جهت گیری های فولاد مبارکه پروژه ها اعلام شد
به گزارش بورس امروز؛ محمد یاسر طیب نیا مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان در مجمع عادی سالیانه منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ که با حضور ۷۴.۷ درصد از سهامداران برگزار گردید، در خصوص عملکرد شرکت این دوره ۱۲ ماهه اظهار داشت: جایگاه شرکت در صنعت از منظر تولید فولاد خام حدود ۴۳ درصد ( […]
به گزارش بورس امروز؛ محمد یاسر طیب نیا مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان در مجمع عادی سالیانه منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ که با حضور ۷۴.۷ درصد از سهامداران برگزار گردید، در خصوص عملکرد شرکت این دوره ۱۲ ماهه اظهار داشت: جایگاه شرکت در صنعت از منظر تولید فولاد خام حدود ۴۳ درصد ( ۹ میلیون و ۳۳۸ هزار تن) است. در سال ۱۴۰۰ متأسفانه به علت دلایلی همچون قطعی برق و یا گاز، ۵ درصد از تولید فولاد خام شرکت نسبت به دوره ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۳۹۹ با کاهش روبه رو شد. اما به امید خدا با بهره برداری از پروژه های در دست اجرا و همت کارکنان خواهیم توانست همه کاهش های موجود را به رغم باقی ماندن موانع تولید جبران کنیم که نیازمند همکاری سهامداران نیز هستیم.
وی ابراز داشت: شرکت فولاد در یکسال منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ حدود ۱۰.۷ میلیون تن گندله، ۸ میلیون تن آهن اسفنجی، ۹.۳ میلیون تن تختال، ۶.۱ میلیون تن کلاف گرم، ۱.۶ میلیون تن کلاف سرد و قریب به ۱ میلیون تن محصولات پوشش دار تولید نموده است.
وی عنوان کرد: همت اصلی ما در تولید محصولات جدید است و به رغم مشکلات ما از جمله حمله سایبری که وجود داشت برای اولین بار توانستیم ورق تختال مربوط به ورق الکتریکی را تولید کنیم و انشالله تا چند سال آینده نیز خواهیم توانست که محصول نهایی این پروژه را نیز به بازار عرضه نماییم.
مدیر عامل فولاد مبارکه در خصوص عملکرد شرکت در طول این دوره عنوان کرد: در گروه در مجموع حدود ۳.۹ میلیون تن فروش محصولات را داشته ایم که نسبت به سال قبل ۵ درصد افزایش را به همراه داشته است. ارزش ریالی این میزان فروش محصولات گروه فولاد مبارکه حدود ۱,۸۳۹,۶۶۵ میلیارد ریال بوده که نسبت به دوره مشابه در سال گذشته با ۸۳ درصد افزایش همراه گردیده است.
نگاهی بر عملکرد طرح های توسعه ای، زیر ساختی و سرمایه ای
وی اذعان کرد: از جمله پروژه های ما، پروژه نورد گرم ۲ است که زیر بنای سایر توسعه های تعریف شده است و نقشی بسیار حیاتی برای رقابت پذیری مجموعه فولاد مبارکه در داخل و خارج از کشور در سال های آینده را خواهد داشت. ما جهت تکمیل این پروژه بالغ بر ۲۴۰,۰۰۰ میلیارد ریال منابع مالی مورد نیاز است که سود ناخالصی را که در همان سال اول بهره برداری برای ما ایجاد می کند معادل با ۱۲۰,۰۰۰ میلیارد ریال خواهد بود.
وی افزود: ارزش واقعی پروژه های ما، در ارزش استراتژیکی آنان است که علاوه بر سوداوری، جنبه استراتژیکی های ما را پوشش خواهند داد و مانع از عدم تولید در شرکت ما خواهند شد. ما همچنین برای پایداری تولید خود الزام انجام به پروژه هایی از قبیل: آهن سازی، فولاد سازی و انرژی و سیالات داریم.
طیب نیا در خصوص مشکلاتی که جنگ روسیه و اوکراین در صادرات فولاد ایجاد نموده است، اینگونه گفت: در چند سال آینده اگر ما به سمت تولید فولاد کم کربن و یا بدون کربن نرویم نخواهیم توانست صادرات داشته باشیم. صرفه ما در نیروگاه های تجدید پذیر تنها نفع اقتصادی نیست بلکه حرکت به سمت اهداف استراتژیک ما می باشد تا بتوانیم خود را در بازارهای آینده حفظ نماییم.
ما برای تکمیل پروژه های در دست اجرا به مبلغ ۴۵۶,۵۸۲ میلیارد ریال تامین مالی نیازمندیم و همچنین مجموع مبالغ مورد نیاز جهت طرح های توسعه ای که نیازمندیم از همین سال جاری آغاز به بهره برداری از آن ها را داشته باشیم معادل ۱,۳۵۴,۵۸۵ میلیارد ریال خواهد بود.
وی از الزام رفع مشکلات کم آبی آب رودخانه در اصفهان اینگونه گفت: با توجه به کمبود آب رودخانه در اصفهان ملزم هستیم که انتقال آب داشته باشیم و این پروژه که پروژه ملی بوده به زودی آغاز خواهد شد و مشکل ما را مرتفع خواهد نمود، به رغم اینکه این پروژه، خود یک پروژه کاملا اقتصادی خواهد بود.
وی متذکر شد: جهت گیری های ما در انجام پروژه ها زیر ۲ سال بوده و برخی مگا پروژه ها مانند نورد گرم که پروژه ای ۵ سال است، هدف گذاری ما در خصوص این پروژه ۳ ساله بوده است.
رقمی که برای پروژه های این شرکت تاکنون تعریف شده است ۱,۸۰۰,۰۰۰ میلیارد ریال پروژه تولیدی تعریف گردیده است که قریب به ۶ میلیارد دلار خواهد بود و اعتقاد ما بر این است که این مجموعه باید کارهای بزرگتری را در پیش گیرد اما این کار نیازمند حمایت سهامداران خواهد بود. ما می توانیم با کمک سهامداران و داشتن یک نگاهی بزرگ و ملی، اقتصاد بدون نفت را برای ایران رقم بزنیم.
عملکرد فولاد مبارکه در بازار سرمایه
طیب نیا به ارزش فولاد مبارکه اشاره کرد و افزود: ما باید فولاد مبارکه را به جایگاه واقعی خود که بسیار بالاتر از جایگاه کنونی است، برسانیم. شرایط یکساله گذشته بورس، شرایطی خاصی بود اما با تمام این تفاسیر، بازده سهم فولاد از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون بالغ بر ۱۴.۷ درصد بوده است در حالی که بازده شاخص ۸.۸ درصد بوده است و بازده صنعت یک درصد بوده است. در نتیجه سهام فولاد، سهامی ارزنده و ارزشمند برای بازار سرمایه بوده است اما ارزش این سهم به اعتقاد بنده بیش از این ها است.
وی عنوان کرد: ارزش بازار پورتفوی بورسی شرکت در پایان سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۱,۰۹۸,۱۰۱ میلیارد ریال و ارزش دفتری پورتفوی بورسی شرکت نیز معادل با ۱۵۰,۴۴۳ میلیارد ریال بوده است. ما در حال حاضر به لحاظ ارزش بازار در بازار سرمایه رتبه دوم بورس را به خود اختصاص داده ایم که حدود ۳,۲۷۰,۰۰۰ میلیارد ریال ارزش بازار این شرکت است.
نگاهی بر عملکرد سوداوری شرکت
مدیر عامل فولاد مبارکه ادامه داد: در شرکت اصلی ( فولاد مبارکه اصفهان)، در یکسال مالی ۱۳۹۹، حاشیه سود خالص شرکت ۴۹ درصد بوده است که در سال ۱۴۰۰ این حاشیه سود خالص به ۵۸ درصد افزایش یافته است.
طیب نیا در خصوص قیمت محصولات گفت: فولاد در یکماه گذشته با ۱۷ الی ۱۸ درصد کاهش قیمت جهانی در محصولات فولادی مواجه بوده ایم که همچنان اثرات آن به بازار نرسیده است. به نسبت ۳ ماهه آخر سال گذشته با حدود ۲۰ درصد کاهش قیمت ها روبرو بوده ایم. به هر جهت یکی از چالش های پیش روی شرکت قیمت های جهانی است که قطعا نسبت به برنامه های پیش بینی شده ما و پروژه های واقع بینانه ای که ما طراحی کرده ایم خواهیم توانست سوداوری شرکت را حفظ نماییم.
وی ادامه داد: مشکل قیمت های ما به مشکل تنها به روسیه مربوط نیست بلکه مشکل اصلی بازار جهانی فولاد است و این روند، روندی کوتاه مدت نخواهد بود، و باید تلاش کنیم که برای حفظ منافع سهامداران، حاشیه سود شرکت را حفظ نماییم که اینکار با کاهش، بهینه سازی مصارف و افزایش راندمان امکان پذیر خواهد بود.
اظهارات در خصوص بندهای حسابرس
طیب نیا در خصوص عرضه تلفیقی گفت: اگر ما در آن برهه زمانی خودمان اینکار را انجام نمی دادیم اجازه واردات داده میشد و سبب ورود بازیگران زیاد دیگری به بازار می گردید، ضمن اینکه برنامه ریزی های ما به نحوی بوده است که منافع سهامدار بیش از پیش دیده شود و قیمت پایه را با کمک این عرضه تلفیقی بالا آوردیم و توانستیم در عرضه های بعدی خود نیز این قیمت پایه گذاری شده را حفظ نماییم. وی متذکر شد: ما به عنوان تنها تولید کننده فولاد به بازار هم تعهداتی را خواهیم داشت که نیاز بازار را نیز پوشش دهیم.
دبیر مجمع در خصوص حساب های راکد ابراز داشت: ما تقریبا در دو الی سه سال گذشته با این موضوع مواجه بوده ایم و این حساب های راکد ما بنا بر سرفصل حساب به گونه ای نبوده که یک آیتم خاصی بابت یک شرکت خاصی، در سرفصل حساب ها راکد بماند و به لحاظ ماهیت اعداد تسویه خواهند شد و ممکن است برای یک الی دو دوره مالی گردشی نداشته باشند و دوباره در حساب های راکد عنوان شود. و این اعداد به معنای متوقف شدن و نداشتن قابلیت مصرف نیستند.
دبیر مجمع در خصوص تصور حسابرس از کسری بدهی مالیاتی اینگونه گفت: ما موافق این موضوع نیستیم و افزود: ما معافیت را به درستی استفاده کردیم و بر اساس ظرفیت قانونی بودجه امسال ما از این معافیت استفاده نمودیم و ۲۳۷,۰۰۰ میلیارد ریال را بابت معافیت مالیاتی محاسبه نمودیم. ما هر سال تفاوت مالیات قطعی و مالیات ابرازی را داشته ایم و رویه ما در ۷ سال گذشته در خصوص سازمان حسابرس به گونه ای بوده که در هزینه دوره به عمل می آوردیم.
مدیر عامل فولاد اظهار داشت: ما کمترین قیمت های خرید کنسانتره و گندله را در بازار داریم. ما در سال گذشته کنسانتره بالای ۱۹ درصد خرید نکردیم در حالیکه شرکت ها و فروشندگان تا بالای ۲۱ درصد نیز این محصول را به فروش رساندند. محصول گندله نیز تا ۲۸ درصد شمش نیز در بازار عرضه شد اما قیمت خرید ما از این قیمت پایین تر بود.
سود نقدی تقسیمی دوره منتهی به اسفند ۱۴۰۰
پیشنهاد هیئت مدیره در خصوص سود هر سهم از سهام شرکت که معادل با ۲,۶۵۰ ریال به ازای هر سهم EPS وجود دارد این بود که مبلغ ۱,۷۰۰ ریال را به هر سهم از سهام شرکت اختصاص گردد که این رقم نیز به تصویب هیئت مدیره شرکت رسید.