ارس به فروش ۱۳.۵ میلیارد دلاری در ۱۴۰۱ میرسد
به گزارش بورس امروز، نخستین نشست خبری دکتر علی عسکری در بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و روزی که این گروه بزرگ پتروشیمی ۶ تفاهمنامه مهم به منظور استفاده از ظرفیت های مراکز علمی و پژوهشی برای افزایش دانش و بومی سازی چرخه تولید محصولات پتروشیمی از چاه نفت تا […]
به گزارش بورس امروز، نخستین نشست خبری دکتر علی عسکری در بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و روزی که این گروه بزرگ پتروشیمی ۶ تفاهمنامه مهم به منظور استفاده از ظرفیت های مراکز علمی و پژوهشی برای افزایش دانش و بومی سازی چرخه تولید محصولات پتروشیمی از چاه نفت تا مصرف کننده و نیز تامین خوراک مجتمعهای پتروشیمی منعقد کرد، در سالن دو مرکز همایشهای محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
از روزگار سخت سلطه استعمارگران بر منابع نفتی تا طعم شیرین خودکفایی
مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس در ابتدا با ذکر یاد و نام شهدا، امام شهدا و آرزوی سلامتی برای مقام معظم رهبری سخن را آغاز کرد و گفت: برگزاری بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز و پتروشیمی که امسال در طرازی بالا برگزار شد، به ما عبور از دورانی را یادآوری میکند که همراه با خاطراتی تلخ برای ملت ایران بود، روزگاری که استعمارگران بر منابع غنی نفتی این کشور حاکم بودند و خام فروشی و رواج فرهنگ مصرف گرایی سکه رایج بود.
وی تصریح کرد: با وقوع انقلاب اسلامی، شاهد آن بودیم که علیرغم همه سنگاندازیها، تحریمها و مشکلزاییها، صنعت جایگاهی دیگر یافت و به ویژه با تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری، تولید دانش، رفتن به سمت صنایع «های تک» و داخلیسازی در صنعت و به ویژه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در اولویت قرار گرفت که این نمایشگاه نیز، جلوهای از این تلاش است.
نائب رئیس هیات مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، تصریح کرد: یک به یک غرفهها در این نمایشگاه موجب افتخار است، قطعهسازان امروز با تلاش فراوان توانستهاند به دانش تولید قطعاتی دست بیایند که حتی تا سال گذشته آن را وارد میکردیم و امروز قطعهسازان ما حتی آماده هستند اکثر قطعات یک پلنت پتروشیمی را بسازند و از مرحله کسب دانش حتی به مرحله راهاندازی خط تولید رسیدهاند و جا دارد از وزارت نفت بابت برگزاری این نمایشگاه تشکر کنم.
افق پیش روی ما، خلق لایسنس و تکنولوژی است
وی ادامه داد: کاتالیست که قلب پتروشیمی است و صنعت ما به واردات آن وابسته بود، امروز به همت شرکتهای داخلی و بخصوص شرکتهای دانش بنیان در ایران تولید میشود و افق پیش روی ما، خلق لایسنس و تکنولوژی است؛ تفاهمنامههایی که منعقد شد امیدوارم به حرکت ما شتاب دهد و بتوانیم سرمایهگذاری مناسبی در این حوزه که از عوامل استقلال ملی، اقتصادی و سیاسی کشور است، انجام دهیم.
آ شجاعی(هلدینگ): هدفگذاری برای فروش حدود ۱۳ میلیارد دلار محصول
او در ادامه به تشریح برنامههای آتی گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، پرداخت و گفت: برنامه تولید تعریف شده سال ۱۴۰۱ گروه، بیست میلیون و پانصد هزار تن محصول است که۱۱ میلیون تن آن برای عرضه به بازار داخل و حدود ۱۰ میلیون تن آن برای صادرات خواهد بود.
علی عسکری افزود: ارزش فروش داخل محصولات در سال ۱۴۰۱، انشالله بیش از ۷ میلیارد دلار، صادرات بسته به قیمت جهانی نفت بیش از پنج و نیم میلیارد دلار و فروش کل نزدیک به ۱۳ میلیارد دلار خواهد بود.
وی اولین سیاست کلی بزرگترین گروه پتروشیمی ایران را افزایش بهرهوری و سودآوری اعلام کرد و گفت: رشد ۹ درصدی گروه در سال گذشته در سال جاری و سال آینده با تکمیل پروژههای در دست اجرای گروه از جمله طرحهای جدید و طرحهای میان دستی درون مجتمعی بیشتر خواهد شد.
صیانت از سهام گروه، اولویت فارس
مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، صیانت از سهام گروه در بازار سرمایه را اولویت دیگر خود عنوان کرد و اظهار داشت: فارس، امروز در بازار سرمایه ارزشی بالغ بر ۱۶ میلیارد دلار دارد و با در نظر گرفتن ارزش بازار شرکتهای تابعه، این عدد به ۳۵ میلیارد دلار میرسد که نشان از جایگاه ویژه خلیج فارس در بازار سرمایه دارد.
اولین پارک «های تک» صنعت پتروشیمی در عسلویه ساخته میشود
وی بر توسعه صنایع پایین دستی تاکید کرد و گفت: صنایع پایین دستی، اشتغال آفرینی، ارزش آفرینی و سودآوری بیشتر دارند و ایجاد و توسعه این صنایع از اولویتهای اساسی گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس است. در همین رابطه به سمت ایجاد پارکهای «های تک» در صنعت پتروشیمی خواهیم رفت، پارکهایی که در معدود کشورهای دنیا وجود دارد و ما که خود مالک خوراک و صنعت هستیم باید به سمت ایجاد و احداث این پارکها با فروش چند ده میلیارد دلاری برویم.
علی عسکری در ادامه تاکید کرد: اولین پارک «های تک» صنعت پتروشیمی از سوی گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس در ایران و در منطقه عسلویه ایجاد خواهد شد که مکان یابی زمین ۱۶۰۰ هکتاری و آمادهسازی زیرساختهای این پارک در دستور کار است.
وی تصریح کرد: پارک «های تک» مشابهی را در ماهشهر نیز طراحی خواهیم کرد و از سوی دیگر در همکاری با سایر صنایع با دنبال ایجاد چند پارک تخصصی مثل خودرو، ساختمان، مواد بهداشتی و … هستیم که پایههای این کار در سال ۱۴۰۱ و همگام با شعار سال، گذاشته خواهد شد.
ظرفیتهای معطل مانده مجتمعها را فعال میکنیم
مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، با بیان اینکه این گروه ۲۱ طرح در دست اجرا دارد، گفت: ۱۴ طرح بزرگ و تعدادی طرح پایین دستی را به ارزش حدود ۱۵ میلیارد دلار در حال اجرا داریم و با توجه به اعلام نیاز صورت گرفته، به دنبال سرمایهگذاری در میادین گازی و نفتی هستیم و از سوی دیگر به دنبال تامین خوراک و فعال کردن ظرفیتهای معطل مانده مجتمعهای بزرگ خود مانند پتروشیمی بندر امام هستیم.
علی عسکری با اشاره به نقش مهم این گروه پتروشیمی در زمینه خودکفایی در صنعت پتروشیمی، گفت: نمایشگاه حمایت از ساخت داخل کاری ارزشمند است و برای تداوم و گسترش این روند دبیرخانه دائمی برای ساخت داخل و خودکفایی ایجاد کردهایم و از ۱۵۸ تفاهمنامه منعقد شده در سومین دوره نمایشگاه ساخت داخل در صنعت پتروشیمی در فاصله کمتر از سه ماه، ۴۹ تفاهمنامه به مرحله قرارداد رسیده است.
مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، در پایان خاطر نشان کرد: هلدینگ خلیج فارس گوهری است که باید از آن صیانت کنیم و اگر امروز این گروه سرمایه بالایی دارد، متعلق به مردم است. ۱۹میلیون نفر به صورت مستقیم و ۳۰ میلیون ایرانی به صورت غیرمستقیم سهامدار فارس هستند و از آن نفع میبرند، امیدوارم با برنامههایی که داریم بتوانیم خادم خوبی برای مردم باشیم و این گروه بزرگ پتروشیمی، تبدیل به موتوری برای پیشرفت اقتصادی وعدالت اقتصادی کشور شود.