برآیند خروجی و ورودی نقدینگی در صندوق های با درآمد ثابت
با توجه به رکود یک ماهه گذشته بر بازار سرمایه، برآیند ورود و خروج پول به صندوق های با درآمد ثابت مثبت بوده است اما نه در حد انتظارات؛ با ورود پول به صندوق های بادرآمد ثابت با رشد اندازه صندوق ها مواجه بوده ایم منتهی اعداد و ارقام به اندازه خروج پول حقیقی ها در گوشه و کنار بازار با اهمیت نبوده است.
به گزارش بورس امروز، با توجه به رکود یک ماهه گذشته بر بازار سرمایه، برآیند ورود و خروج پول به صندوق های با درآمد ثابت مثبت بوده است اما نه در حد انتظارات؛ با ورود پول به صندوق های بادرآمد ثابت با رشد اندازه صندوق ها مواجه بوده ایم منتهی اعداد و ارقام به اندازه خروج پول حقیقی ها در گوشه و کنار بازار با اهمیت نبوده است.
به عنوان مثال، یکی از منابع بازار طی سال های گذشته به طور روزانه میزان خروج پول از بازار توسط اشخاص حقیقی را اعلام می کرد. در همین بین این منبع اعلام کرده که حدود ۳ همت از بازار خارج گردیده است. اما به طور قطع روزانه ۳ همت به صندوق ها طی یکماه گذشته ورود نکرده است و اعداد و ارقام متناسب با افت و رکود بازار هم نبوده است. با تمام این تفاسیر برٖآیند صندوق ها مثبت بوده است و تنها برخی از صندوق های سرمایه گذاری به دلیل عدم ارائه بازده رقابتی، با خروج پول همراه شده اند. با توجه به افزایشی بودن نرخ ها در بازار پول، انتظار افزایش نرخ در صندوق های سرمایه گذاری وجود دارد اما متأسفانه انتقال افزایش نرخ از بازار پول به صندوق ها به کندی صورت می گیرد. لذا برخی از حقوقی ها قصد استفاده از این فرصت را دارند و به نظر می رسد که با توجه به جذاب تر شدن اعداد و ارقام سپرده های بازار پول، این حقوقی ها بخشی از منابع خود را به سپرده ها بازگردانند. لذا عمده خروج منابع از بازار سرمایه از سوی حقوقی ها صورت گرفته است. عمده پول خروجی از این صندوق ها به سمت سپرده های بانکی با نرخ های بالاتر نسبت به صندوق ها هدایت شده اند. اگرچه برخی صندوق ها به صورت تقریبی با ورود نقدینگی همراه بوده اند که این موضوع سبب شده است تا در کل برایند صندوق ها در ماه گذشته مثبت باشد. به طوری که برخی از صندوق ها طی همین مدت بیش از ۵۰۰ الی ۶۰۰ میلیارد تومان منابع جدید جذب کرده اند .
در این میان تقریبا در صندوق های با درآمد ثابت با توجه به افت بازار، از طرف سهام با رکودی در اندازه منابع مواجه بودند، برخی رکودی بودند و یا افزایشی بودند، بدین معنا که یا در یک سطح باقی مانند و یا افزایش پیدا کردند. تعداد صندوق هایی هم که با کاهش منابع مواجه شدند خیلی کم بود.
با توجه به برخورداری صندوق های بزرگ از سهام، در حال حاضر ذخایر در صندوق های با درآمد ثابت روبه کاهش است. با توجه به کاهشی بودن بازار سهام، عمده ذخایر بابت بازدهی کسر نشده در بازار سهام در حال استفاده است و حتی برخی از صندوق ها با روی آوردن به تعدیل مثبت، تلاش دارند تا با پوشش خالص ارزش دارایی های خود، بازده خوبی را به سرمایه گذاران خود ارائه دهند.