راندمان ۹۱ درصدی تولید نیشکر در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی
برداشت نیشکر تولیدی از ۶۱ هزار و ۶۵۲ هکتار اراضی نیشکر با راندمانی ۹۱ درصدی همراه بوده است که نسبت به سال گذشته خود حدود ۴۰ درصد رشد داشته است.
به گزارش بورس امروز، شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با سهم اولیه ۱۰۰ درصد وزارت جهاد کشاورزی به صورت شرکت سهامی خاص در آبان ۱۳۶۹ در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید.
در حال حاضر این شرکت جزو شرکت های فرعی گروه مالی سپهر صادرات و شرکت نهایی گروه بانک صادرات ایران است. اجرای طرح اولیه توسعه نیشکر و صنایع جانبی در سال ۱۳۶۸ به تصویب رسید. در ابتدا برآورد شده بود که نیشکر به میزان ۸۴ هزار هکتار از زمین های استان خوزستان برداشت گردد و همچنین ایجاد هفت واحد کشت و صنعت به وسعت ۱۲ هزار هکتار نیز برآورد شده بود که سبب تولید ۷۰۰ هزار تن شکر و برداشت هفت میلیون تن نیشکر، ۳۵۰ هزار تن کاغذ، یکصد هزار تن محصول تخته صنعتی، هزار تن خمیر مایع، ۳۳ میلیون لیتر الکل صنعتی، و ۷۰۰ هزار تن محصول خوراک دام می گردید. محصولات تولیدی این شرکت در بخش شکر عباتند از شکر سفید، شکر قهوه ای، شکر دارویی، شکرهای طعم دار و شکر پودری و در بخش صنایع جانبی نیز شامل الکل، خمیر مایع، تخته صنعتی MDF، و خوراک دام است.
سرمایه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی معادل با ۱۱ هزار میلیارد و ۴۳۱ میلیون و ۱۴۵ هزار ریال است که ۴۰ درصد از مالکیت این شرکت در اختیار شرکت گروه مالی سپهر صادرات، ۳۰ درصد بانک ملی ایران، ۲۰ درصد وزارت جهاد کشاورزی، ۱۰ درصد نیز در اختیار مدیریت طرح و توسعه آینده پویا قرار گرفته است. شرکت های زیر مجموعه این شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، در زمینه کشت و صنعت نیشکری که محصولاتی همچون شکر سفید، شکر قهوه ای و ملاس را تولید می کنند عبارتند از شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، کشت و صنعت امام خمینی، شرکت کشت و صنعت دهخدا، کشت و صنعت نیشکر دعبل خزاعی و حکیم فارابی و سلمان فارسی و کشت و صنعت امیر کبیر. سرمایه گذاری شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در زمینه کشت و صنعت نیشکری برابر با ۲ هزار میلیارد و ۹۹۹ میلیون ریال بوده است. شرکت های زیر مجموعه این شرکت نیز در زمینه صنایع جانبی، شرکت هایی از قبیل شرکت خمیر مایه و الکل رازی، شرکت لوح سبز جنوب، شرکت تهیه و تولید خوراک دام شعیبیه، شرکت آبان بسپار توسعه و شرکت راصد صنعت توسعه هستند. از دیگر شرکت های تابعه می توان به شرکت های بازرگانی توسعه نیشکر و صنایع جانبی، موسسه تحقیقات و آموزش نیشکر و صنایع جانبی خوزستان و شرکت سداد فام نیشکر اشاره کرد. همچنین میزان سرمایه گذاری های شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در شرکت های غیر نیشکری ۹۵۷ میلیارد و در شرکت های وابسته ۱ هزار میلیارد و ۱۲۰ میلیون ریال است.
- مقایسه عملکرد سال ۱۴۰۰ با ۱۳۹۹
برداشت نیشکر تولیدی از ۶۱ هزار و ۶۵۲ هکتار اراضی نیشکر با راندمانی ۹۱ درصدی همراه بوده است که نسبت به سال گذشته خود حدود ۴۰ درصد رشد داشته است. شکر خام تولیدی نیز در سال ۱۴۰۰ برابر با ۶۱۲ هزار و ۶۱۷ تن بوده که نسبت به سال گذشته ۱۰۳ درصد افزایش یافته است. همچنین تولید شکر سفید نیز با رشدی ۱۵ درصدی نسبت به سال گذشته در سال ۱۴۰۰ به ۵۹۹ هزار و ۴۲ تن افزایش یافته است و نرخ فروش شکر نیز برابر با ۱۰۸ هزار ۶۵۶ ریال است. از فعالیت شرکت های زیر مجموعه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی ۳۰ هزار و ۷۹۶ تن خوراک دام، ۲۷ هزار و ۴۸۹ تن الکل، یک هزار و ۱۹۱ تن BIO CO2، ۹ تن خمیر مایه، و ۶۷۴ هزار و ۶۳۷ تن ورق تخته صنعتی تولید گردیده است. این شرکت از فروش محصولات غیر نیشکری خود مجموعا ۳۳۸ میلیارد و ۴۸۱ میلیون ریال سود کسب نمود.
شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در یکسال مالی ۱۴۰۰، از فعالیت های خود سود خالصی معادل با ۱۸ هزار میلیارد و ۳۳۹ میلیون ریال را کسب کرد و در این شرکت در همجوار سایر شرکت های متعلق به خود سود تلفیقی ای معادل با ۳۹ هزار میلیارد و ۱۳۴ میلیون ریال را کسب نمود.