سرپرست ذوب آهن اصفهان: صادرات را متوقف و ارز مورد نیاز خود را از بانک مرکزی می گیریم
ایرج رخصتی سرپرست شرکت ذوب آهن اصفهان با اشاره به تصمیمات ستاد تنظیم بازار مبنی بر وضع عوارض صادراتی اشاره کرد که این شرکت در بررسی آثار این بخشنامه، به موجب مصوب سال ۱۴۰۱ و میانگین نرخ صادراتی پیش بینی شده در بودجه ذوب آهن، عوارض صادراتی برآوردی برای هر ماه این شرکت را مبلغ ۲.۲۹۲ میلیارد ریال پیش بینی کرده است.
به گزارش بورس امروز، ایرج رخصتی سرپرست شرکت ذوب آهن اصفهان با اشاره به تصمیمات ستاد تنظیم بازار مبنی بر وضع عوارض صادراتی اشاره کرد که این شرکت در بررسی آثار این بخشنامه، به موجب مصوب سال ۱۴۰۱ و میانگین نرخ صادراتی پیش بینی شده در بودجه ذوب آهن، عوارض صادراتی برآوردی برای هر ماه این شرکت را مبلغ ۲.۲۹۲ میلیارد ریال پیش بینی کرده است.
وی اعلام کرده است این برآورد بر اساس سبد صادراتی ماهانه ۱۱۵.۸۳۳ تنی شرکت ذوب آهن اصفهان بوده است که در این صادرات میانگین نرخ هر تن ۵۷۷ دلار تعیین شده است. همچنین میانگین عوارض متعلقه ۱۴ درصد و نرخ ارز نیمایی ۲۴۵.۰۰۰ ریال در نظرگرفته شده است.
رخصتی با تاکید برانجام محاسبات بر اساس پیش بینی ها در بودجه مصوب سال ۱۴۰۱ ، پیش بینی کرده است که با توجه به روند قیمت های جهانی و انتظار صعودی بودن نرخ فولاد در بازارهای صادراتی، عوارض صادراتی بالاتر از رقم بر آوردی خواهد بود.
وی با اظهار نگرانی از وضع موجود، ادامه فرآیند صادرات ذوب آهن اصفهان را فاقد توجیه دانسته و اعلام کرده است که درصورت عدم ابطال و یا اصلاح این بخشنامه، شرکت ذوب آهن اصفهان مجبور به توقف صادرات پس از تسویه تعهدات صادراتی موجود خواهد بود.
سرپرست شرکت ذوب آهن اصفهام اعلام کرده است: از آنجایی که شرکت برای تامین مواد اولیه و تجهیزات نیاز به تامین ارز دارد، عدم تامین ارز مورد نیاز، توقف تولید را در پی خواهد داشت. ارز مورد نیاز این شرکت می بایست از طریق بانک مرکزی تامین گردد.
وی تصریح کرده است: همچنین با توجه به تامین حدود ۵۵ درصدی ارز مورد نیاز کشور از طریق صنعت فولاد، توقف صادرات این صنعت موجب کاهش درآمدهای ارزی حاصل از صادرات کشور شده و رشد نرخ ارز در بازار داخلی را در پی خواهد داشت.
رخصتی همچنین با اشاره به مشخص شدن قیمت محصولات فولادی در بازار داخلی بر اساس تابعی از قیمت جهانی و نرخ ارز، هرگونه افزایش در نرخ ارز و قیمت های جهانی را منجر به تغییر قیمت ها در بازار داخلی دانسته است.
وی در پایان خاطر نشان ساخته است که این شرکت با عملکرد شفاف خود در ارائه محصولات تولیدی در بورس کالا و منظور جلوگیری از هر گونه تنش احتمالی در قیمت ها، از ساخت مسکن در قالب طرح های مختلف اعم از نهضت ملی مسکن و … پشتیبانی می کند. اما صادرات با عوارض تکلیف شده تبعات جبران ناپذیری خواهد داشت.