مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده شرکت فولاد مبارکه اصفهان در تاریخ 11 مرداد 1401 در خصوص افزایش سرمایه از محل سود انباشته برگزار گردید.

به گزارش بورس امروز، محمد یاسر طیب نیا مدیرعامل “فولاد” گزارش هیئت مدیره را به مجمع اینگونه ارائه داد: با نگاهی اجمالی به گزارش افزایش سرمایه می توان اشاره کرد که از بدو ورود شرکت به بازار سرمایه، ارزش سرمایه شرکت از 15,800 میلیارد ریال به 293,000 میلیارد ریال رسیده است و امروز با موافقت سهامداران قصد افزایش سرمایه شرکت را با افزایش 237,000 هزار میلیارد ریال که در حدود 80 درصد بوده و بزرگترین افزایش سرمایه از محل سود انباشته در تاریخ بورس کشور است به مبلغ 530,000 میلیارد ریال خواهد رسید.

وی ادامه داد: از این افزایش سرمایه در راستای سرمایه گذاری های دیگر از منابع موجود و به جهت کاهش وابستگی به اخذ وام از شبکه بانکی، در مواردی همچون: تکمیل طرح های توسعه در دست اجرا مانند احداث نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت اسمی 914 مگاوات، خرید دارایی سرمایه ای ( 50 دستگاه لکوموتیو)، جبران مخارج انجام شده بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر، مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر، جبران مخارج انجام شده بابت سرمایه گذاری های صورت گرفته مانند خرید سهام، استفاده خواهد گردید. که به جهت اجرای این چند بند 237,000 میلیارد ریال از محل سود انباشته و 59,000 میلیارد ریال از منابع داخلی شرکت اختصاص گردیده که ترکیب، این توزیع افزایش سرمایه و منابع را در مصارفی همچون، نیروگاه سیکل ترکیبی که یکی از مشکلات اصلی شرکت ما در طی یکی دو سال اخیر موضوع انرژی و برق خصوصا در فصول گرم سال بوده است که این پروژه در حال اجرا است و به امید و قوه الهی انشالا در سال آینده این نیروگاه را در مدار خواهیم داشت و در حال حاضر نیز با توجه به اینکه 4 الی 5 ماه بیشتر از آغاز به کار این پروژه نمی گذرد بالغ بر 35 درصد از این پروژه پیشرفت داشته است. وی در افزود: این نیروگاه 914 مگاواتی است و ظرفیت عملی آن حدود 750 مگاوات بوده و در سال اول بعد از تکمیل پروژه، 3 میلیون مگاوات برق تولید خواهد کرد و انشالا در سال های بعد این میزان افزایش خواهد یافت تا به 6 میلیون مگاوات تولید سالانه برق برسد.

بیشتر بخوانید:  سرمایه‌گذاری بی‌حاصل «شاراک» در طرح اوره لاوان

وی در خصوص خرید 50 دستگاه لکوموتیو اینگونه گفت: یکی از چالش های جدی صنایع بزرگ خصوصا فولاد مبارکه اصفهان است که در شرکت ما بالغ بر 20 میلیون تن مواد اولیه از اقصی نقاط کشور باید حمل گردد و به فولاد برسد. ما یک راه داریم که صبر کنیم تا طی چند سال آینده خود دولت یا سرمایه گذاران اقدام به پوشش حمل مواد اولیه ما کنند که طبیعتا تولیدات زیادی را تا آن زمان از دست خواهیم داد، خصوصا که شرکت های رقبای ما هر کدام در این حوزه سرمایه گذاری های جدی ای را انجام داده اند. پس ما اگر بخواهیم سهم خود را در حوزه حمل و نقل داشته باشیم ناچاریم که سرمایه گذاری های زیر بنایی جدی ای را در این حوزه انجام دهیم. لذا فاز اول این سرمایه گذاری در قالب خرید 50 دستگاه لکوموتیو انجام گردیده و خداروشکر 8 دستگاه لکوموتیو در مدار وارد گشته و تمام این رویه ها به گونه ای برنامه ریزی شده که منافع آن به سرعت به سیستم بر خواهند گشت. انشالا تا سال آینده نیز کل این 50 دستگاه را در مدار بهره برداری خود خواهیم داشت.

وی در خصوص بخش بعدی سرمایه گذاری ها اظهار داشت: بخش بعدی سرمایه گذاری ها بابت جبران مخارج سرمایه گذاری های “فولاد” است. که در شرکت های زیر مجموعه مانند شرکت توسعه فلزات، عمده مبلغ  87,000  میلیارد ریال صورت گرفته و 72,000 میلیارد ریال از این مبلغ نیز به شرکت توسعه معادن و فلزات اختصاص یافته است. همانطور که مشخص است این شرکت، شرکتی است سرمایه گذاری در معادن، اساسی ترین و بخش اصلی سرمایه گذاری های این شرکت به شمار می رود.

بیشتر بخوانید:  آلومینای ایران بورس کالایی می شود

طیب نیا در خصوص طرح نیروگاه و خرید لکوموتیو ابراز کرد: ما می توانیم منتظر بمانیم تا دولت نیروگاه تاسیس کند و توسعه میادین گازی، ریلی، انرژی و … را انجام دهد اما باید توجه داشت که بودجه های دولتی 90 سال طول خواهد کشید که تامین برخی نیازهای ما مانند پساب های صنعتی تامین گردد که اگر خود ما اقدام به تاسیس نیروگاه ها نکنیم و منتظر دولت بمانیم باید کارخانه را نیز تعطیل کنیم چراکه این کارخانه گل سر سبد کارخانه های کشور است و سوداوری خوبی را نیز به همراه دارد.

مدیر عامل “فولاد” راه اندازی نیروگاه های فولاد را با نیروگاه های شرکت های چادرملو و گل گهر مقایسه کرد و گفت: ما شرکت ها استارت این پروژه را با هم آغاز کردیم اما پیشرفت ما در این پروژه چه بسا بیشتر از سایر شرکت ها بوده است. ما این نیروگاه را در کارخانه خود تاسیس کردیم و بابت آن تضمین هم از وزارت نیرو دریافت کرده ایم.

وی در خصوص چینش پرتفوی سرمایه گذاری شرکت در سهام شرکت های دیگر گفت: سرمایه گذاری های  ما سبب تضمین مدیریت ما در شرکت هایی مانند چادرملو، گل گهر، گهر زمین و … خواهد بود. ما باید سهام در اختیار خود را تقویت نماییم. ما در حال حاضر به دنبال این هستیم که استراتژی شرکت های سرمایه پذیر زیرمجموعه را بر اساس منافع کلان ملی و استراتژی های شرکت فولاد مبارکه ترسیم نماییم که در حال حاضر نیز این اتفاق صورت پذیرفته است.

چرا شرکت هزینه مالی خود را بالا نمی آورد؟

ولی بیگ ناظر مجمع در خصوص تسهیلات بیان کرد: در بودجه سال جاری، سقف مبلغی که از سیستم بانکی کشور پیش بینی کرده ایم عدد 250,000 میلیارد ریال بوده است که از این مبلغ حدود 30 الی 40 هزار میلیارد ریال از عدد سقف ذینفع بابت کل بانک های سیستم بانکی کشور بالاتر است.

بیشتر بخوانید:  روش‌های جدید تامین مالی در دست اقدام است

طیب نیا متذکر شد: در پشت تصمیمات ما، خبرگان، مطالعات و برنامه های کار شده زیادی صورت پذیرفته است. در حال حاضر هزینه نیروگاه خورشیدی با هزینه تاسیس نیروگاه ترکیبی یک میزان است و در سال های آینده و با اتفاقاتی که در کشور می افتد و بالا رفتن هزینه سوخت، قطعا رفتن به سمت تجدیدپذیر کاملا عقلایی است و ما باید به این سمت حرکت کنیم.

دبیر مجمع ابراز داشت: پرتفوی سرمایه گذاری های ما بر اساس بازدهی کوتاه مدت و میان مدت و گرفتن سود نقدی صورت نگرفته است. بالای 90 درصد ترکیب پرتفوی سرمایه گذاری شرکت فولاد مبارکه به شرکت های معدنی اختصاص یافته است و این به دلیل بحث اعمال حاکمیت صورت پذیرفته است.

در نهایت در این مجمع افزایش سرمایه معادل 80.88 درصد از مبلغ 237,000 میلیارد ریال به 530,000 میلیارد ریال از محل سود انباشته با اکثریت آرا تصویب گردید.