تصفیه هیدروژنی برش سبک نفتا، تعویض مولکولارسیوهای برجهای جذب، پروژه ساخت تانک خوراک، و تعویض و ساخت کاتالیست واحد پارازایلین.
واحد پارازایلین که شامل برج T-8001 با ارتفاع ۱۰۰ متر و وزن ۱۲۰۰ تن، کوره های H8003، H8001، نصب پمپ های P8005، P8004، و P8001 می باشند، تمامابه دست توانمندان و متخصصان داخلی ساخته و نصب گردیده اند. واحد پازازایلین سبب افزایش سود سالانه شرکت بالغ بر ۵۰ میلیون دلار گردیده است.
حمایت از شرکت های دانش بنیان
پتروشیمی بوعلی از شرکت های دانش بنیان در حمایت از ساخت داخل و صرفه جویی ارزی استفاده می نماید. این شرکت از شرکت هایی همچون، اکسیر نوین فرایند، رنگینه کاتالیست پارس، گسترش فناوری خوارزمی، انرژی سمنان، پارس کیمیا اروند، مدار رایانه پویا، مبنا پیشه، فاتح صنعت، راک شیمی، مدیریت و توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز مهام، در این زمینه حمایت می کند.
از مهم ترین اقدامات شرکت پتروشیمی بوعلی سینا برای سال ۱۴۰۱ می توان از مطالعه و اجرای طرح های توسعه ای برای سه سال آینده به منظور تکمیل زنجیره ارزش، ایجاد ارزش افزوده و اشتغال زایی نام برد.