بررسی روند قیمتی «شستا» در سال جاری از نگاه یک مشاور سرمایه گذاری
روند قیمتی «شستا» در سال جاری از نگاه یک مدیرعامل مشاور سرمایه گذاری هدف حافظ مورد بررسی قرار گرفت.
احسان حاجی مدیر عامل شرکت مشاور سرمایه گذاری هدف حافظ در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، به اعمال افزایش سرمایه ۱۰۵۲ درصدی شستا از محل مازاد تجدید ارزیابی دارائیها اشاره کرد که این افزایش سرمایه در ۱۲ دی ماه سال گذشته اعمال گردید و سهم در محدوده ۹۴ تومان بازگشایی شد.
وی در اشاره به نوسانات قیمت سهم پس از بازگشایی، اظهار داشت: نماد پس از بازگشایی و با یک رشد محدود، مجدداً تا قیمتهای ۸۷ تومان ریزش را تجربه کرد. اما سپس بار دیگر تا محدوده ۱۰۰ تومان رشد کرد و پس از آن در همین محدوده به صورت کاملاً خنثی نوسان می کند.
حاجی ادامه داد: اِعمال افزایش سرمایه شستا در پرتفوی سرمایه گذاران، ترس سرمایه گذاران را از تشدید عرضه ها پس از بازگشایی افزایش داده بود اما با حمایت حقوقی ها و بازارگردانان فشار فروش در این نماد گرفته شد.
به گفته وی؛ شستا از جمله نمادهایی بود که در بحران سال ۱۳۹۹ افول حدود ۷۰ درصدی را تجربه کرد لذا این نماد نیز همگام با سایر گروه ها تجربه سنگین سقوط قیمتی را داشته است.
وی که از شستا به عنوان یک شرکت سرمایه گذاری نام می برد که بر اساس خالص ارزش دارایی هایش ارزش گذاری می شود، یاد آورشد: با تجدید ارزیابی دارایی های اخیر این شرکت، ارزش دارایی های آن به روز شده است بر این اساس در حال حاضر شستا در درصد های بالاتر از ۸۰ درصد از خالص ارزش دارایی های خود معامله می شود.
مدیر عامل شرکت مشاور سرمایه گذاری هدف حافظ ادامه داد: این در حالی است که بسیاری از نمادها سرمایه گذاری در درصدهای بسیار پایین تری در حال معامله شدن هستند. بر این اساس بنظر می رسد در قیاس با سایر شرکت های سرمایه گذاری همگروه شستا، این شرکت از جذابیت خرید پایین تری برخوردار است. لذا تداوم حرکت نماد در روند قیمتی خنثی را می توان انتظار داشت.
وی با بیان اینکه شستا به عنوان یکی از هلدینگهای معظم بازار سرمایه با شناور ۱۰ درصدی در گروه شرکتهای چند رشته ای صنعتی قرار دارد، از سرمایه گذاری صدرتامین، س. نفت و گاز و پتروشیمی تامین، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، سرمایه گذاری دارویی تامین، سرمایه گذاری صبا تامین، سرمایهگذاری صنایع پتروشیمی، فولاد مبارکه اصفهان، لوازم خانگی پارس، سیمان فارس و خوزستان، سولیران و سرمایه گذاری سیمان تامین از جمله زیرمجموعه های بورسی شستا نام برد.
حاجی اضافه کرد: همچنین شرکت دارای تعدادی شرکت غیربورسی نیز است که هنوز وارد بازار سرمایه نشده اند. اگرچه عنوان می شود زیرمجموعههای شستا در صف عرضه اولیه به بازار در سال جاری قرار دارد. بر این اساس از این مورد می توان به عنوان یکی از مهمترین زیرمجموعه ها و پتانسیل های شستا نام برد.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری هدف حافظ وضعیت بنیادی شستا را به سود آوری و درصد تقسیم سود زیرمجموعه ها و روند کلی بازار نسبت داد و تصریح کرد: بهبود شرایط کلی اقتصاد و بازار سرمایه قطعاً می تواند این نماد را بیش از پیش در کانون توجه ها قرار دهد. البته این نوع شرکتهای سرمایه گذاری پتانسیل فوق العاده ای در خصوص افزایش سرمایه دارند.
وی در خصوص افزایش سرمایه شرکت های سرمایه گذاری این نکته را قابل ذکر دانست که این قبیل شرکتها میتوانند از محل تغییر قیمت سرمایه گذاری های کنترلی اقدام به افزایش سرمایه کنند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال ۸۰ درصد تاپیکو در مالکیت شستا قرار دارد و چون کنترلی است باید به بهای تمام شده گزارش شود و طبق استانداردهای حسابداری، شرکت میتواند از محل مازاد تجدید ارزیابی (اختلاف بین بهای تمام شده و ارزش روز سهام) شرکتهای فرعی افزایش سرمایه دهد. به این ترتیب، شستا با مالکیت مستقیم و غیرمستقیم درصدهای مختلف در بیش از ۷۵ شرکت بورسی و فرابورسی، پتانسیل فوق العاده ای برای افزایش سرمایه دارد.
مدیر عامل شرکت مشاور سرمایه گذاری هدف حافظ به اظهارات محمد رضوانی فر مدیر عامل سابق شستا اشاره کرد که عنوان کرده بود: ” افزایش سرمایه های سنگینی در ۴۲ شرکت شستا خواهیم داشت. ۲۹۰ پروژه در حال توسعه در شرکتهای زیرمجموعه وجود دارد که ۸ هزار میلیارد سرمایهگذاری در این پروژهها صورت گرفته است، اکثر پروژهها تا پایان ۱۴۰۰ به پایان می رسند. شرکتهای زیانده شستا از ۴۰ شرکت به ۱۵ تا پایان سال ۹۸ رسیده و سعی خواهیم کرد این مقدار نیز کاهش ادامهدار داشته باشد.”