سیاستهای هلدینگ توسعه ومعادن و فلزات در مورد دوقلوهای سنگ آهنی
به گزارش بورس امروز مرتضی علی اکبری در خصوص آخرین وضعیت هلدینگ و برنامه های آتی آن در بازار سرمایه میگوید: پس از اعمال مجدد تحریم ها، ابتدا شرکت فولاد مبارکه و پس از آن صنعت فولاد کشور در لیست تحریم ها قرار گرفت. در واقع فولاد مبارکه و شرکت های دیگر فولادی پیشتر به […]
به گزارش بورس امروز مرتضی علی اکبری در خصوص آخرین وضعیت هلدینگ و برنامه های آتی آن در بازار سرمایه میگوید: پس از اعمال مجدد تحریم ها، ابتدا شرکت فولاد مبارکه و پس از آن صنعت فولاد کشور در لیست تحریم ها قرار گرفت. در واقع فولاد مبارکه و شرکت های دیگر فولادی پیشتر به نوعی در تحریم بودند، بنابراین اتفاق جدیدی نیافتاده است که در صنعت فولاد کشور تاثیر گذار باشد.
وی میافزاید: از اواخر سال ۹۷ صنایع تحریمی راه صادرات خود را یافتند. با افزایش مراودات ایران با کشورهای همسایه نسبت به گذشته، صادرات بیشتری به این کشورها صورت گرفته است. تا اوایل اسفند صادرات خیلی محدود و کم شده بود اما شرکت های فولادی در مقابله با این تحریمها توانسته اند راههای صادراتی خود را بیابند. در سال ۹۸ نه تنها مشکل خاصی برای صادرات نداریم بلکه گشایشی هم صورت گرفته است. صادراتی که از اواخر اسفند ماه آغاز شده قطعاً ادامه می یابد.
مشکلات مالی برای اجرای طرح های فولادی
علیاکبری در خصوص مشکلات مالی برای اجرای طرحهای فولادی میگوید: با وجود تحریم ها قطعاً روند اجرای طرح های توسعه ای شرکت ها کند شده است. کمتر اتفاق افتاده که ارز صادراتی شرکت های معدنی و فولادی به نیما بازگردانده شود.
وی تاکید میکند: این شرکت ها با مجوز دریافت شده، درآمدهای صادراتی خود را به واردات قطعات و تجهیزات اختصاص داده اند. اما به طور قطع باید صادرات بیشتری صورت گیرد تا منابع مورد نیاز طرح های توسعه ای خود را از این محل تامین کنند. به رغم وجود مشکلات در طرح های توسعه ای شرکت ها، این طرح ها متوقف نمی شود، اما روند آن کند خواهد شد.
تاثیر تحریم ها بر فعالیت “ومعادن” به عنوان یک هلدینگ تخصصی در آهن و فولاد
این کارشناس در ادامه با بیان اینکه شرکت های این گروه با تولید فولاد از صرف معدنی خارج شده و برخی از آنها به بهره برداری رسیده اند اظهار میکند: در حال حاضر می توان گفت در دو شرکت معدنی چادرملو و گل گهر زنجیره تولید تکمیل شده و یا در حال تکمیل است.
وی میافزاید: در جهان فولاد سیرجان به عنوان شرکت تابعه گل گهر، علاوه بر تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی، فولاد سازی آن به تازگی به بهره برداری رسیده است. گل گهر برای اجرای طرح ۳ میلیون تنی ورق در تامین منابع مالی آن مشکل داشت. در واقع فاینانس آن با اعمال تحریم های مجدد از سوی آمریکا متوقف شد. لذا شرکت درصدد است تا از منابع دیگری تامین مالی خود را انجام دهد.
طرح فولاد سازی گل گهر
وی میگوید: در صورت بهره برداری طرح ۳ میلیون تنی فولادسازی گل گهر، این طرح قطعاً کاملتر از چادرملو خواهد بود. در حال حاضر هم تولید سنگ آهن و کنسانتره در گل گهر بیشتر از چادرملو است. شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر فولاد سازی و نورد را در دستور کار خود دارد.
علیاکبری اظهار میکند: به رغم برخورداری این شرکت از ظرفیت تولید ۳٫۵ میلیون تنی تولید آهن اسفنجی، کمتر از این میزان تولید می کند. همچنین جهان فولاد سیرجان نیز ۸۰۰ هزار تن تولید فولاد دارد که در مجموع این دو در آینده حدود ۴ میلیون تن ظرفیت تولیدفولاد را خواهند داشت.
افزایش سودآوری فولاد سرمد ابرکوه در سال جاری
وی در خصوص فولاد سرمد ابرکوه میگوید: شرکت سرمد ابرکوه به عنوان یکی از شرکت های تابعه “ومعادن” با تولید سالیانه ۴۵۰ هزار تن میلگرد، پس از گذشت یکسال و نیم در سال جاری به ظرفیت کامل خود دست خواهد یافت.
این کارشناس تاکید میکند: ۶۵ درصد از سهام این شرکت به چادرملو و ۳۵ درصد آن به “معادن و فلزات” تعلق دارد و عمده شمش مورد نیاز این شرکت از فولاد ارفع و چادرملو تامین می شود. البته قبل از بهره برداری هزینه های این شرکت با هزینه استهلاک ناشی تازه تاسیس بودن آن همراه شد که در نهایت مانع از تحقق سودمناسب در این شرکت شد.
وی در مورد سودآوری این شرکت میگوید: پیش بینی می کنیم از سال ۹۸ سودآوری آن افزایش یابد. در عین حال با تعریف پروژه فولاد سازی در شرکت سرمد ابرکوه، عمده ماشین آلات مورد نیاز آن وارد و آماده نصب است. اسکلت فلزی فولاد سازی نیز نصب شده است. مشکل تامین نقدینگی آن با راه اندازی این پروژه رفع خواهد شد. ضمن آنکه برای راه اندازی این طرح، آمادگی مشارکت با دیگران را داریم.
صادرات ۲۰ درصدی فولاد ارفع
وی در مورد صادرات در شرکت فولاد ارفع نیز میگوید: سال گذشته حدود ۲۰ درصد از محصولات فولاد ارفع صادر شد. البته ظرفیت فولاد ارفع برای صادرات بیش از ۲۰ درصد است .
بانک پاسارگاد در زمره سهام داران “ومعادن”
علی اکبری در مورد سهام بانک پاسارگاد در “ومعادن” اظهار میکند: بانک پاسارگاد با برخورداری از بیش از ۵ درصد از سهام “ومعادن” به عنوان یکی از سهامداران ما می تواند در تشکیل گروهی برای کسب کرسی ۱۵ درصدی و اخذ یک عضو موثر باشد. اما تاکنون آنها مراجعه ای به ما برای افزایش سهمشان نداشتند؛ حتی چندی پیش نیز فروش ۵ درصد سهام خود را آگهی کردند، اما بالا بودن رقم آنها منجر به عدم استقبال از آن سهام شد.