بدهی بازار به سه صنعت خودرو، بانک و مسکن- اهوان
شرایط بازار سرمایه در حال حاضر و به صورت کلی، با توجه به پارامترهای کلان اقتصادی از جمله رشد دلار، بازارهای موازی، بالا ماندن سطح تنش بین روسیه و اوکراین که تبعاتی چون افزایش سطح قیمت های جهانی به ویژه رشد مجدد قیمت نفت (در پی تحریم نفت روسیه در اروپا)، از لحاظ سیاسی، بین المللی و پارامترهای کلان اقتصاد داخلی، همگی محرک هایی برای بازار سرمایه خواهند بود.
به گزارش بورس امروز، شرایط بازار سرمایه در حال حاضر و به صورت کلی، با توجه به پارامترهای کلان اقتصادی از جمله رشد دلار، بازارهای موازی، بالا ماندن سطح تنش بین روسیه و اوکراین که تبعاتی چون افزایش سطح قیمت های جهانی به ویژه رشد مجدد قیمت نفت (در پی تحریم نفت روسیه در اروپا)، از لحاظ سیاسی، بین المللی و پارامترهای کلان اقتصاد داخلی، همگی محرک هایی برای بازار سرمایه خواهند بود.
در بازارهای سکه، مسکن و بورس کالا، رشد قیمت های بالایی را شاهد هستیم که همه نشان از بالا بودن انتظارات تورمی دارد. لذا سر منشا همه این ها به رشد نرخ دلار باز می گردد. بازارها که نرخ دلار را صعودی می بینند ناشی از آنست که چشم انداز روشنی برای برجام و مذاکرات حال حاضر متصور نیستند.
بر این اساس نرخ دلار و تورم برای سال جاری افزایشی دیده می شود. در این راستا نوسانات بازارهای موازی واکنش مثبتی به شرایط حال حاضر است. اما بازار بورس همچنان در حال دست و پنجه نرم کردن با دلار ۲۲ الی ۲۳ هزار تومانی است و هنوز به این اخبار واکنشی از خود نشان نداده است.
البته همانطور که در سال های گذشته ارتباط نرخ رشد ارز و بازارهای سرمایه را دیدیم، همیشه بازار سرمایه با یک گپ دو یا سه ماهه نسبت به افزایش نرخ دلار حرکت می کند ولی حرکت بازار سرمایه به علت رشد نرخ دلار و چشم اندازهای موجود در اقتصاد جهانی و داخلی، قطعا با رشد همراه خواهد بود و عقب ماندگی خود را نسبت به بازارهای موازی را جبران خواهد کرد.
صنایع پیشرو
اما اینکه کدام یک از صنایع خواهند توانست این اتفاق را در بازار رقم زنند، باید عنوان کرد که بازار بر شاخص یک هزار و ۶۰۰ واحدی از خود واکنش نشان داد و به صورت کوتاه مدت دچار ریزش گردید. در این میان ریزش بلندمدت را با توجه به سطح P/E و پارامترهای کلان دیگر، نمی توان برای بازار سرمایه متصور گردید.
فروش ها کم کم کمرنگتر خواهد شد و بازار جاماندگی های خود را آرام آرام پس خواهد گرفت. اینکه بازار بر شاخص یک هزار و ۶۰۰ واحدی واکنش نشان داد اتفاق چندان خاصی را رقم نزده است که سبب ایجاد ریزشی گردد (البته در صورتی که اتفاق خاص و ناگهانی ای در رابطه با برجام رخ ندهد). بازار مجددا می تواند به شاخص یک هزار و ۶۰۰ واحد برسد و حتی این امکان هم وجود دارد که این میزان از شاخص را رد کند و تا پایان سال جاری رقم های بالایی را یا حتی سقف قبلی خود را هم بشکند.
این اتفاق در سال جاری به احتمال با سه صنعتی که نسبت به سایر صنایع رشد خاصی را نداشته اند و دارای اصلاحات زیادی هم بوده اند، ایجاد خواهد گردید. صنایع بانکی، خودرویی و ساختمانی سه صنعتی خواهند بود که دارای رشد کم و همچنین دارای اصلاحات بسیاری بوده اند. لذا قطعا بازار رشدی را به این صنعت ها بدهکار است.
به نظر می رسد که مقاومت شاخص یک هزار و ۶۰۰ واحدی با این سه صنعت شکسته شود و عدد شاخص بالای این رقم را تثبیت خواهد نمود. مخصوصا با اخباری که در رابطه با خودرویی ها و بلوکی که خودرو و خساپا دارند و قیمتهای بالای بلوک ها نسبت به قیمت تابلو، پتانسیل خوبی برای این دو شرکت ایجاد خواهد نمود. همچنین بحث واگذاری بخشی از واردات خودرو به این دو شرکت، جریانات نقدینگی خوبی را وارد این شرکتها خواهد نمود و سودآوری این شرکت ها را تحت تأثیر قرار خواهد داد. مجموعه این موارد عواملی هستند که سبب برگشت این سهم به عنوان لیدر بازار و برگشت صنعت خودرو شود، ضمن آنکه تأثیر مثبتی بر کلیت بازار خواهد داشت.
کمک صنعت بانکی به رشد بازار
صنعت بانکی هم قطعا به انجام این روند کمک فراوانی خواهد کرد؛ دارایی ها و سرمایه گذاری ها به عنوان اقلامی که در صنایع بانکی به شدت می درخشند، از ازش بالایی برخوردار هستند. می توان به بانکهای صادرات و ملت اشاره کرد که ارزش دارایی های آن ها از ارزش بازارشان بالاتر رفته است و قطعا باید تعدیل شود. به همین دلیل پتانسیل موجود در این صنایع باعث رشد این صنایع خواهد شد. با توجه به لیدر بودن صنعت خودرویی، رشد آن ها مسلما تأثیراتی را بر بازار سرمایه خواهد داشت. صنعت بانکی هم با پتانسیل بالای خود قطعا رشد خواهند کرد. صنعت ساختمانی نیز به عنوان یک صنعت جامانده و پرپتانسیل با توجه به تورم موجود در مسکن، از رشد خوبی برخوردار خواهد بود.