دلایل مبنایی انتظار رشد قیمت سهام بانک تجارت
به گزارش بورس امروز،در پایان سال ۹۷،پس از ماه ها مباحث پردامنه در مورد نحوه افزایش سرمایه بانک تجارت با موافقت اکثریت قاطع سهامداران در مجمع عمومی فوق العاده افزایش سرمایه ۳۹۰ درصدی این بانک بورسی به تصویب رسید تا بانک تجارت را به بزرگترین شرکت بورسی کشور تبدیل کند. به این ترتیب سرمایه این […]
به گزارش بورس امروز،در پایان سال ۹۷،پس از ماه ها مباحث پردامنه در مورد نحوه افزایش سرمایه بانک تجارت با موافقت اکثریت قاطع سهامداران در مجمع عمومی فوق العاده افزایش سرمایه ۳۹۰ درصدی این بانک بورسی به تصویب رسید تا بانک تجارت را به بزرگترین شرکت بورسی کشور تبدیل کند.
به این ترتیب سرمایه این بانک از مبلغ ۴۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال به ۲۲۳ هزار و ۹۲۶ میلیارد ریال افزایش یافت این افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی های ثابت و سرمایه گذاری های بانک تجارت صورت گرفت. پس از ثبت سرمایه یاد شده و طی مراحل قانونی،بالاخره نماد بانک تجارت در بیست و ششم فروردین ماه سال جاری با قیمت ۴۵۴ ریال با رشدی معادل ۲۹,۳ درصد نسبت به تاریخ بسته شدن نماد بازگشایی شد و امید تازه ای را نه تنها در میان سهامداران بانک تجارت بلکه در بین صاحبان سهام بانکی برای رشد قیمت مجدد این سهام پس از چند سال بعد ایجاد کرد در حال حاضر برخی از کارشناسان بازار سرمایه با بررسی گزارش های ارائه شده این بانک به بورس و اقبال سهامداران به سهام بانکی در روزهای اخیر رشد قیمت این سهم را دور از انتظار نمی دانند.
ناظران بازار سرمایه عملکرد بانک تجارت در منابع و مصارف و روند رو به رشد آن را از دلایل مبنایی انتظار رشد قیمت سهام این بانک خصوصی شده می دانند پیش از بررسی آمار های جدید در مورد عملکرد بانک تجارت نگاهی به عملکرد بانک تجارت نگاهی به عملکرد این بانک در سال ۹۷ خالی از لطف نیست.
رضا دولت آبادی ،مدیرعامل بانک تجارت در جلسه مجمع عمومی فوق العاده این بانک در پایان سال گذشته که برای افزایش سرمایه تشکیل شده بود گزارشی از عملکرد بانک تجارت را ارائه کرد. دولت آبادی در این گزارش به کاهش هزینه پول به میزان ۲,۹ واحد درصد و همچنین کاهش سود پرداختی به سپرده گذاران به میزان ۱۰ هزار میلیارد ریال در ۹ ماهه سال ۹۷ نسبت به دوره مشابه سال ۹۶ اشاره و تاکید کرد که در این دوره زمانی میزان سپرده های بانک تجارت ۱۰,۱۶ درصد رشد داشته است و همچنین در همین دوره فروش املاک مازاد بانک ۱۲۰ درصد رشد را نشان میدهد.
به گفته مدیرعامل بانک تجارت تثبیت در جایگاه نخست در اعتبارات اسنادی داخلی و خارجی و تعهدات ضمانتنامه ای ارزی و ریالی در بین بانکهای تجاری کشور تبدیل زیان عملیاتی به سود عملیاتی با رشد ۲۰۶ درصدی ،به بهبود وضعیت نقدینگی و تبدیل اضافه برداشت ۱۲۵ هزار میلیارد ریالی به ۴۲ هزار میلیارد ریال سپرده گذاری، بخشی از دستاوردهای این بانک در سال ۹۷ بوده است.
همچنین به گفته دولت آبادی بیشترین بازدهی سهام در صنعت بانکداری و تعطیلی ۲۰۲ واحد بانکی اعم از شعبه و باجه از جمله عملکرد مثبت بانک تجارت در سال ۹۷ بوده است.
مدیرعامل بانک تجارت در گزارش به مجمع این بانک در پایان سال ۹۷ به برنامه های آتی بانک تحت مدیریت خود هم اشاره کرد به گفته وی بانک تجارت تا پایان سال ۱۴۰۰ قصد دارد مدل کسب و کار خود را باز طراحی کند و همچنین این بانک خروج از زیان فروش اموال و سرمایهگذاریهای مازاد کاهش تدریجی مطالبات از دولت از طریق تعامل اثربخش با نهادهای ذیربط را از مهمترین برنامههای بانک تجارت اعلام و تاکید کرد که تمرکز بر افزایش درآمدهای کارمزدی از طریق خدمات و سرویسهای ارزش افزوده با تمرکز و سفارشی سازی محصولات و بهبود تجربه مشتری در کانون توجه این بانک قرار دارد.
عملکرد بانک تجارت در سال جاری
نگاهی به گزارش های منتشر شده در سال جاری نشان میدهد روند رو به رشد عملکرد بانک تجارت همچنان ادامه دارد و پیش بینی افزایش قیمت سهام در صورت تداوم این عملکرد دور از ذهن نیست. بر اساس این گزارش، مانده تسهیلات اعطایی بانک تجارت در پایان اردیبهشت ماه امسال حدود ۱،۱۶۷ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به ماه قبل افزایش یک درصد و نسبت به دوره مشابه سال گذشته رشد ۲۷ درصدی را نشان می دهد. همچنین نرخ سود تسهیلات در اردیبهشت ماه سال جاری نسبت به ماه قبل از ۹,۸ درصد به ۱۳,۵ درصد رسیده که این افزایش نرخ منجر به افزایش ۱۶۵ درصدی درآمد تسهیلات اعطایی و رسیدن به مبلغ ۳۲۷ ,۲۵ میلیارد ریال شده است. بنا بر گزارشهای منتشر شده در دوره دو ماهه ابتدای سال جاری نرخ سود تسهیلات نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۸,۹درصدی داشته که در کنار رشد ۲۷ درصدی تسهیلات اعطایی منجر به افزایش ۲۲۶ درصدی درآمد تسهیلات اعطایی شده است.
افزایش تسهیلات پرداخت شده در کنار رشد نرخ سود و تسهیلات، نشان دهنده دقت نظر این بانک در اعطای تسهیلات جدید با بازدهی مناسب است.
از سوی دیگر مانده سپرده های سرمایه گذاری بانک تجارت در پایان اردیبهشت ماه امسال بالغ بر ۱,۴۷۰ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به ماه قبل ۹ درصد و نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۳۳ درصد رشد داشته است اما با توجه به بهبود ترکیب پرتفوی سپرده ای این بانک به ویژه رشد قابل توجه سهم سپردههای جاری در پایان اردیبهشت ماه سال ۹۸ از سهم ۱۴,۵ درصدی اردیبهشت سال گذشته با ۸۴ درصد رشد به سهم ۲۰ درصدی اردیبهشت ماه جاری و مبلغ ۲۹۴,۰۹۳ میلیارد ریال بالغ شده که منجر به کاهش ملموس در هزینه پول بانک تجارت شده است. در نتیجه نرخ هزینه پول سپردههای مدتدار این بانک در اردیبهشت ماه نسبت به فروردین ماه سال جاری با کاهش ۱,۰۳ واحد درصد همراه بوده که این امر منجر به کاهش ۱,۵ درصدی مبلغ سود پرداختی سپرده های سرمایه گذاری شده است. همچنین نرخ هزینه پول سپردههای مدتدار در اردیبهشت ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۱,۳۶ واحد درصدی را داشته است.
علاوه بر این، نرخ هزینه پول کل سپرده ها نیز از اردیبهشت ماه نسبت به فروردینماه سال جاری ۱,۰۳ واحد درصدی و نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش ۲,۳ واحد درصدی را نشان می دهد. کاهش نرخ هزینه پول سپردههای مدتدار به میزان ۰,۸ واحد درصد و افزایش نرخ سود تسهیلات به میزان ۸,۹ واحد درصد تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته حاکی از افزایش حاشیه سود واسطه گری مالی بانک تجارت به میزان ۹,۷ درصد است با توجه به گزارش عملکرد این بانک در سال جاری به نظر می رسد چنانچه این روند ادامه یابد که نشانه های آن در سابقه عملکرد یک سال گذشته قابل مشاهده است، در ماههای پیش رو سهامداران بانک تجارت از قرار دادن سهام بزرگ ترین شرکت بورسی کشور در سبد سهام خود پشیمان نباشند.
منبع:
روابط عمومی بانک تجارت