آخرین اخبار از سرمایه گذاری های «ومعادن» در معادن مس و طلا در مجمع
به گزارش بورس امروز، مجمع عمومی فوق العاده شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات با موضوع افزایش سرمایه این شرکت از ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به ۱۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان با حضور ۶۵ درصد سهامداران برگزار گردیده است. در این مجمع اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و […]
به گزارش بورس امروز، مجمع عمومی فوق العاده شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات با موضوع افزایش سرمایه این شرکت از ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به ۱۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان با حضور ۶۵ درصد سهامداران برگزار گردیده است.
در این مجمع اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات به آخرین ترکیب سهامداران این شرکت اشاره کرد که در حال حاضر فولاد مبارکه ۴۹.۲۲ درصد، صندوق بیمه روستائیان و عشایر ۱۹.۶ درصد، صندوق سرمایه گذاری صدر تامین ۸.۲ درصد و سایر ۲۳.۵ درصد از مالکیت این شرکت را به خود اختصاص داده اند.
سعد محمدی به رشد۴۷ درصدی قیمت “ومعادن” در بازار سرمایه در حالی اشاره کرد که شاخص بورس تنها ۲۳ درصد رشد داشته است.
وی از این رشد قیمت سهام “ومعادن” ناشی از رفتار مجموعه از منابع مالی دانست و افزود: این شرکت توانست رتبه ۲۲ را در بین شرکت های پذیرفته شده در بورس را با ارزش بازاری معادل ۱۰۲ هزار میلیارد تومان کسب نماید. قیمت سهام این شرکت در ابتدای سال ۱۴۰۰، ۹۰۹ تومان بوده که تا ۲۷ اردیبهشت سال جاری به یک هزار و ۲۵۷ تومان رسید.
وی ادامه داد: روند قیمت به خالص ارزش دارایی های این شرکت که در ابتدای سال ۱۴۰۰، ۵۵ درصد بوده در پایان اردیبهشت ۱۴۰۱، ۶۰ درصد افزایش یافت. آخرین افزایش سرمایه این شرکت ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بود که در ابتدای سال ۱۴۰۰ شکل گرفت. اما به دلیل فراهم نشدن شرایط، ثبت این افزایش سرمایه در انتهای سال ۱۴۰۰ انجام گردید و اکنون نیز شاهد افزایش سرمایه این شرکت از ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به ۱۹ هزار و ۲۴۰ میلیارد تومان خواهیم بود.
به گفته مدیر شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات؛ طبق گزارش “ومعادن” به سازمان بورس مبلغ این افزایش سرمایه ۲۰ هزار میلیارد تومان بود که به علت ثبت نشدن سرمایه شرکت گهرزمین، سازمان بورس مبلغ تعلق داشته به گهرزمین را نپذیرفت؛ لذا این افزایش سرمایه به ۱۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت.
نحوه چینش پرتفوی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات
مدیرعامل “ومعادن” در اشاره به پرتفوی این شرکت، اظهار داشت: ۹۷ درصد از پرتفوی این شرکت در شرکت های بورسی و تنها ۳ درصد به شرکتهای غیر بورسی اختصاص یافته است. این موضوع ناشی از شفافیت شرکت به لحاظ پرتفویی است. تقریبا محور اصلی سرمایه گذاری این شرکت در دور محور آهن و فولاد است.
منابع و مصارف افزایش سرمایه
سعد محمدی افزود: منابع این شرکت در این افزایش سرمایه ۱۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است که ۲۸ درصد آن از محل مطالبات، ۳۴ درصد آن از محل آورده نقدی و ۳۸ درصد باقی آن از محل سود انباشته خواهد بود.
وی مصارف این افزایش سرمایه را جبران مخارج انجام شده در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر عنوان کرد و ادامه داد: کل منابع افزایش سرمایه معادل با ۱۰ هزار و ۱۴۲ میلیارد تومان است که ۲۸ درصد آن از محل مطالبات، ۳۱ درصد از محل آورده نقدی، و ۴۱ درصد از محل سود انباشته، و مصارف آن هم که با منابع برابر است.
مدیرعامل “ومعادن” تصریح کرد: ۶۹ درصد این افزایش سرمایه بابت جبران مخارج انجام شده در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر و ۳۱ درصد در اصلاح ساختار مالی صرف خواهد گردید. در نتیجه تاییدیه سازمان بورس بابت این افزایش سرمایه از ۱۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به ۱۰ هزار و ۸۴۲ میلیارد تومان کاهش یافته است.
وی در بیان مشارکت شرکت های سرمایه پذیر شرکت سرمایه گذای توسعه معادن و فلزات در این پروژه افزایش سرمایه، اظهارداشت: مبلغ افزایش سرمایه در شرکت معدنی و صنعتی صبانور ۹۸۳ میلیارد تومان است که با مالکیت حدود ۸۴ درصدی، سهم شرکت در این افزایش سرمایه ۸۲۷ میلیارد تومان خواهد بود. سهم شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در این افزایش سرمایه ۹۰۸ میلیارد تومان، کارخانجات شهید قندی ۱۳۸ میلیارد تومان، تجلی توسعه معادن و فلزات ۳ هزار و ۱۵۵ میلیارد تومان و در نهایت توسعه آهن و فولاد گل گهر نیز ۵۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.
وی در خصوص مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر که به تایید سازمان بورس رسیده است، گفت: تولید و توسعه پویا انرژی نگین که به صورت ۱۰۰ درصدی تحت مالکیت شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات قرار دارد، پرتو تابان معادن و فلزات که در مالکیت ۹۹ درصد این شرکت و سایر شرکت ها نیز که شرکت ما در افزایش سرمایه های آن ها هم سهیم است. به طور کلی جمع کل مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر شرکت سرمایه گذای توسعه معادن و فلزات ۷ هزار و ۴۲۴ میلیارد تومان خواهد بود و ۳ هزار و ۴۱۷ میلیارد تومان بابت اصلاح ساختار مالی خواهد بود که مجموعا همان ۱۰ هزار و ۸۴۲ میلیارد تومان را شامل می گردد.
طرح معدن مس و طلای جانجا در افزایش سرمایه
سعد محمدی در رابطه با طرح معدن مس و طلای جان جا در افزایش سرمایه شرکت های زیر مجموعه عنوان کرد: معدن طلای جانجا، ذخیره ۲۳۵ میلیونی با عیار متوسط ۰.۲۶ درصد مس را خواهد داشت که در این خصوص شرکتی در مس جان جا تاسیس و اعضای هیئت مدیره، مدیر عامل و مدیر مجتمع نیز مشخص شذه اند.
وی ادامه داد: زمین را تحویل گرفتیم و به زودی مدیر عملیات طراحی معدن و تکمیل اکتشافات و برنامه ریزی برای تشکیل کارخانه را عملی خواهد کرد.
وی ذکر این نکته را حائز اهمیت دانست که عنوان کند: طبق قرارداد ما با شرکت تهیه و تولید تا ۵ سال عملیات تکمیل اکتشافات و احداث کارخانه را در برنامه سرمایه گذاری خواهیم داشت بنابراین منابعی بابت حق السهم پرداخت نخواهیم کرد. اما به علت برخورداری از مقداری منابع اکسیدی با قابلیت تبدیل به صفحات کاتدی مس با سیستم لیچ به روش هیدرومتولوژی، به غیر از کارخانه فلوتاسیون، این امکان وجود دارد که بتوانیم صفحات کاتد را با استفاده از هیدرو از روش SXW به مدت ۲ سال سرمایه گذاری کنیم و بتوانیم برگشت سرمایه را از سود آن داشته باشیم.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات در خصوص طرح مس و جانجا ابراز داشت: این طرح در مسیر خود در حال حرکت است و به زودی عملیات آن شروع خواهد شد.
وی همچنین در خصوص پروژه صبا نور با ابراز خوشبینی نسبت به ارتقا ذخایر سنگ آهن، از خریداری ۱۵ دستگاه حفاری عمقی از سوی این مجموعه خبر داد که به این واسطه عملیات اکتشافی درون سیستمی به اجرا آید.
به گغته وی؛ پروژه های مربوط به کنسانتره و گندله نیز در مناطق همدان و کردستان برای شرکت صبا نور پیش بینی شده است که این دو محصول در آینده می توانند منشا سودآوری و برگشت سرمایه مناسبی را رقم زنند.
افزایش سرمایه شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات
به طور کلی این افزایش سرمایه سرمایه شرکت را حدود ۱۰ هزار و ۸۴۲ میلیارد تومان افزایش خواهد داد و سرمایه شرکت را از ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به حدود ۱۹ هزار و ۲۴۲ میلیارد تومان معادل با ۱۲۹ درصد خواهدرساند. این افزایش سرمایه به صورت یک مرحله ای و از محل سود انباشته، مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی خواهد بود.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات نقدینگی موجود در کشور در ابتدای سال ۱۴۰۱ را رقمی در حدود ۵۰۰۰ هزار میلیارد تومان و رشد نقدینگی ارزیابی شده را تقریبا بیش از ۳۸ درصد عنوان و اضافه کرد: با توجه به شرایط موجود، ارزش پول نسبت به سود بانکی کاملا مشخص و مستتر است لذا با سرمایه گذاری منابع خود و خریداری تجهیزات مورد نیاز، مطمئنا سود خوبی را حاصل خواهیم کرد.
وی درخصوص فراهم بودن قدرت جذب این افزایش سرمایه عنوان کرد: بخش زیادی از منابع هزینه شده و حرکت آن ها به سمت جلو آغاز شده و ما به دنبال سرعت گرفتن پروژه ها هستیم. تقریبا تا پایان سال باید حدود ۳۵۰۰ میلیارد تومان هزینه کنیم بنابراین قدرت جذب این افزایش سرمایه برای سال ۱۴۰۱ فراهم است و این امر صورت خواهد پذیرفت.
شیرازی نماینده حسابرس و بازرس قانونی شرکت “ومعادن” نیز عنوان کرد: با توجه به اظهار نظر حسابرس و بازرس قانونی، در گزارش حسابرس مستقل و بازرس نسبت به صورتهای مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ و تقسیم سود مصوب مجمع عمومی عادی سال مالی مذکور، مانده سود انباشته برای افزایش سرمایه از این محل تا مبلغ ۴۴ هزار میلیارد ریال از کفایت لازم برخوردار است.
قصد مدیر عامل به انجام کاری حرفه ای
در این مجمع سهامداران خرد از مدیرعامل شرکت توسعه معادن و فلزار خواستار شدند که حجم وسیعی از کار و اقدامات در شرکت صبا نور با سرعت بالایی انجام گیرد چراکه میزان ظرفیت تولید این شرکت در همان مراحل اولیه و به راحتی تا ۵۰۰۰ میلیون تن تولید کنسانتره افزایش خواهد یافت. سعد محمدی در پاسخ به درخواست این سهامداران با تصدیق صحیح و منطقی بودن این درخواست، گفت: بررسی ها و برنامه های لازم صورت گرفته است.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات خواستار مطالبه کار حرفه ای از مجموعه توسعه معادن و فلزات شد و کار حرفه ای را اینگونه تعریف کرد: انجام شکل سه بعدی دقیق کانسار و اکتشاف حرفه ای و طراحی دقیق برای معدن است. کارخانه کنسانتره در حال شکل گیری است و برنامه ریزی گندله سازی انجام شده و مشکلات آن در حال مرتفع است.
وی در ادامه گفت: سرمایه گذاری در صبا نور در این مرحله برای تولید ۵۰۰۰ میلیون تن کنسانتره منطقی است کما اینکه با انجام مباحث اکتشاف حرفه ای و برنامه ریزی های دقیق، مشکلات منطقه ای نیز رفع می گردد.
سعد محمدی در خصوص پروژه اردبیل افزود: تکلیف این پروژه مشخص شده و کارهای عملیاتی آن در حال آغاز است؛ در اردبیل تقریبا هیچ نقطه مبهمی برای اجرای عملیات نداریم.
وی در خصوص فولاد خوزستان گفت: به تازگی عقد قرار داد آن صورت گرفته و تبادل قرارداد انجام شده برای هر دو قسمت فولادسازی و هم کارخانه احیا مستقیم. بنده به دنبال گرفتن دو پهنه قروه و بیجار بابت سنگ آهن برای فولاد کردستان هستم تا از طریق وزارتخانه این دو پهنه را برای مجموعه در اختیار گیریم.
وی اظهار امیدواری کرد که با اکتشاف این دو پهنه خوراک کارخانه تا حدی تامین شود.
سعد محمدی با اشاره به تلاش خود برای پهنه ها و معادن جدید، عنوان کرد: موضوع برای سرمایه گذای در کشور زیاد است مهم آنست که این منابع در مسیرسوددهی مناسب، درست انتخاب گردد.