به گزارش
بورس امروز، مؤتمنی رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو عنوان کرد: اگر واردات خودروهای دست دوم به کشور صورت گیرد شاهد کاهش ۴۰ تا ۵۰ درصدی قیمت
خودرو در بازار خواهیم بود. می توان سانتافه مدل ۲۰۱۶ را با کارکرد ۲۰ هزار کیلومتر و قیمت کمتر از ۱۰ هزار دلار به کشور وارد کرد و در نهایت با در نظر گرفتن تعرفه ۱۰۰ درصدی، قیمت این خودرو در داخل حدود ۲۵۰ میلیون تومان خواهد بود. با واردات خودروهای دست دوم خارجی، قیمت خودروهای داخلی نیز تعدیل خواهد شد به عنوان مثال هایما با همان قیمت ۱۰۰ میلیون تومان قبل خرید و فروش خواهد شد. در صورت واردات خودروهای دستدوم قیمت چانگان نیز به ۷۰ میلیون تومان برخواهد گشت.
واردات خودروهای دستدوم خارجی باعث متعادل شدن قیمت تولیدات داخل و افزایش کیفیت آنها میشود، کشورهایی مانند آذربایجان، گرجستان، ارمنستان، ترکیه و هند از سیاست واردات خودروهای دستدوم در جهت افزایش رضایتمندی مشتریان و همچنین بهبود تولیدات داخلی خود استفاده کردهاند. واردات، خودرو را به کالایی مصرفی تبدیل میکند. این تجربه در کوتاه مدت میتواند خودرو را از کالای سرمایهای به کالای مصرفی تبدیل کند، در صورت واردات خودروهای دستدوم، واسطهگری در بازار خودرو جمع خواهد شد و قیمت هر خودرو بر اساس نرخ جهانی مشخص میشود.
نباید با عرضه کم، زمینه نابسامانی بازار خودرو فراهم شود، پیش از عید پیشنهادی در این مورد مطرح شد ولی وزیر صنعت با این توجیه که باید از تولیدات داخل حمایت شود با این موضوع مخالفت کرد. ما هم معتقدیم که باید از تولید داخل حمایت شود ولی این کار نیازمند افزایش تیراژ تولید است و در شرایطی که نمیتوانیم نیاز روزانه بازار خودرو را حل کنیم بهتر است به موضوع واردات خودروهای دستدوم توجه شود.
مسعود حجاریان مدیرعامل انجمن حرفه ای صنعت بیمه اشاره کرد: کلا صنعت خودرو تعطیل می شود مانند صنعت ماشینهای راه سازی. هر محصول دست دومی وارد کشور شود. باید فاتحه آن صنعت را خواند تا کارگران آن بیکار شوند. می توان کل نفت و گاز را فروخت تا با ارز آن دهک دهم راحت تر زندگی کنند. اداره این دو شرکت با مشکلات زیادی روبرو است که از دولتی بودن آن است. ولی توجه کنیم که تقریبا همه صنایع کارخانه ای ما با مشکل روبرو است . باید مشکلات آنها را حل کرد نه آن که آنها را تخریب کنیم. با شعارهای توخالی مشکلات حل نمی شود.
کشور با نفت و صنایع معدنی توسعه نمی یابد. امروز بزرگ ترین مشکلات جهان اشتغال است. ما نمی توانیم نفت و گاز بدهیم و خودرو و مبایل و لوازم خانگی و …. وارد کنیم و اشتغال کشورهای رقیب را کامل کنیم. ما عقب ماندگی زیادی داریم . به دلیل ضعف مالی شرکتهای تولیدی، بخش عمده از شبکه تامین قطعات به خرده بازرگانان واگذار شده است که از تولیدات خارجی و داخلی غیر اصل تامین می شوند. متاسفانه دولت این روش را حمایت می کند و از خودروسازان مسئولیت نمی خواهد .
مهدی مضفرنیا کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: گمان کنم یکسال زمان مناسبی باشد تا ظرفیت های ایران خودرو و سایپا به عنوان دو خودروساز را در جهت دیگری به جز خودروهای تولیدی فعلی برنامه ریزی و تغییر داد. قطعا منافع حاصل از توقف تولید این خودروهای بی کیفیت تنها از محل کاهش مصرف سوخت نیز می تواند به تحقق این مهم کمک کند. کشور نیازمند مدیران جوان و تصمیم گیر است نه مدیرانی که درگیر منافع شخصی خود شده اند و جرات تصمیم گیری را نیز ندارند.
وی افزود: خودروسازها تا دلتان بخواهد در حوزه ERP و انواع سیستم های مدیریتی و غیره هزینه کرده اند، بیشترین هزینه ها در حوزه مدیریت دانش، تعالی سازمانی و …. را این دو شرکت داشته اند! اما چرا خروجی کار مناسب نیست. خودروسازی که هنوز خودروی مدل سال ۲۰۰۰ را تولید می کند و هر ساله به خاطر تورم افزایش قیمت دارد، چطور می تواند خود را خودروساز بداند؟ کدامیک از مدل های پژو ۴۰۵، ۲۰۶ توسط کمپانی پژو همچنان تولید می شود؟ خودروی سوزوکی ویتارل تولید سال ۲۰۰۷ هست اما همچنان همان مدل هر سال تولید می شود!! واقعا کدام خودرو ساز در دنیا با این سبک خودرو تولید می کند و با این سبک می فروشد. در کشوری که مردم برای حفظ ارزش پولشان، برای خرید پراید و پژو صف می کشند، واقعا مدیریت چنین صنعتی نیاز به آدم خبره ندارد! در چنین شرایطی هر کسی می تواند این خودروسازها را اداره کند.
علی اصغر مهری زاده کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت:این موضوع که صنعت خودرو آنگونه که باید راه پیشرفت را طی کند نتوانسته و البته دلایل آن هم جای بحث دارد که درصد بسیار زیادی مربوط به مدیریت شرکتهای خودرو ساز است. ولی عواملی هم مانند اجبار به فروش با قیمت مصوب در سال ۹۱ و ۹۲ و در سال ۹۷ باعث زیان هنگفت این شرکتها شده که مقصر آن دولت است.
وی افزود:در حدود ۳۰ سال پیش واردات فولاد از تولید آن در داخل کمتر بود و همین بحث بود که چرا باید فولاد را در داخل تولید کنیم. اما پاسخ متخصصین این بود که صنعت فولاد یک صنعت مادر است و باید هر کشوری که میخواهد پیشرفت کرده و صنعتی شود باید دارای صنعت فولاد باشد. الان صنعت فولاد در ایران مقرون به صرفه بوده و باعث رشد صنعت معدن و همچنین تولید فولادهای خاص نیز شده است. صنعت خودرو هم همین گونه است باید ما در صنعت خودرو که باعث رشد صنعتی کشور می شود حتما سرمایه گذاری کنیم ولی باید مدیریت در این صنعت رشد نموده و فساد در این صنعت نیز از بین برود تا موجب پیشرفت آن شود. ولی پاک کردن صورت مساله کمکی به کشور و پیشرفت صنعت کشور نمی کند.
Saturday, 25 March , 2023