با احتیاط وارد فولاد شوید
به طور کلی در فصل بهار از سوی شرکت های تولیدکننده فولاد عددی معادل ۱۲۶۰۰۰۰ تن محصول در بورس کالا به فروش رسید. نرخ میانگین معاملات شمش فولاد حدود ۱۴۹۰۰۰ ریال به ازای هر کیلوگرم بوده است.
به گزارش بورس امروز، به طور کلی در فصل بهار از سوی شرکت های تولیدکننده فولاد عددی معادل ۱۲۶۰۰۰۰ تن محصول در بورس کالا به فروش رسید. نرخ میانگین معاملات شمش فولاد حدود ۱۴۹۰۰۰ ریال به ازای هر کیلوگرم بوده است. نگاهی به گزارش ماهانه شرکت های فولادی نشان می دهد که مقدار فروش برخی شرکت ها نظیر فولاد مبارکه در مقایسه با سال قبل اندکی افزایش داشته است. مقدار فروش برخی شرکت ها مانند فولاد خوزستان نیز در مقایسه با سال گذشته تفاوت چندانی نداشته است. نرخ های فروش به علت رشد قیمت ارز نسبت به مدت مشابه سال گذشته اندکی افزایش داشته است. اما در مجموع می توان گفت که فروش شرکت های فولادی تغییر محسوسی نداشته است. از سوی دیگر افزایش هزینه های تولید به دلیل وجود تورم داخلی احتمالا سبب خواهد شد تا حاشیه سودهای شرکتهای فولادی رشدی نداشته است و گزارش های سه ماهه در اغلب شرکت ها عمدتا نزدیک به مدت مشابه سال گذشته خواهد بود.
در این میان گزارش های ماهانه فولاد ارفع در فصل بهار نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد محسوسی داشته است. به طوری که مبلغ فروش شرکت از حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به رقم ۲۹۰۰ میلیارد تومان در سال جاری رسیده است و رشدی بالغ بر ۸۰ درصدی داشته است. با بهره برداری رسیدن طرح افزایش ظرفیت این شرکت در سال جاری احتمالا گزارش این شرکت با رشد قابل توجه همراه باشد. هم چنین پیش بینی می شود که سود سال جاری ارفع نسبت به سال گذشته افزایش قابل ملاحظه ای داشته باشد.
- ریسک قطعی برق
در حال حاضر ریسک های زیادی صنعت فولاد را تحت تاثیر قرار داده اند. قطعی برق، ریزش قیمت های جهانی، جنگ روسیه و اوکراین و به تبع آن افزایش تکاپوی فولادسازان روس برای فروش محصول در بازارهای صادراتی ایران مهم ترین ریسک های این صنعت به شمار می روند. طی هفته های گذشته قیمت شمش بیلت کاهش قابل توجهی داشت. همزمان با ریزش قیمت جهانی، شرکت های تولیدکننده فولاد روسیه تخفیف های سنگینی در فروش محصولات به خریداران اعطا می کنند که این امر سبب شده است قدرت چانه زنی تولیدکنندگان فولاد ایران در بازارهای جهانی کاهش یابد.
نکته مهم دیگر در رابطه با شرکت های فولادی قطعی برق آن ها در فصل تابستان است. در حال حاضر اعمال محدودیت بر برق شرکت های تولیدی شروع شده است که بدیهتا تولید شرکت ها را با کاهش رو به رو خواهد ساخت. البته باید توجه داشت که کاهش تولید و به تبع آن کاهش عرضه فولاد می تواند سبب رشد قیمت این محصول نیز گردد.
در مجموع ریسک های فوق احتمالا سبب شوند که سرمایه گذاران احتیاط بیشتری در خرید سهام شرکت های فولادی داشته باشند. پیش بینی می شود با فرض ثبات شرایط فعلی عامل اثرگذار در سهام شرکت های فولادی نرخ ارز نیمایی باشد که در صورت عدم تغییر و نوسان محسوس در آن، احتمال کمی برای رشد قیمت سهام شرکت های فولادی در ماه های آتی وجود دارد.