سیمان افزایش نرخ می گیرد
قرار داشتن طرح عظیم نهضت ملی مسکن در مرحله مقدماتی، مانع از مشخص شدن نیاز بازار به سیمان شده است. اما با این حال به نظرمی رسد که میزان سیمان موجود در سطح کشور به خوبی جوابگوی نیاز طرح مسکن ملی باشد. در این میان کارخانه های تولید کننده سیمان با مشکل افزایش هزینه های دستمزد و قطعات مواجه اند که با افزایش قیمت چشمگیری مواجه شده اند.
به گزارش بورس امروز، قرار داشتن طرح عظیم نهضت ملی مسکن در مرحله مقدماتی، مانع از مشخص شدن نیاز بازار به سیمان شده است. اما با این حال به نظرمی رسد که میزان سیمان موجود در سطح کشور به خوبی جوابگوی نیاز طرح مسکن ملی باشد. در این میان کارخانه های تولید کننده سیمان با مشکل افزایش هزینه های دستمزد و قطعات مواجه اند که با افزایش قیمت چشمگیری مواجه شده اند. این افزایش هزینه ها شرکت های سیمانی را تحت فشار قرار داده است رند، این درحالیست که به رغم افزایش هزینه های دستمزد و قطعات، از اوایل سال ۱۴۰۱ تاکنون تغییری در قیمت سیمان انجام نپذیرفته است.
تا زمانی که سیمان درهمین قیمت فعلی مورد معامله و فروش قرار داشته باشد سرمایه گذاری در احداث واحدهای تولیدی سیمان، مقرون به صرفه نخواهد بود. در حال حاضر میزان تولید سیمان در برخی مناطق با میزان مصرف برابری میکند وحتی بیشتر از میزان مصرف در برخی مناطق تولید می گردد؛ اما قطعی برق از اواخر تیر ماه می تواند بر عرضه و تقاضای این محصول در برخی از مناطق کشور تاثیر گذارد.
با توجه به تاثیر منطقه و اقلیم بر میزان مصرف سیمان، می توان گفت که سیمان منطقه اقلیمی است. بدان معنا که در جنوب کشور هر ساله در فصل گرما میزان مصرف سیمان کاهش می یابد در نتیجه در این مناطق در فصول گرم سال با مازاد عرضه سیمان مواجه خواهیم بود؛ اما در منطق سردسیر از جمله شمال کشور که در فصل گرما میزان بارندگی کمتر است میزان مصرف سیمان افزایش می یابد.
در این میان عرضه سیمان در بورس کالا سبب همپوشانی عرضه و تقاضای سیمان خواهد گردید و منجر خواهد شد تا هیچ منطقه ای در کشور با کمبود سیمان مصرفی مواجه نگردد. در صورت وجود کمبود سیمان در یک منطقه هم، با پرداخت هزینه حمل و نقل، می توان این کمبود را رفع نمود. اما زمان قطعی برق بر میزان تولیدات شرکت های سیمانی و تقاضای آن تاثیرگذار خواهد بود و سودآوری شرکت های حاضر در این صنعت را نیز تحت تاثیر قرار دهد. در این میان لازم به یاد آوریست که حتی با وجود کمبود برق برخی شرکت های سیمانی از توانایی ظرفیت تولید بیش از ۵۰ درصد برخوردارند. برای کاهش ریسک ناشی از قطعی برق، شرکت های سیمانی برخوردار از مازاد تولید کلینکر، باید مازاد این محصول را انبار کنند تا زمان کاهش مصرف برق، با آسیاب کلینکرهای دپو شده، قادر به تحویل سیمان باشند.
نرخ سیمان با توجه به افزایش هزینه های تولیدی سیمان مانند حمل مواد اولیه، دستمزد و … افزایش یافته است تا هزینه های تولید سیمان در حد معقولی پوشش یابد. کما اینکه هر ساله معمولا در اواخر اردیبهشت و یا اواسط خردادماه با افزایش قیمت سیمان همراه خواهیم بود. تقاضای افزایش نرخ از طریق انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان به وزارت صمت ارائه می شود.