تقسیم سود ۱۵۰ ریالی برای قچار و آغاز بازار گردانی سهم پس از بازگشایی نماد
به گزارش بورس امروز؛ در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فرآورده های غذایی و قند چهارمحال، قربانعلی قربانی مدیر عامل قچار، در بیان عملکرد یکساله این شرکت اینگونه شرح داد: گزارش فعلی به عنوان گزارش سالیانه هیئت مدیره به مجمع مبتنی بر اطلاعات ذکر شده از صورت های مالی بوده و اطلاعات مندرج در این […]
به گزارش بورس امروز؛ در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فرآورده های غذایی و قند چهارمحال، قربانعلی قربانی مدیر عامل قچار، در بیان عملکرد یکساله این شرکت اینگونه شرح داد: گزارش فعلی به عنوان گزارش سالیانه هیئت مدیره به مجمع مبتنی بر اطلاعات ذکر شده از صورت های مالی بوده و اطلاعات مندرج در این گزارش که درباره عملکرد و وضعیت این واحد تولیدی است، با تأکید بر ارائه منصفانه نتایج عملکرد هیئت مدیره و در جهت حفظ منافع شرکت و منطبق با مقررات قانونی و اساسنامه تهیه و تنظیم شده است.
وی درآمد خالص قچار برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ را ۳،۳۵۱،۲۴۸ میلیون ریال عنوان کرد این درآمد در سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۰ با رشد ۹۵.۷۷ درصدی به ۶،۵۶۱،۰۳۱ میلیون ریال رسیده است. همچنین سود عملیاتی قچار نیز از ۵۴۷،۰۱۵ میلیون ریال در سال ۱۳۹۹به ۱،۲۱۳،۳۳۲ میلیون ریال (معادل ۱۲۱درصد) افزایش یافته است.
قربانی درآمد غیرعملیاتی شرکت فرآورده های غذایی و قند چهارمحال در سال ۱۳۹۹ را نیز ۵۷،۸۲۶ میلیون ریال ذکر کرد که در سال ۱۴۰۰ به ۲۱۳،۸۸۱ میلیون ریال (معادل ۲۷۰ درصد) رسیده است. همچنین سود خالص پس از کسر مالیات این شرکت در سال ۱۴۰۰ با رشد ۱۴۶ درصدی نسبت به سال گذشته از ۵۰۶،۷۵۸ میلیون ریال به ۱،۲۴۹،۴۷۵ میلیون ریال افزایش یافته است.
مدیر عامل قچار افزود: نرخ بازده دارایی های شرکت در سال ۱۳۹۹ معادل ۱۹.۸ درصد بوده است که در سال ۱۴۰۰ به ۲۱.۸۳ درصد رسیده است. همچنین نرخ بازده حقوق صاحبان سهام در سال ۱۳۹۹ نیز ۴.۷۸ درصد بوده است که با رشد ۲۹.۷۳ درصدی همراه بوده است.
- رشد سود هر سهم قچار
مدیر عامل قچار به ۲ میلیارد و ۴۵۵ میلیون و ۹۶۰ هزار سهم قچار در زمان برگزاری مجمع این شرکت در سال ۱۳۹۹ اشاره کرد که سود هر سهم آن در این سال مزبور ۲۰۶ ریال بوده است که این سود در سال ۱۴۰۰ به ۵۰۹ ریال افزایش یافته است.
همچنین نسبت قیمت به درآمد واقعی هر سهم قچار در سال ۱۳۹۹ را ۸۷.۴ و در سال ۱۴۰۰ را ۲۵.۲ ذکر کرد.
- افزایش سرمایه های قچار
قربانی به سرمایه ۱۰۰۰ میلیون ریالی قچار در بدو تاسیس اشاره کرد که طی چندین مرحله افزایش سرمایه به مبلغ ۲،۴۵۵،۹۶۰ میلیون ریال افزایش یافته است.
وی یادآورشد: این شرکت در سال ۱۳۹۹ از افزایش سرمایه ۳۰۰ درصدی از محل سود انباشته و در سال ۱۴۰۰ نیز از افزایش سرمایه ۳۳۸.۵۶ درصدی از محل تجدید ارزیابی دارایی ها برخوردار بوده است.
وی که وضعیت نقدشوندگی سهام این شرکت را وابسته به کیفیت افشای اطلاعات عنوان می کرد، ابراز داشت: وضعیت تکنولوژی شرکت فراورده های غذایی و قند چهارمحال از لحاظ نقد شوندگی با سایر گروه های مشابه قابل مقایسه نخواهد بود.
- مروری بر عملکرد این کاخانه تولیدی در سال جاری
وی اقلام مقایسه ای عملکرد سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ را اینگونه شرح داد: تغییرات فروش درآمد ارائه خدمات ۹۶ درصد، قیمت تمام شده خدمات و کالای فروش رفته ۹۱ درصد، سود ناخالص ۱۱۵ درصد، هزینه های فروش اداری و عمومی ۶۱ درصد، خالص سایر درآمدها و هزینه های عملیاتی ۷۴ درصد، سود عملیاتی ۱۲۲ درصد، هزینه های مالی ۱۶۹ درصد، خالص سایر درآمدها و هزینه های غیر عملیاتی ۲۷۰ درصد، سود قبل از کسر مالیات ۱۳۶ درصد، سود خالص ۳۴۷ درصد، سود هر سهم به ریال نیز ۱۴۷ درصد افزایش داشته اند.
- آمار تولید
مدیر عامل قچار عنوان کرد: شکر تولیدی از چغندر قند در سال ۱۳۹۸، برابر با ۲۱،۳۳۰ تن بوده است که سال ۱۳۹۹ به ۳۲،۳۸۰ تن رسیده است و در سال ۱۴۰۰ به ۴۱،۶۵۷ تن افزایش یافته است. تصفیه شکر خام کارمزدی نیز در سال ۱۳۹۸ برابر با ۳۳،۵۷۸ تن بوده و در سال ۱۳۹۹ به ۳۱،۵۳۷ تن و در سال ۱۴۰۰ به ۴۰،۱۴۵ تن رسیده است. میزان تفاله خشک ۱۰،۸۷۷ تن در سال ۱۳۹۸ بوده و ۱۴،۰۵۰ تن در سال ۱۳۹۹ و ۱۹،۶۳۰ تن در سال ۱۴۰۰ بوده است. محصول ملاس نیز در این سه سال از ۵،۳۲۰ تن به ۵،۰۲۰ تن و سپس در سال ۱۴۰۰ به ۱۲،۵۰۹ تن افزایش می یابد.
قربانی با بیان ظرفیت بالقوه شرکت جهت افزایش کمی تولید محصول شکر سفید با استفاده از جذب حداکثری چغندر قند و همچنین استفاده از شرکت های نیشکری دائم به شکر خام وارداتی، عنوان کرد: در حال افزایش ظرفیت مصرف چغندر از ۱۵۰۰ تن به ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ تن در شبانه روز هستیم، همچنین اقدام به خرید برخی از ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز را انجام داده ایم که نصب برخی از آن ها انجام شده است.
وی با اشاره به پروژه های در حال تکمیل این شرکت اعلام کرد: مشکلات خرید ماشین آلات از کشورهای اروپایی به دلیل تحریم های حاکم بر کشور و شیوع بیماری کووید، سبب کندی این روند و در برخی مواقع توقف این روند گردیده است. امیدواریم در سال ۱۴۰۱ عمده ماشین آلات را وارد و طرح توسعه را دنبال کنیم.
- توضیحات مدیران بعد از قرائت اظهار نظرات حسابرس
مدیر عامل فرآورده های غذایی و قند چهارمحال در خصوص قرائت بند ۸ اظهار نظر حسابرس عنوان کرد: حساب فی ما بین ما و شرکت زرین دانه سرآشپز وجود داشته است که این وجه از طریق واریز سود سهام به بانک شرکت زرین دانه سرآشپز انجام نگردیده است. ولی به صورت تهاتر فی ما بین ما صورت گرفته است که این فرآیند از طریق بانک انجام نشده است. و عملا سود سهام تمام سهامداران شرکت ظرف مدت ۸ ماه پرداخت گردیده است.
وی در خصوص بند ۹ اظهار نظر حسابرس گفت: هیچ تمایلی از منظر نفع اقتصادی به تصفیه شکر خام دولتی نداشتیم و متأسفانه بر اساس فشار از سمت مقامات دولتی استان برای تنظیم بازار استان به ما تحمیل گردید و از طرفی هم نرخ تصفیه شکر خام دولت طی ۲ سال قبل تغییری نکرده است حتی با وجود افزایش هزینه ها و تورم، در کل نه تنها ما بلکه هیچ یک از کارخانجات تولید قند کشور تمایلی به تصفیه شکر خام دولتی نداشته اند اما بر حسب درخواست و الزامات مجبور به این کار شده اند.
وی تصریح کرد: البته سودی که کارخانه در سایر فعالیت های خود ایجاد نموده است توانسته زیان حاصل از تصفیه شکر خام دولتی را پوشش دهد.
قربانی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ انجمن صنفی کارخانجات قند، معادل با ۹ هزار ریال برای تصفیه شکر خام دولتی پیشنهاد داده است، در صورتی که دولت ۵ هزار و ۵۰۰ ریال بابت آن پرداخت می کند و این یعنی نزدیک نصف آنچه که انجمن صنفی پیشنهاد نرخ تصفیه شکر خام داده است، بنابراین این هم زیانی برای کارخانجات به همراه خواهد داشت.
وی در خصوص بند ۱۰ نیز اظهار کرد: ضمانت کارخانه با توجه به حمایت همه جانبه شرکت زرین دانه که از کارخانه انجام می دهد و با اطمینانی که از شرکت زرین دانه وجود دارد، انجام گردیده است.
مدیر عامل قچار عنوان کرد: که مسئله بازارگردان حتما روشن خواهد شد. و تأخیر در ارائه گزارش به دلیل اخلالی بوده که از شیوع ویروس کرونا ناشی شده است و تنها این تأخیر به میزان ۲ الی ۳ روز به طول انجامیده است.
قربانی در بیان معاملات قچار با شرکت زرین دانه در خصوص واردات شکر، عنوان کرد: این واردات در سال ۱۳۹۸ انجام شده و در آن زمان کارخانه نقدینگی لازم را برای واردات ۶۰ هزار تن شکر نداشته است البته که در حال حاضر نیز توانایی پرداخت این مبلغ را نیز ندارند.
وی ادامه داد: در سال جاری نیز خرید ۲۰ هزار تن شکر وارداتی با گرفتاری های زیادی همراه بوده است که توانستیم این نقدینگی را از دو بانک تامین نماییم ولی هنوز این مسئله به صورت کامل پوشش داده نشده است. بنابراین ما از شرکت زرین دانه سرآشپز تقاضا کردیم که مدیریت خرید و تامین وجه را انجام دهد تا قادر به انجام واردات باشیم. ضمن آنکه تمام اقدامات مربوط به واردات شکر خام توسط شرکت زرین دانه سرآشپز انجام گردیده است. بابت این توافقات قراردادی را تنظیم کردیم که ۶۰ درصد سود حاصل از واردات به شرکت زرین دانه سرآشپز پرداخت گردد و ۴۰ درصد آن به کارخانه تخصیص یابد.
– سود تقسیمی سال ۱۴۰۰
هیئت مدیره فراورده های غذایی و قند چهارمحال در خصوص قیمت سهام گفت: قیمت تمام سهام های کل کشور پایین آمده و این افت تنها به سهام نماد قچار برنمی گردد. وی در خصوص سوداوری نیز گفت: هر چه مصرف چغندر بالا رود مسلما سوداوری کارخانه نیز بالاتر خواهد رفت. در این میان شرکت مشاور سرمایه گذاری معیار را به عنوان بازارگردان انتخاب نمودیم تا سهام قچار نظم یابد و سیستم از حالت کنونی خارج گردد؛ بر این اساس بازارگردانی معیار بعد از مجمع آغاز خواهد گردید.
سود هر سهم برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۰، ۵۰۹ ریال بوده است که از این میزان ۱۵۰ ریال به هر سهم تخصیص یافت و در مجمع اعلام شد. هر زمان سامانه سجام به ما نوبت دهد ما آمادگی لازم را برای واریز سود را از طریق سامانه سجام داریم.