انگیزه ای برای حضور در مجامع
معمولا هر ساله از فروردین تا تیرماه از دید سهامداران فصل مجامع محسوب می شود. قاعدتا این دوره زمانی از سال برای سرمایه گذاران استراتژی خاص خود را نیاز دارد. بازار سرمایه نشان داده است که هر ساله نمادهایی که از استراتژی مجامع تبعیت میکنند یعنی نمادهای DPS محور در این بازه زمانی مورد توجه سرمایه گذاران قرار میگیرند و با جذب جریان نقدینگی به سمت خود، مورد تقاضای سرمایهگذاران قرار میگیرند.
به گزارش بورس امروز، معمولا هر ساله از فروردین تا تیرماه از دید سهامداران فصل مجامع محسوب می شود. قاعدتا این دوره زمانی از سال برای سرمایه گذاران استراتژی خاص خود را نیاز دارد. بازار سرمایه نشان داده است که هر ساله نمادهایی که از استراتژی مجامع تبعیت میکنند یعنی نمادهای DPS محور در این بازه زمانی مورد توجه سرمایه گذاران قرار میگیرند و با جذب جریان نقدینگی به سمت خود، مورد تقاضای سرمایهگذاران قرار میگیرند.
صنایعی مانند پالایشی ها، پتروشیمی ها و فلزات اساسی از این نظر می توانند از استقبال خریداران برخوردار شوند. امسال علاوه برافزایش نرخ های جهانی و انتظار رشد سود های شناسایی شده شرکتها، از یک تفاوت دیگر نسبت به سال های گذشته برخوردار است؛ طبق تصمیم سازمان بورس تمامی شرکت ها بورسی و فرابورسی ملزم به واریز سود سهام نقدی از طریق سامانه سجام شده اند که این امر خود نیز می تواند باعث تقویت انگیزه سهامداران جهت شرکت در مجامع و کاهش فروش های مرسوم پیش و پس از روزهای برگزاری مجامع باشد.
در نهایت چشم انداز بازار در بهار پیش رو صعودی و البته همراه با نوسانات طبیعی بازار پیش بینی می شود که می بایست سرمایه گذاران تلاش نمایند ضمن مدیریت ریسک از فرصت های احتمالی بهره مناسب را برند. البته باید متذکر شد که همه این پیش بینی ها مشروط به عدم اتخاذ تصمیمی از سوی دولت و مجلس به ضرر شرکت ها و صنایع بورسی است (مشابه وضع عوارض صادراتی).
معتقدم اگر موضوع اخذ عوارض از صادرات فولاد و… منتفی شود انرژی مثبت به بازار سرمایه وارد خواهدشد. با در نظر گرفتن نسبت های P/E مناسب شرکت ها و سود تقسیمی در مجامع و در نظر گرفتن چشمانداز مثبت قیمت های جهانی، بازار سرمایه از پتانسیل رشد برخوردار است.
در این میان آنچه که معمولا در مجامع همیشه مغفول می ماند عدم توجه به خواسته های سهامداران خرد است. در مجامع سهامداران عمده به عنوان تصمیم گیرندگان اصلی، نتایج مجامع را بر اساس منافع خود تنظیم می نمایند. در این میان با توجه به تاثیر کرونا بر برگزاری مجامع حضوری، بنظر می رسد که شیوع کرونا نه تنها باعث کاهش اهمیت برگزاری مجامع برای سهامداران نگردید، بلکه باعث ارتقاء زیرساخت های فنی و امکان برگزاری الکترونیکی مجامع و شرکت تعداد بیشتری از سهامداران در مجامع شد. بنظر میرسد که با رعایت حداقل های قانونی، چالش حضور فیزیکی سهامداران در مجامع قابل نیز تبدیل به یک مزیت گردیده و عده ای بیشتر در مجامع شرکت نمایند.