کارنامه درخشان «رتاپ» پیشروی سهامداران
به گزارش بورس امروز، براساس دستور جلسه مجمع عمومی که روز ۲۱ اردیبهشت برگزار شد، احمد جعفری مدیرعامل تجارت الکترونیک پارسیان گزارشی در رابطه با عملکرد سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ ارائه کرد و از چالشهای پیش روی صنعت پرداخت و این شرکت گفت. جعفری با اشاره به نظام کارمزد در صنعت پرداخت […]
به گزارش بورس امروز، براساس دستور جلسه مجمع عمومی که روز ۲۱ اردیبهشت برگزار شد، احمد جعفری مدیرعامل تجارت الکترونیک پارسیان گزارشی در رابطه با عملکرد سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ ارائه کرد و از چالشهای پیش روی صنعت پرداخت و این شرکت گفت.
جعفری با اشاره به نظام کارمزد در صنعت پرداخت کشور توضیح داد: نظام کارمزد یکی از چالشهای جدی این صنعت است، چراکه با وجود رشد هزینهها، کارمزد تغییری نکرده و این اتفاق موجب افزایش مشکلات شرکتها شده است. همچنین تصمیم شاپرک مبنی بر تأثیرپذیری کارمزدهای پرداختی به شرکتهای پرداخت از میزان تطابق فعالیت آنها با برخی الزامات و قوانین ابلاغی، از جمله مسائلی هستند که شرکت در سال گذشته با آنها مواجه شده است.
مدیرعامل شرکت تجارت الکترونیک پارسیان به یکی دیگر از چالشهای جدی شرکتهای پرداخت در سال ۱۴۰۰ نیز اشاره کرد که با درایت مدیران تاپ به یک فرصت تبدیل شده است. او گفت: «ممنوعیت ارائه خدمات به کارتخوانهای متصل به حساب بانکهای فاقد قرارداد با شرکتهای پرداخت، یک مشکل جدی برای ما در سال گذشته بود اما شرکت تاپ این مشکل را به فرصت تبدیل کرد و توانست با بانکهای اصلی مانند بانک ملی ایران، بانک صادرات ایران و بانک کشاورزی و… قرارداد منعقد کند.»
جعفری اشارهای نیز به قانون جدید مالیاتی داشت، به طوری که قانون جدید موجب قطع بیش از ۳۰۰ هزار کارتخوان در ماههای پایانی سال ۱۴۰۰ و ماههای ابتدایی سال ۱۴۰۱ شد و بخش قابل توجهی از مشتریان تاپ -که با تلاش به جمع این شرکت اضافه شدهاند- را دچار چالش کرد.
پشبینی رشد ۴۰ درصدی در مبلغ تراکنش شبکه پرداخت
مدیرعامل شرکت تجارت الکترونیک پارسیان در توضیح فرصتهای سال ۱۴۰۱ گفت: «پیشبینی میکنیم در سال آینده، شاهد رشد ۲۲ درصدی در تعداد تراکنشهای انجام شده در صنعت پرداخت باشیم و امیدواریم سهم مناسبی از فرصت پیش آمده را کسب کنیم. همچنین پیشبینی ما برای سال ۱۴۰۱، رشد ۴۰ درصدی مبلغ تراکنش شبکه پرداخت و رسیدن به رکورد ۱۰.۰۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود و از آنجا که مبلغ تراکنش به لحاظ کسب رضایت بانکهای طرف قرارداد از اهمیت بسزایی برای شرکت برخوردار است لذا شرکت تاپ برنامهریزی خاصی برای رشد سهم بازار خود در این حوزه نیز انجام داده است.
سودآوری و موفقیتهای سال ۱۴۰۰
جعفری در ادامه ارائه گزارش خود به سهامداران به میزان رشد عملکرد شرکت در سال گذشته اشاره کرد و توضیح داد: «در سال ۱۴۰۰ مجموع تراکنشهای جذبشده از طریق کل درگاههای شرکت تاپ از رشد ۲۳.۵ درصدی در تعداد و رشد ۳۳.۶ درصدی در مبلغ برخوردار بوده که در مقایسه با رشد ۱۷.۱ و ۳۳.۰۵ درصدی شاخص کل شبکه پرداخت کشور، بیانگر عملکرد مطلوب شرکت است. همچنین طی همین مدت، مجموع تراکنشهای جذبشده از طریق شبکه پذیرندگی فروشگاهی شرکت تاپ رشد ۲۶.۱ درصدی در تعداد تراکنش و رشد ۴۴.۳ درصدی در مبلغ تراکنشها را تجربه کرده که در مقایسه با رشد ۱۷.۹ درصدی و ۳۷.۶ درصدی شاخص کل شبکه پرداخت، گویای عملکرد مطلوب و کارآمد شرکت در استفاده از سرمایههای خود است.»
او در بخشی از گزارش خود به میزان درآمد عملیاتی تاپ در سال گذشته نیز اشاره کرد و گفت: «درآمد عملیاتی شرکت در سال گذشته بیش از ۳۱ هزار میلیارد ریال بود.»
براساس گفته جعفری، این شرکت با ۲۴ بانک کشور طرف قرارداد است و باید این نکته را به عنوان نقطه روشن فعالیت شرکت تاپ یاد کرد، چراکه «هیچ شرکتی تا این حد برای توسعه آمادگی ندارد و تمام بانکهای مهم کشور طرف قرارداد با شرکت تاپ هستند.»
جذب ۶۰۰ جایگاه بنزین و ۳۷۰ جایگاه گاز
او در بخشی از صحبتهایش به مهمترین پروژههای شرکت اشاره کرد و گفت: «طرح ملی سوخت با هدف جذب نیمی از جایگاههای سوخت کل کشور انجام شد و امیدواریم برای سال آینده این پروژه را گسترش بدهیم. این طرح در منطقه آزاد قشم به صورت آزمایشی اجرا و مقرر شد که در منطقه آزاد کیش هم اجرا شود. همچنین در حوزه سوخت، شرکت موفق به جذب ۶۰۰ جایگاه بنزین و ۳۷۰ جایگاه گاز شده است».
توسعه بازار از طریق فروش کارتخوان به عنوان یکی دیگر از پروژههای انجام شده در سال گذشته از سوی مدیرعامل تاپ اعلام شد و بر اساس گفته جعفری «فروش ۱۲.۰۰۰ کارتخوان از جمله دستاوردهای آن بود».
افزایش۲۱ درصدی بهرهوری
مدیرعامل شرکت تجارت الکترونیک پارسیان با اشاره به این نکته که یکی از استراتژیهای اصلی این شرکت، افزایش بهرهوری بوده است، گفت: «براساس آمار، میزان بهرهوری هر دستگاه کارتخوان در کشور در سال ۱۴۰۱ از رشد ۷.۴ درصدی نسبت به سال گذشته برخوردار بوده است در حالیکه شرکت تاپ توانست در سال گذشته، رشد ۲۱.۲ درصدی در این حوزه را به نام خود ثبت کند.»
او افزود: «خوشبختانه شرکت در بخش تعداد و مبلغ تراکنشها در میان سه شرکت اول صنعت قرار دارد و امیدوار هستیم که در سال آینده جایگاه خود را ارتقاء بخشیم».
ارتقای مکانیزم پایش مشتری، پیادهسازی سامانه اقلام افزونه، توسعه باشگاه مشتریان تاپ و نفوذ در فروشگاههای زنجیرهای از جمله برنامههایی بود که از سوی شرکت تاپ در سال ۱۴۰۰ پیگیری شد و بر اساس گفته جعفری «در سال ۱۴۰۰ تعداد قابل توجهی فروشگاه زنجیرهای و برندهای مطرح، خوشنام و فعال در کشور به جمع مشتریان تاپ اضافه و تراکنشهای قابل توجهی را برای شرکت به همراه آوردند.»
جعفری در بخش دیگری از گزارش خود به سهامداران تاپ در توضیح توسعه نظامهای مدیریتی شرکت گفت: «تاپ با تدوین سند راهبردی خود در افق ۳ ساله، تمامی پروژههای خود را مبتنی بر این سند تعریف کرده تا از طریق نظامهای ارزیابی عملکرد و کنترل پروژه، تحقق اهداف راهبردی خود را به شکل موثری پایش و محقق کند.»
وی خبر خوشی هم برای سهامداران تاپ داشت و گفت: «در رابطه با تشکیل کنسرسیوم معتمد مالیاتی، در سال ۱۳۹۸ سازمان مالیاتی فراخوانی را منتشر کرد، اما این فراخوان باطل شد. در سال ۱۳۹۹ دوباره درخواست دادند و تاپ با یک تیم قوی در این حوزه مشارکت کرد و ما اولین کنسرسیومی هستیم که مجوز فعالیت در این حوزه را دریافت کردهایم.»
- تقسیم ۴۰ درصد سود شرکت در سال ۱۴۰۰
پس از گزارش جعفری و ارائه گزارش بازرس قانونی، تصویب صورتهای مالی سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ و تقسیم سود سهامدران در دستور کار قرار گرفت.
علیرضا خداکرمی رئیس مجمع درباره پیشنهاد هیأتمدیره برای تقسیم سود گفت: «براساس لایحه بودجه، این امکان برای شرکتها وجود دارد که در صورت تقسیم نشدن سود، مالیات صفر برای آن لحاظ شود، بنابراین یک فرصت طلایی برای افزایش سرمایه به وجود آمد تا از این طریق، بخشی از سود را تقسیم نکنیم و در مسیر افزایش سرمایه از آن استفاده کنیم. هیأتمدیره این آمادگی را دارد اقدامات قانونی لازم را انجام دهد و با برگزاری مجمع فوقالعاده، مبالغ تقسیم نشده و سود انباشته را به سرمایه شرکت اضافه کند و از معافیت مالیاتی بهره ببرد.»
براساس گفته خداکرمی «با مشورت سهامداران عمده تاپ تصمیم گرفته شد تا ۴۰ درصد از سود تاپ تقسیم شود و به هر سهم ۲۳۰ ریال تعلق بگیرد و مابقی سود به افزایش سرمایه شرکت اختصاص داده شود.»
پس از ارائه این توضیحات رئیس مجمع، صورتهای مالی سال منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ تاپ و تقسیم سود ۴۰ درصدی میان سهامداران، با اکثریت آراء به تصویب رسید.