پایش اطلاعات در بورس با داشبورهای نظارتی
به گزارش بورس امروز، اهمیت فناوری اطلاعات در روزگار کنونی و تاثیر آن بر همه جنبههای زندگی بر کسی پوشیده نیست. میتوان از این فناوری در موارد بسیاری استفاده کرد. در شرایط کنونی که بسیاری از کسب و کارها اینترنتی شده است استفاده از فناوری اطلاعات میتواند در راستای تسهیل در تصمیمگیری ها به مشتریان […]
به گزارش بورس امروز، اهمیت فناوری اطلاعات در روزگار کنونی و تاثیر آن بر همه جنبههای زندگی بر کسی پوشیده نیست. میتوان از این فناوری در موارد بسیاری استفاده کرد. در شرایط کنونی که بسیاری از کسب و کارها اینترنتی شده است استفاده از فناوری اطلاعات میتواند در راستای تسهیل در تصمیمگیری ها به مشتریان و کاربران کمک کند. یکی از مواردی که میتوان در آن با استفاده از فناوری اطلاعات کارهای بزرگی انجام داد، بازار سرمایه است. با علاقمند شدن مردم به سرمایهگذاری در بازار سرمایه و افزایش توجهات به این بخش لزوم آگاهسازی، آموزش و تسهیل کسب و کار بسیار حس میشود. در این بخش می توان از فناوری اطلاعات بهره لازم را کسب کرد.
در خصوص اینکه با توجه به شرایط حساس اقتصادی کشور، تا چه میزان فناوری اطلاعات در بازار سرمایه منجر به تسهیل تصمیم گیری های سرمایه گذاران و جذب سرمایه های جدید به این بازار شده است، روحالله دهقان مدیرعامل سابق شرکت رایان بورس میگوید: همواره میزان شفافیت در بازارهای مالی با میزان اعتماد آن بازار رابطه مستقیم داشته است و افزایش سطح اعتماد میتواند ضمن نگهداشت سرمایه های موجود سبب ورود سرمایه های جدید به بازار شود.
وی با بیان اینکه یکی از موثرترین راه ها در ارتقاء سطح شفافیت و افزایش اعتماد استفاده از ابزارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات است، میافزاید: استفاده از ابزارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات برای دسترسی یکسان و همزمان به اطلاعات همواره مصداق عدالت اطلاعاتی بوده است.
مدیرعامل شرکت رایان بورس تاکید میکند: در دنیای امروز ایجاد عدالت اطلاعاتی و دسترسی به اطلاعات در هر مکان و در هر زمان راهکاری بجز استفاده از سیستم های الکترونیکی ندارد و هر چه بتوان با استفاده از تکنولوژی اطلاعات داده های بیشتر، گسترده تر و ساختار یافته تری را در اختیار ذینفعان قرار داد مسلماً تصمیم گیری ها به مراتب می تواند دقیق تر و هوشمندانه تر شود. بحث دیگر در این خصوص فعالیت پررنگ و مهم سامانه جامع اطلاع رسانی است. این بحث مطرح میشود که تا چه میزان محرمانه بودن اطلاعات تا پیش از انتشار اطلاعات ناشران فعال در بازار سرمایه حفظ می شود.
در این خصوص نیز روحالله دهقانی اظهار میکند: با توجه به اجرایی شدن دستورالعمل انتشار مستقیم اطلاعات در چند سال گذشته و پیاده سازی آن در سامانه کدال و از آنجا که گردش اطلاعات در واحدهای نظارتی به صفر رسیده است، اطلاعات بلافاصله بعد از تایید در شرکت منتشر کننده، در اختیار عموم قرار می گیرد و بحث محرمانه بودن اطلاعات پیش از انتشار بطور کامل مرتفع شده است.
وی در ادامه میگوید: لازم به ذکر است اطلاعات ناشران در بازه قبل از انتشار صرفاً در اختیار تیم مدیریتی و مالی ناشر مربوطه و بعضاً حسابرس شرکت قرار دارد که این افراد نیز بواسطه دستورالعمل دارندگان اطلاعات نهانی بطور کامل در حال پایش هستند.انتشار اطلاعات از سمت سازمان بورس نیز بر پایه مقررات خاصی انجام میشود. حال این بحث مطرح میشود که با توجه به مأموریت این شرکت در بارگذاری اطلاعیه ها و گزارشات ناشران فعال در بازار سرمایه تا چه میزان اطلاعات منتشره در سایت از قابلیت اطمینان به موقع بودن برخوردارند، موضوعی است که با واکنش متفاوت کارشناسان مواجه شده است.
در پاسخ به این پرسش که وظیفه اصلی سازمان بورس چیست، می گوید: وظیفه سازمان بورس ایجاد بستر لازم برای انتشار بموقع اطلاعات صحیح است که این امر از طریق سامانه کدال و شرکت رایان بورس در حال اجرا است.
مدیرعامل شرکت رایان بورس با تاکید بر اینکه سامانه کدال بطور کامل منطبق بر چارچوب های امضای الکترونیک پیاده سازی شده است، میافزاید: کلیه الزامات قانون تجارت الکترونیک برای امضای الکترونیک قابل اتکاء را رعایت میکند.
وی ادامه اظهار میکند: بنابراین اطلاعات منتشر شده در این سامانه بطور کامل مورد تایید و امضای ناشر مورد نظر است. علاوه بر این مورد کارشناسان نظارت بر ناشران در سازمان بورس و شرکت های بورس از طریق داشبوردهای نظارتی همواره در حال پایش این اطلاعات هستند.
روحالله دهقانی تاکید میکند: لازم به توضیح است که سازمان بورس و به تبع آن شرکت رایان بورس وظیفه خود را ایجاد بستر ارائه اطلاعات و ایجاد قابلیت اتکاء و انکارناپذیری در اطلاعات منتشر شده می داند که این چارچوب ها بطور کامل رعایت شده است.
وی می افزاید: علاوه بر این بازه های زمانی انتشار بموقع اطلاعات ناشران از طریق داشبوردهای نظارتی و بطور مکانیزه توسط کارشناسان مربوطه در حال پایش است و تذکرات لازم بصورت اتوماتیک برای هیات مدیره و مدیران ناشر ارسال می شود.
مدیرعامل رایان بورس با اشاره به اهمیت انتشار به موقع اطلاعات میگوید: این امر تاثیر بسزایی در رعایت الزامات زمان انتشار داشته است بطوریکه متوسط تاخیر انتشار اطلاعات از ۵۳ روز در ابتدای سال ۹۶ به ۱ روز در انتهای سال ۹۷ کاهش یافته ودر پایان سال ۹۷ بالغ بر ۹۰% ناشران اطلاعات خود را بموقع افشاء کردهاند.
در مورد پذیرش شرکت ها و اینکه این مجموعه چه خدماتی را به شرکت های جدید می دهد نیز روحالله دهقانی می گوید: از آنجائیکه شرکت رایان بورس دارای دفتر صدور گواهی الکترونیک است در وهله اول شرکت های جدید می توانند از طریق سامانه ra.seo.ir در خصوص ارائه درخواست الکترونیکی دریافت گواهی اقدام کنند.
وی میگوید: لازم به توضیح است که این گواهی در مراحل افشای اطلاعات جهت امضاء تصدیق اصالت اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد. از دیگر خدمات می تواند به ایجاد دسترسی های مورد نیاز و ارائه خدمات پشتیبانی از طریق سامانه های تیکینگ اشاره کرد.
مدیرعامل رایان بورس میافزاید: علاوه بر موارد فوق خدمات آموزشی جامع و متنوعی نیز از طریق شرکت رایان بورس به کلیه ناشران ارائه میشود تا ضمن آشنایی با روال ها و دستورالعمل های موجود بتوانند اطلاعات خود را از طریق سامانه کدال منتشر کنند.