داربست بخرید یا اجاره کنید؟
به گزارش بورس امروز، معمولاً برپایی داربست برای ساخت نما یا برخی از تأسیسات در ارتفاع بالا، به عنوان هزینهای اضافه در نظر گرفته میشود. چرا که این مقطع فولادی معمولاً کاربردی موقتی دارد و پس از اتمام کار پروژه، جمعآوری شده و تا پروژه بعدی، بیکار میماند. به همین دلیل برخی از سازندگان تصور […]
به گزارش بورس امروز، معمولاً برپایی داربست برای ساخت نما یا برخی از تأسیسات در ارتفاع بالا، به عنوان هزینهای اضافه در نظر گرفته میشود. چرا که این مقطع فولادی معمولاً کاربردی موقتی دارد و پس از اتمام کار پروژه، جمعآوری شده و تا پروژه بعدی، بیکار میماند. به همین دلیل برخی از سازندگان تصور میکنند اجاره کردن داربست بهصرفهتر از خرید آن است. البته پیش از تصمیمگیری برای خرید یا اجاره داربست، باید علاوه بر قیمت لوله داربست، ابعاد پروژه، شرایط آن، بودجه و مدتزمان تخمین زدهشده برای تکمیل آن را نیز در نظر بگیرید.
ما در این مقاله به شما کمک میکنیم تا پس از شناخت داربست و انواع آن، بتوانید بین اجاره یا خرید لوله داربست، یکی را انتخاب کنید.
لوله داربست چیست و چگونه ساخته میشود؟
لوله داربست یک مقطع فولادی طویل است که با روش نورد سرد ساخته میشود. برای ساخت لوله داربست، از ورق سیاه به عنوان ماده اولیه استفاده میکنند. ورق سیاه پس از ورود به خط تولید، نواربری شده و تبدیل به تسمه میشود. سپس تسمهها وارد رول فرمینگ میشوند و لبههای آنها به سمت بالا خم میشود تا سطح مقطع آنها، شکل دایره به خود بگیرد. در انتها هم لبههایی که به یکدیگر نزدیک شدهاند، جوشکاری میشوند.
لوله داربستی در حقیقت همان لوله سیاه درزدار است که با ضخامت ۲ تا ۲.۵ میلیمتر، طول ۶ متر و سایز ۴۸.۳ میلیمتر، تولید میشود. نحوه ساخت لوله داربستی با قوطی پروفیل یکسان است و به همین دلیل ممکن است قیمت لوله داربست با قیمت پروفیل یکسان باشد.
داربست ساختمانی چه انواعی دارد؟
شناخت انواع داربست علاوه بر کاربردهای داربست، به شما کمک میکند تا بتوانید نوع سازه داربست موردنیازتان و هزینه آن را محاسبه کنید. منظور از انواع داربست در این بخش، انواع سازههای داربست است که با استفاده از لوله داربست و برای دسترسی به نقاط مختلف سازه، ساخته میشود.
داربست معمولی:
داربست معمولی پرکاربردترین نوع داربست است که در هر مکان و برای هر کاربردی میتوان از آن استفاده کرد. امروزه از این نوع داربست بیشتر برای کارهایی مثل دیوارچینی، نازککاری و نصب تأسیسات استفاده میشود و معمولاً در فضاهای داخلی ساختمان کاربرد دارد.
داربست نما یا قالبی
این نوع داربست پرهزینهترین نوع داربست است که اجاره کردن آن میتواند کمرشکن باشد. چرا که اولاً متراژ کل آن معمولاً زیاد بوده و دوما ممکن است وجود آن برای مدتی طولانی لازم باشد. چرا که معمولاً کار نما از آخرین مراحل ساخت یک سازه است و پیش از آغاز نصب نما، باید زیرسازیهای لازم با استفاده از داربست نما انجام شود. عرض این داربست معمولاً یک متر است.
داربست کفراژ:
داربست کفراژ با داربست نما یکی است، با این تفاوت که داربست کفراژ معمولاً بیشتر از یک متر عرض دارد و برای پروژههای بلندمرتبه از آن استفاده میشود. دلیل آن هم این است که در این پروژهها، باید نسبت خاصی بین عرض و ارتفاع داربست رعایت شود تا داربست تعادل خود را حفظ کرده و به راحتی فرو نریزد.
داربست چرخدار
این نوع داربست، در حقیقت نوع مدرن شده داربست معمولی به شمار میرود و کاربرد آن با داربست معمولی یکسان است. داربست چرخدار معمولاً به صورت مکعبی و با عرض و طول یکسان ساخته میشود و برای سهولت در جابجایی، زیرستونهای آن چرخ هایی تعبیه شده است. البته برای رعایت ملاحظات ایمنی، این چرخها دارای قفل هستند.
داربست جانپناه یا نخاله گیر:
این نوع داربست به صورت شبکهای و با استفاده از توری ساخته میشود و معمولاً آن را روی داربست نما نصب میکنند. همانطور که از نام آن مشخص است، این داربست از ریزش مصالح و نخاله به پایین جلوگیری میکند و بر اساس الزامات قانونی، فاصله آن با محل فعالیت نصاب نما، نباید بیشتر از ۶ متر باشد.
داربست بتنریزی:
این نوع داربست در عملیات بتنریزی کاربرد دارد و هدف از نصب آن، دسترسی به آن دسته از قالبهای بتن است که در ارتفاع بالا قرار دارند و امکان هدایت جریان بتن به آنها از روی زمین وجود ندارد.
اجاره کردن داربست چقدر هزینه دارد؟
جدول زیر نرخ اجاره و انواع خدمات داربست در سال ۱۴۰۱ را نشان میدهد که بر اساس نوع داربست، حجم و ارتفاع آن دستهبندی شده است:
خدمت | قیمت اجاره (تومان) |
نصب و اجاره داربست فلزی (مساحت کمتر از ۱۰۰ مترمربع) | ۲.۹۰۰.۰۰۰ |
نصب و اجاره طاق نصرت در محل (ارتفاع ۶ متر) | ۳.۰۰۰.۰۰۰ |
نصب چهارپایه چرخدار بلبرینگی با ابعاد ۲*۲ یا ۳*۳ و ارتفاع تا ۶ متر | ۱.۵۰۰.۰۰۰ |
وصل داربست چاله آسانسور با ابعاد ۱*۱ و ارتفاع ۱۵ متر | ۳.۰۰۰.۰۰۰ تا ۳.۵۰۰.۰۰۰ تومان (۵۰۰.۰۰۰ تومان به ازای هر طبقه اضافه) |
اجاره داربست با مساحت ۲۰۰ مترمربع و ارتفاع تا ۶ متر | ۳.۵۰۰.۰۰۰ |
داربست بنر و پلاکارد با ابعاد ۳*۲ | ۱.۰۰۰.۰۰۰ |
اجاره داربست زیربتن سنگین (حجم تا ۱۰۰ مترمکعب) | ۳.۰۰۰.۰۰۰ تا ۳.۵۰۰.۰۰۰ تومان (۲۵.۰۰۰ تومان به ازای هر متر اضافه) |
نصب و اجاره چهارپایه ثابت با ابعاد ۲*۲ یا ۳*۳ | ۱.۱۰۰.۰۰۰ تومان |
داربست کفراژ ساده بدون سقف و با حجم تا ۲۰۰ مترمکعب | ۲.۵۰۰.۰۰۰ تومان (۸.۰۰۰ تومان به ازای هر متر اضافه) |
داربست مسقف تا ۲۰۰ مترمکعب | ۳.۰۰۰.۰۰۰ تومان (۸.۵۰۰ تومان به ازای هر متر اضافه) |
در برخی از خدمات جدول بالا، اجرت نصب قید نشده و به این معنی است که هر چقدر مساحت و ارتفاع پروژه بیشتر باشد، شما باید دستمزد بیشتری را برای نصب داربست بپردازید. همچنین عواملی مثل کیفیت لوله داربست، نو یا دسته دوم بودن آن و محل استقرار پروژه، بر قیمت نصب و اجاره آن تأثیر میگذارد.
خرید داربست چقدر هزینه دارد؟
اگر بخواهید لوله داربست را به صورت عمده و از درب کارخانه یا شرکتهای بازرگانی تهیه کنید، قیمت اعلامی به شما بر حسب کیلوگرم خواهد بود. در حال حاضر، قیمت هر کیلو لوله داربست کارخانههای معروف مثل کیان پرشیا، تهران شرق و صابری، بین ۲۱.۰۰۰ تا ۲۴.۰۰۰ تومان است. برای محاسبه وزن هر متر از لوله داربست، میتوانید به سایت این کارخانهها یا جدول اشتال مراجعه کنید و با ضرب کردن عدد به دست آمده در متراژ مورد نیاز داربست در ساختمان، هزینه کلی به دست می آید.
فقط این نکته را به خاطر داشته باشید که خرید لوله داربست مزایایی مثل صرفه جویی در هزینه ها در بلند مدت را دارد، اما برای به کارگیری آن، نیاز به استخدام نیروی متخصص داربست بندی به صورت تمام وقت دارید.
اگر قصد خرید لوله داربست، خرید آهن یا اطلاع از قیمت مقاطع فولادی را دارید، میتوانید به سایت آسرون مراجعه کنید. قیمت مقاطع فولادی مختلف مثل قیمت میلگرد در آسرون، بسیار منصفانه است و در صورت خرید از آن، بار شما پس از تضمین کیفیت، در کمترین زمان ممکن به دستتان می رسد.