برررسی افزایش نرخ محصولات ناشران بازار سرمایه در سال ۱۴۰۱/ کدام شرکت ها در بازار سرمایه افزایش نرخ دادند؟
به گزارش بورس امروز، در سال ۱۴۰۱ باتوجه به افزایش نرخ مواد اولیه و همچنین وضع تعرفه هایی مانند عوارض بر صادرات و یا قطعی برق، شرکت ها در پی افزایش بهای مواد اولیه و ثابت نگه داشتن تناژ تولیدات خود موظف به افزایش نرخ محصولات خود شده اند. شرکت فروسیلیس خمین در ۷ اردیبهشت […]
به گزارش بورس امروز، در سال ۱۴۰۱ باتوجه به افزایش نرخ مواد اولیه و همچنین وضع تعرفه هایی مانند عوارض بر صادرات و یا قطعی برق، شرکت ها در پی افزایش بهای مواد اولیه و ثابت نگه داشتن تناژ تولیدات خود موظف به افزایش نرخ محصولات خود شده اند.
شرکت فروسیلیس خمین در ۷ اردیبهشت آگهی ای در کدال به ثبت نشاند که در این آگهی درج شده است که این شرکت قصد دریافت مجوز تغییر بیش از ۱۰ درصد در نرخ مواد اولیه خود را دارد. این شرکت محصول فروسیلیس را که جزو محصولات اصلی این شرکت بشمار می رود را از ۴۵ هزار و ۲۲۰ تومان به ۵۲ هزار و ۱۶۰ تومان تغییر داد. هم گروه شرکت فروسیلیسیم خمین، شرکت فروسیلیس ایران هم در همان تارخ اعلام کرد که قصد افزایش بیش از ۱۰ درصدی را در نرخ همان ماده اصلی فروسیلیسیم دارد.
افزایش نرخ گروه های غذایی
در گروه های غذایی، شرکت های سالمین، ویتانا، شرکت صنعتی پارس مینو، صنعتی مینو، صنایع غذایی مینو شرق، شوکو پارس به علت افزایش نرخ مواد اولیه بابت تولید مانند گندم و افزایش ۵۷ درصدی حقوق و دستمزد پرسنل، نرخ برخی از محصولات خود را بابت جبران بهای تمام شده افزایش داده اند. از جمله: شرکت ویتانا نرخ انواع بیسکویت را در حدود ۲۱ درصد از ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۶ هزار و ۴۰۰ تومان تغییر داد.
شرکت صنعتی پارس مینو نیز نرخ برخی از محصولات بیسکویت، آدامس و شکلات را از ۶ میلیون و ۷۶۸ هزار و ۹۰۹ تومان تا ۸ میلیون و ۲۹۹ هزار تومان افزایش داد. مبلغ فروش این محصولات در سال مالی قبل برابر با یک میلیون و ۴۷ هزار و ۲۸۴ تومان بوده که ۶۳ درصد از کل درآمد فروش سال گذشته را به خود اختصاص داده است. اما این افزایش نرخ فروش محصولات در پی یک افزایش نرخ مواد اولیه ای رخ داده است چراکه نرخ خرید مواد اولیه ای همچون اسانس، شکر، پودر کاکائو، لفاف و کارتن که برای تولیدات و بسته بندی محصولات تولیدی این شرکت استفاده می گردند حدود ۲۸ درصد از ۶۱۳ هزار و ۹۷۵ تومان به ۷۸۶ هزار و ۳۳۰ تومان افزایش یافته است.
شرکت صنعتی مینو یا همان نماد غصینو نیز در ابتدای سال ۱۴۰۱، با افزایش نرخ مواد اولیه مانند گندم و همچنین حقوق و دستمزد پرسنل مواجه گردید. در همان ابتدای سال ۱۴۰۱ نرخ گندم و حقوق و دستمزد که در دوره قبل ۶ هزار و ۱۲۰ تومان بوده است با افزایش ۸۸ درصدی به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان رسید. در همین راستا این شرکت قیمت محصولات خود اعم از انواع بیسکویت را ۱۱ هزار و ۳۱۶ تومان به ۱۴ هزار و ۹۴۷ افزایش داد.
صنایع غذایی مینو شرق هم در پی افزایش ۹۲ درصدی نرخ آرد و افزایش ۵۷ درصدی حقوق و دستمزد نرخ فروش محصولات بیکوست و پفک خود را از ۱۲ هزار و ۸۷۵ تومان به ۱۶ هزار و ۶۸۸ تومان افزایش داد.
شرکت شوکوپارس قیمت انواع پودر کیک، ژله، شکلات صبحانه، اسمارت، شکلات تیوپ، شربت مایع و پودری را که در سال گذشته از فروش این محصولات ۳۳ میلیارد و ۵۶۸ میلیون و ۳۰۰ هزار ریال که حدود ۳۲.۵ درصد از کل مبلغ فروش می باشد را بدست آورد. اکنون با افزایش ۱۹ درصدی، نرخ فروش این محصولات را از یک میلیون و ۱۹۴ هزار و ۵۰۰ تومان به یک میلیون و ۴۱۹ هزار تومان افزایش داده است.
شرکت سالمین هم پس از افزایش نرخ آرد گندم از ۴ هزار و ۱۵۰ تومان به ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان، نرخ فروش محصولات گروه کیک، بیسکویت و ویفان را از ۲ هزار و ۷۱۴ تومان به ۴ هزار و ۷۱ تومان یعنی حدود ۵۰ درصد افزایش داد.
گروه ماشین آلات و تجهیزات
نرخ فروش تمامی محصولات شرکت صنعتی پارس خزر به جز ماشین لباسشویی حدود ۱۵ درصد افزایش یافته به عنوان نمونه قیمت چرخ گوشت که قبلا ۱ میلیون و ۴۷۵ هزار و ۹۱۵ تومان بوده به یک میلیون و ۶۹۷ هزار و ۳۴۳ تومان افزایش یافت.
شرکت موتوژن نیز که در سال مالی قبل گروه الکتروموتورهای صنعتی حدود ۴۳ درصد از کل مبلغ فروش این شرکت را به خود اختصاص داده بود با تغییر قیمت همراه شد و قیمت این محصولات از ۴ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۶۲ تومان به ۵ میلیون و ۱۸۵ هزار و ۴۳۸ تومان تغییر یافت.
افزایش نرخ روغن سنگین
شرکت پالایش قطران زغالسنگ، مجوز افزایش نرخ محصولات روغن سنگین و روغن نیمه سنگین را از ۱۲ هزار و ۵۲۵ تومان به ۱۴ هزار و ۹۰۰ تومان دریافت می کند و پس از آن نرخ مواد اولیه این شرکت که بابت تولید محصولات اصلی مصرف می گردید و از پتروشیمی شازند اراک تهیه می شد مانند روغن های نفتالین دار، از ۱۳ هزار و ۴۲۱ تومان به ۱۴ هزار و ۹۰۵ تومان تغییر کرد. قیمت روغن های نفتالین دار که از شرکت های پتروشیمی جم، امیرکبیر و نفت ایرانول تهیه می شد نیز از ۱۱ هزار و ۷۵۴ تومان به ۱۴ هزار و ۷۳۴ تومان افزایش یافت. در ادامه قطران ذغالسنگ (مواد مصرفی شرکت) نیز با رشد قیمتی ۱۶ درصدی همراه بود و از ۱۱ هزار و ۹۰۳ تومان به ۱۳ هزار و ۸۵۶ تومان رسید. سپس این شرکت توانست بابت محصولات تولیدی خود اعم از روغن سنگین، پیچ مایع، گرانوله و پکیج پوششی، مجوز افزایش نرخ حدود ۱۷ درصد را دریافت کند و قیمت این محصولات را از ۱۷ هزار و ۶۵۰ تومان به ۲۰ هزار و ۶۰۰ تومان برساند.
به علت افزایش مواد اولیه رنگ های ساختمانی تا حدود ۱۴.۵ درصد شرکت صنعتی و شیمیایی رنگین قیمت محصولات تزیینی ساختمانی خود را از ۲۶۰ هزار و ۷۰۰ تومان به ۲۹۱ هزار و ۷۰۰ تومان تغییر داد.
شرکت کاربراتور ایران قیمت محصولات خود، مانند مجموعه های واترپمپ، دریچه هوا، اویل پمپ، منیوفلد و پدال الکترونیک که ۳۳۸ هزار و ۸۱۱ تومان بوده با رشدی حدود ۲۶ درصد به ۴۲۲ هزار و ۷۲ تومان تبدیل کرد. در همین راستا قیمت محصولات واتر پمپ و اویل ماژور را نیز از ۳۸۳ هزار و ۳۵۵ تومان به ۴۸۷ هزار و ۲۱۹ تومان افزایش یافت.
افزایش نرخ کاشی و سرامیک
شرکت های تولیدی کاشی و سرامیک نیز به علت افزایش قیمت نهاده های تولیدی، نرخ فروش محصولات خود را در حدود ۳۰ درصد افزایش دادند. در همین راستا شرکت تولیدی کاشی تکسرام نرخ محصولات داخلی خود را از ۱۲۷ هزار و ۱۴۵ تومان به ۱۵۹ هزار و ۳۲۶ تومان، و کاشی صدف سرام استقلال آباده قیمت همین محصولات داخلی را از ۴۴ هزار و ۹۵۴ تومان به ۵۶ هزار و ۴۲۲ تومان تغییر داد.
در شرکت فجر انرژی خلیج فارس تمامی محصولاتی که مشمول قیمت گذاری بر اساس دستورالعمل شورای رقابت خواهند بود با افزایش نرخ ۳۷۲ درصدی در کلیه محصولات از ۱۰ تومان به ۴۷ تومان افزایش یافت. بر این اساس نرخ فروش شرکت مبین انرژی خلیج فارس نیز از ۱۰ تومان به ۳۵ تومان افزایش یافت.
شرکت چرخشگر نیز در ۴ و ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱، مجوز افزایش نرخ فروش گیربکس نیمه سنگین و گیربکس و جعبه فرمان سنگین و محلقات گیربکس را دریافت می کند که بر طبق این مجوز نرخ گیربکس سنگین از ۸ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان به ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و نرخ گیربکس و جعبه فرمان سنگین و محلقات گیربکس از ۶۶ میلیون و ۲۵۶ هزار و ۴۰۲ تومان به ۵۴ میلیون و ۶۱۵ هزار و ۹۳۹ تومان افزایش پیدا کرد.
محصول رادیاتور در گروه صنعتی لبوتان نیز که حدود ۶ درصد از کل مبلغ فروش این شرکت در سال مالی گذشته به این محصول تعلق دارد با افزایش نرخ از ۱۵۹ هزار و ۶۴ تومان به ۱۹۰ هزار و ۸۷۶ تومان و محصول شوفاژ نیز با افزایش نرخ از ۷ میلیون و ۶۴۹ هزار و ۶۵۵ تومان به ۹ میلیون و ۱۷۹ هزار و ۵۸۶ تومان مواجه شد. صنایع تولیدی اشتاد ایران، نرخ فروش محصول سر سیلندر efv را از ۲۶۰ هزار تومان به ۴۱۵ هزار تومان افزایش داد.
افزایش هزینه باطله برداری
با توجه به افزایش هزینه های تولید و باطله برداری و حقوق و دستمزد کارکنان هیئت مدیره شرکت تهیه و تولید خاک نسوز استقلال آباده تصمیم به افزایش نرخ انواع محصولات sp از ۴۰۵ هزار و ۲۷۸ تومان به ۴۶۲ هزار و ۸۸۹ تومان گرفت.
شرکت دارودی ره آورد تامین نیز نرخ فروش گریدهای مختلف PVP ‘PVPI’RT.FILM و RT.COAT را از ۵۲۰ هزار تومان به ۶۲۴ هزار تومان افزایش داد.