استراتژی در ترکیب پرتفوی در شرایط بلاتکلیفی از نتایج برجام
بازار در هفته های اخیر به یاد روزهای پس از برجام با راهبری گروه خودرو و بانک شاهد نوسانات مثبت بود تا جایی که گروه خودرو در نمادهای پر معامله خود بازدهی بالغ بر ۳۰ درصد را نصیب سهامداران خود نمود. این تحولات ناشی از افزایش احتمال بازگشت طرفین برجام به توافق و رفع تحریم ها از سویی و شکسته شدن طلسم عرضه خودرو در بورس کالا و پایان فرآیند ارزش گذاری دو خودروساز بزرگ کشور جهت خصوصی سازی از سوی دیگر بوده است.
به گزارش بورس امروز؛ بازار در هفته های اخیر به یاد روزهای پس از برجام با راهبری گروه خودرو و بانک شاهد نوسانات مثبت بود تا جایی که گروه خودرو در نمادهای پر معامله خود بازدهی بالغ بر ۳۰ درصد را نصیب سهامداران خود نمود. این تحولات ناشی از افزایش احتمال بازگشت طرفین برجام به توافق و رفع تحریم ها از سویی و شکسته شدن طلسم عرضه خودرو در بورس کالا و پایان فرآیند ارزش گذاری دو خودروساز بزرگ کشور جهت خصوصی سازی از سوی دیگر بوده است.
در پس رشدهای اخیر در گروه های متاثر از برجام، انتشار اخبار ضد و نقیض از مذاکرات و رد و بدل شدن نظرات ایران و ایالات متحده، فعالان بازار را بیش از پیش در لاک دفاعی فرو برده است؛ به گونه ای که در روزهای اخیر در تمامی گروه ها شاهد بلاتکلیفی خریداران و فروشندگان هستیم. تلاطمات و سردرگمی دیگر بازارها را نیز بی نصیب نگذاشته است چنانکه طلا و ارز نیز در روزهای اخیر افت و خیز فراوانی را تجربه نموده اند و نرخ دلار پس از ماه ها مجددا به کانال ۲۹ هزار تومانی بازگشته است.
هرچند معاملات این ارز در سامانه نیما کمتر دستخوش نوسانات بوده است. همه اینها در کنار ابهامات موجود در بازارهای جهانی در نتیجه انتشار آمارهای اقتصادی قدرتهای جهانی و تداوم سیاستهای انقباضی، منجر به گارد دفاعی بازار بورس گردیده است، گویی همه فعالان بازار دست بر ماشه و در انتظارند تا با نمایان شدن اولین نشانه های قطعی، تصمیم نهایی خود را برای ماندن در بازار و خرید بیشتر یا خداحافظی هر چند موقت اتخاذ کنند.
در حال حاضر، تقسیم پرتفوی سهام به سه بخش برجامی، کامودیتی و سهام کمتر اثر پذیر از دو مورد قبل استراتژی مناسبی به نظر می آید. در گروه برجامی می توان در کنار سهام گروه های خودرو و بانک، نگاهی به گروه حمل و نقل داشت که علاوه بر انتفاع از رفع تحریم، از منظر سودآوری نیز عملکرد مناسبی را از خود به جای گذاشته اند. از میان سهام کامودیتی محور و متاثر از نرخ ارز، گروه فلزات رنگی همچون صنعت روی و آلومینیوم، گروه پالایشی و پتروشیمی های اوره ای پتانسیل بالایی در انتشار گزارش های مالی مناسب خواهند داشت. و در نهایت تخصیص بخشی از پرتفو به گروه هایی که فارغ از تحولات برجام و نرخ ارز توانایی سودآوری مناسبی را دارند ریسک سرمایه گذاری را کاهش خواهد داد. صنایعی از جمله صنعت غذایی، سیمانی و روانکار در این دسته قابل بررسی هستند.