خرید قیر از ایران در اوج تحریمها افزایش پیدا کرده
به گزارش بورس امروز، وضعیت تولید و عرضه قیر در کشورمان و همچنین صادرات آن جزو موارد بسیار با اهمیت به حساب میآید. با به وجود آمد جهش ارزی در کشور، بازگشت ارز صادراتی به کشور بسیار مهم شده است. در همین زمینه حمید ابراهیمی مدیرعامل شرکت پترورامان آسیا میگوید: صادرات قیر در وضعیت فوقالعاده […]
به گزارش بورس امروز، وضعیت تولید و عرضه قیر در کشورمان و همچنین صادرات آن جزو موارد بسیار با اهمیت به حساب میآید. با به وجود آمد جهش ارزی در کشور، بازگشت ارز صادراتی به کشور بسیار مهم شده است.
در همین زمینه حمید ابراهیمی مدیرعامل شرکت پترورامان آسیا میگوید: صادرات قیر در وضعیت فوقالعاده خوبی قرار دارد. بازار فوقالعاده جذاب است و کشش دارد و میتوان در اوج تحریمها روند را صعودی کنیم.
وی میافزاید: خیلی جالب است که در حال حاضر خرید قیر از ایران خیلی جذابیت پیدا کرده است.
مدیرعامل پترورامان آسیا مهمترین مشکل در امر صادرات را عدم وجود تانکر یا کشتی میداند و میگوید: عدم وجود تانکر یا کشتی در این زمینه مشکل ساز شده است. متاسفانه سرمایهگذاران ایرانی در این زمینه غفلت کردهاند و بازار را به رقبای خارجی خود باختهاند.
وی اظهار میکند: بازار انتقال قیر در حال حاضر در قبضه کشورهای عربی و هندی است. به همین دلیل ما خیلی در این زمینه فعال نیستیم که بازهم به حمایت دولت از این بخش بازمیگردد.
ابراهیمی در مورد عمده کشورهای مقصد صادرات قیر ایران نیز میگوید: کشورهای حوزه خلیج فارس و همچنین هند و پاکستان است. در بحث بستهبندی یا بشکه هم از چین تا آفریقا این صادرات انجام میشود.
مدیرعامل پترورامان آسیا معتقد است که صادرات قیر در سال ۹۸ نسبت به سال گذشته روند افزایشی خواهد داشت.
وی همچنین با انتقاد از بحث بازگشت ارز به کشور میگوید: روند کار در این بخش خیلی بهتر از اینها میتواند انجام شود. متاسفانه به دلیل نا هماهنگیهایی که بین بخش خصوصی و دولتی وجود دارد این اشکالات منجر شده نه تنها تحریمها اثرگذار باشد بلکه روندی که میشد ما به وسیله آن تحریمها را بشکنیم کندتر شده است.
وی با اشاره به اشکالات اساسی و محسوس در این رابطه میگوید: از جمله این اشکالات میتوان به بحث عدم ثبات در رویه بازگشت ارز به کشور است. به نظر من دولت میتوانست به راحتی و با فرمولهای راحتتری این کار را انجام دهد و مدیریت کند.
ابراهیمی در ادامه میافزاید: به نظر من این مورد تبدیل به کلاف پیچیدهای شده که روزبه روز در حال بدتر شدن است.
مدیرعامل پترورامان آسیا در پاسخ به این پرسش که چه مشکلاتی در رابطه با بازگشت ارز حاصل از صادرات قیر به کشور وجود دارد اظهار میکند: روندی که ما میبینیم روند فرار از بازگشت ارز است با قوانینی که خود دولت ایجاد کرده است. یعنی میتوانست با بخش نامههای شفافتر و کارشناسیتر موضوع را جمع بندی کند.
وی تاکید میکند: حالا چرا دولت این کار را انجام نمیدهد به نظر من تصمیمگیران در این خصوص تجربه لازم را نداشتند. مورد دوم این است که هیچ توجهی به نظرات بخش خصوصی نمیکنند. ضمن اینکه به صورت فیالبداعه تصمیماتی میگیرند و اجرا میکنند. با این کار بخشی در بطن کار است آسیبهای جدی میبیند.
بیش از ۱۰۰ میلیون تن قیر در جهان مورد استفاده قرار میگیرد که حدود ۴۰ درصد آن در قاره آسیا مصرف میشود. کشورهای کره جنوبی، سنگاپور، جمهوریاسلامی ایران، کانادا و اسپانیا به ترتیب بزرگترین صادرکنندگان قیر دنیا بودهاند. ایران طی سالهای اخیر همواره جزو صادرکنندگان اصلی قیر در جهان بوده است.