قائم مدیرعامل سایپا از مذاکرات با سازمان بورس اوراق بهادار به منطور افزایش سرمایه این شرکت در سال ۹۸ خبر داد. این افزایش سرمایه به منظور کاهش زیان انباشته این شرکت انجام می‌شود.

به‌گزارش بورس امروز،نشست خبری علیرضابادکوبه قائم مدیرعامل سایپا در  امور مالی گروه خودروسازی سایپا به‌ منظور شفاف‌سازی در خصوص عملکرد این شرکت در سال جاری برگزار شد.

وی می‌گوید: تا خرداد ۹۷  تولیدمان بالای ۴۰ هزار دستگاه بود اما بعد از آن دیگر نتوانستیم این مقدار تولید کنیم.در اردیبهشت سال جاری دوباره به این رکورد رسیدیم و توانستیم ۴۲ هزار و ۸۵۱ دستگاه خودرو تولید کنیم.

بادکوبه می افزاید: در بحث افزایش تولید باید بگویم که بعد از اعمال تحریم ها تولیدمان کم شده بود اما با تصمیماتی که اتخاذ شد تولیدمان دوباره افزایش پیدا کرد.
وی در خصوص تحویل خودروهایی که این شرکت به صورت سی کی دی تولید می کند و طی سال جاری با مشکل تولید مواجه شده اظهار میکند:برنامه گسترده‌ای برای جایگزینی خودروهای وارداتی سی کی دی داریم. قرار است خودروهای جایگزین را برای این خودروها در اختیار مشتریان بگذاریم.

وی با بیان اینکه سرمایه در گردش ما به واسطه افزایش قیمت ارز و نهاده های تولید کاهش پیدا کرده بود گفت: با حمایت های وزیر صمت و آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و نمایندگان مجلس توانستیم این سرمایه در گردش را که در ایام سال ۹۷ کاهشی بود جبران کنیم. بخشی از این سرمایه در گردش از  طریق شبکه بانکی و بخشی توسط سازمان اوراق بورس این‌ مساله را جبران کردیم. وضعیتمان در بحث نقدینگی خیلی بهتر از سال گذشته است.

وی همچنین از ارائه تمهیداتی در شرکتهای سازه گستر و مگاموتور برای کنترل قیمت مواد و پیدا کردن تامین کنندگان جدید خبر داد و گفت: در حوزه فروش هم با محدودیت هایی که برای کد ملی و سن ۱۸ سال داشتیم توانستیم سفته بازی را تا حدودی کنترل کنیم.

بیشتر بخوانید:  سنگ آهن ارزان تر شد

وی تاکید میکند: برای ما ۲ هزار‌میلیارد تومان نقدینگی در نظر گرفتند که جذب شد. ضمن اینکه اوراق ۱۱۰۰۰ میلیاردی را در بورس داشتیم که تا اسفند ۷۰۰ تا جذب شد و امیدواریم تا ماه آینده ۴۰۰ میلیارد دیگر جذب شود‌.

وی در خصوص واگذاری سهام این شرکت می‌گوید: برای واگذاری سهام دولت  ابلاغیه ای نداشتیم. سازمان گسترش باید در این بحث اقدام کند و ما در این زمینه اختیاری نداریم‌. چرا که ما مالک سهام نیستیم و سرمایه پذیر هستیم.

بادکدبه در مورد محصولات جدید اظهار کرد: از جمله محصولات جدید ما خودروی روهام است و البته با تغییراتی که در محصولاتمان داریم و یک سری آپشن قرار است طی سال جاری به آن اضافه شود تا محصولات به روزتر باشد.

وی در مورد بدهی به شبکه قطعه سازی گفت: بدهی ما به شبکه قطعه سازی ۲ هزار میلیارد تومان است که بر اساس روال پرداختی است که شرکت های سازه گستر و مگاموتور دارند.

وی در خصوص تامین قطعات از بخش داخلی و اینکه آیا با قطعه سازان مشکلی ایجاد شده می‌گوید‌: خیر. ما تعامل خوبی با شرکت های خوردساز داریم و توانسته ایم با قطعه سازان‌مختلف کار کنیم. در بخش قطعات های تک در حال برنامه ریزی با شرکت‌های قطعه ساز هستیم تا بتوانیم آنها را تامین کنیم. با کمک بانک مرکزی راهکار های انتقال ارز را هم پیگیری کردیم‌و به نتایجی رسیده ایم.ظرف یک‌ماه اینده ۸۰ درصد خودورهای ناقص را تکمیل و تحویل خواهیم داد.اینکه قطعه سازی قطعاتش آن طرف اب مانده و نمی تواند به دلیل مشکلات مربوط به انتقال ارز وارد کشور کند تقصیر قطعه ساز نیست.  اینکه گفته میشود قطعه سازان قطعات را به ما تحویل نمیدهند شامل گروه خودروسازی سایپا نمی‌شود.

بیشتر بخوانید:  بازار سرمایه در سالی که گذشت و در سال پیش رو

بادکوبه می‌گوید: افزایش سرمایه از محل دارایی ها به منظور کاهش زیان خواهیم داشت. به همین منظور با سازمان بورس و اوراق بهادار مذاکراتی برای سال ۹۸ داشتیم و به منظور خروج سایپا از زیاندهی افزایش سرمایه خواهیم داشت.

وی در خصوص هزینه های مالی این‌شرکت گفت: اموال مازاد را به منظور کاهش هزینه ها و بدهی های بانکی در سال جاری واگذار خواهد شد.