صادرات بخش معدن و صنایع معدنی امسال هم ۸ تا ۸٫۵ میلیارد دلار خواهد بود
به گزارش «بورس امروز»، جعفر سرقینی در نشست خبری با اصحاب رسانه و در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره میزان سرمایه گذارى ها در بخش معدن گفت: برنامه مشخص ما راه اندازى معادن بزرگ است که ارقام درشتى مى خواهد. ما ۱ میلیارد دلار در دراز مدت براى تجهیز معادن در نظر گرفته شده است […]
به گزارش «بورس امروز»، جعفر سرقینی در نشست خبری با اصحاب رسانه و در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره میزان سرمایه گذارى ها در بخش معدن گفت: برنامه مشخص ما راه اندازى معادن بزرگ است که ارقام درشتى مى خواهد. ما ۱ میلیارد دلار در دراز مدت براى تجهیز معادن در نظر گرفته شده است و ۲۰۰ میلیون دلار هم براى اکتشاف سرمایه نیاز داریم.
وی افزود: سال گذشته بخش معدن و صنایع معدنی نه تنها توانست نیاز داخلی را تامین نماید بلکه صادرات ۸٫۵ میلیارد دلاری را برای کشور داشت. امیدواریم صادراتمان در سال جاری همان میزان سال گذشته باشد البته در داخل هم کمی و کاستی نخواهیم داشت.
به گفته وی، مرکز پژوهش ها به اتمام ذخایر هشدار داده است و گفته بودجه سازمان اکتشافات کم است. بنابراین اگر ذخایر جدید کشف نشود با توسعه در فولاد از ۱۴۰۴ تنها تا ۵ سال ذخیره خواهیم داشت به همین دلیل دنبال ذخایر بزرگ هستیم و نتایج اولیه نشان مى دهد ذخایر سنگ آهن و مس دو برابر خواهد شد.
دو سرمایه گذاری عظیم در یزد داریم یکی چادرملو بوده و دیگری سنگ آهن مرکزی است که هر دو در حال کاهش ذخیره هستند و در نتیجه وزارت صمت در خصوص آنها بی تفاوت نبوده و انومالی D19 را به آنها جهت اکتشاف واگذار کردیم.
از ۸ میلیارد دلار صادرات بخش معدن و صنایع معدنی در سال گذشته ۳ میلیارد دلار نیاز واحدها و صنایع بوده است و از ۵ میلیارد باقی مانده ۲ میلیارد دلار صادرات خرد است و از ۳ میلیارد دلار دیگر، برنامه ریزی شده که ۲ میلیار دلار به سامانه نیما عرضه شود.
امسال برنامه ریزی شده دو میلیارد دلار ارز از طرف حوزه معدن و صنایع معدنی به سامانه نیما تزریق شود.
وی گفت: وقتی مجوزی از سوی وزارت صمت در خصوص معادن صادر می شود هیچ ارگانی حق مزاحمت برای بهره برداران را ندارد اما در این خصوص به دلیل برخی ناهماهنگی ها مشکلاتی داشته ایم و سعی کرده ایم با تعامل مشکلات را حل کنیم.
منبع:
روابط عمومی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو