با وجود تحریمها، تولید محصولات پتروشیمی ۷۰درصد افزایش مییابد
به گزارش بورس امروز، دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای تحریمهای ظالمانه جدید را اعلام کرده که طبق آن، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و همچنین ۳۹ شرکت وابسته به صنایع پتروشیمی خلیج فارس تحریم شدهاند. در همین زمینه حسین علیمراد، مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی میگوید: شرکتهای خارجی بهویژه شرکتهای […]
به گزارش بورس امروز، دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای تحریمهای ظالمانه جدید را اعلام کرده که طبق آن، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و همچنین ۳۹ شرکت وابسته به صنایع پتروشیمی خلیج فارس تحریم شدهاند.
در همین زمینه حسین علیمراد، مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی میگوید: شرکتهای خارجی بهویژه شرکتهای آسیایی با در نظر داشتن شرایط و مزیتهای صنعت پتروشیمی ایران و با وجود همه تبلیغات منفی کنونی پس از خروج ایالات متحده آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، همچنان مایل به همکاری هستند. به طوری که مذاکره برای حضور دوباره یک کنسرسیوم سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی ایران انجام شده است.
بر اساس برآوردها، تولید محصولات پتروشیمی تا سال ۱۴۰۰ حدود ۷۰ درصد افزایش خواهد یافت؛ بهگونهای که ظرفیت اسمی صنعت پتروشیمی در حال حاضر معادل ۶۴ میلیون تن است که تا سال ۱۴۰۰ به ۹۴ میلیون تن خواهد رسید. مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی پیش از این گفته بود که مذاکره با سرمایهگذاران خارجی صنعت پتروشیمی ادامه دارد.
از سوی دیگر، بهزاد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به وضعیت کنونی صنعت پتروشیمی در کشور خاطرنشان کرده که هم اکنون ۵۵ واحد پتروشیمی فعال با ظرفیت تولید ۶۵ میلیون تن در سال داریم که بخشی از این تولیدات صرف خود صنایع میشود و ۳۱ میلیون تن آن قابل فروش است.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از افزایش ۷۰ درصدی تولید محصولات پتروشیمی تا سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: تنوع محصولات و مقاصد صادراتی صنعت پتروشیمی باعث شده این صنعت مانند صنعت نفت خام تحریمپذیر نباشد.
معاون وزیر نفت، درآمد کشور از فروش محصولات پتروشیمی را ۱۷ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: از ۳۱ میلیون تن تولیدات قابل فروش ۲۲ میلیون تن آن با ارزش ۱۲ میلیارد دلار به ۳۰ کشور مقصد صادرات میشود. محمدی همچنین از در دست احداث بودن ۶۴ واحد پتروشیمی با پیشرفت ۲۰ تا ۹۹ درصد هم در کشور خبر داد که شش طرح آن تأمین خوراک با ظرفیت ۱۵ میلیون تن و پنج پروژه نیز زیرساختی است. این پروژهها تا سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری میرسد و ظرفیت تولیدات پتروشیمی کشور با افزایش ۹۰ تا ۹۵ درصدی به ۱۳۰ میلیون تن در سال میرسد.
همچنین عبدالحسین بیات – مدیرعامل سابق شرکت ملی صنایع پتروشیمی – با اشاره به تأثیر تحریمهای جدید آمریکا در صنعت پتروشیمی به ایسنا گفت: ماهیت صنعت پتروشیمی به گونهای است که تقاضا برای دریافت محصولات پتروشیمی نسبت به سطح تولید در سطح بینالملل و بازار جهانی جلوتر است، به گونهای که آنچه که امروز تولید میشود، کفاف نیازها را نمیدهد.
وی ادامه داد: هیچکدام از کشورهای تولیدکننده و صاحب صنعت پتروشیمی، امکان تولید و جایگزینی حدود ۲۵ میلیون تن محصولات صادراتی پتروشیمی تهران را ندارند و همان طور که در صنعت نفت مدعی شده بودند، کشورهایی مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی میتوانند جایگزین شوند، در اینجا حتی ادعایی وجود نخواهد داشت.
مدیر عامل سابق شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر این مساله که این اختلاف بین تقاضا و تولید محصولات پتروشیمی مشکلاتی را به وجود میآورد، تصریح کرد: اگر فرض را بر این بگذاریم که محصولات پتروشیمی ایران به بازارهای جهانی وارد نشود، شکاف شدیدتری بین و تقاضای محصولات به وجود خواهد آمد که این موجود تکانههای قیمتی در بازار جهانی ایجاد میکند.
منبع: ایسنا