«ونیکی» ۷۲۰ ریال به ازای هر سهم تقسیم کرد
طبق گفته مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری ملی ایران: ما اگر سود سهامی را نگه داشتیم با هماهنگی سهامداران حقوقی بوده و ما هیچ بدهی ای به هیچ یک از سهامداران حقیقی در سنوات گذشته نداریم، ما تنها سود سهام سهامداران عمده حقوقی و حقوقی های اقلیت را پرداخت نکرده ایم و تمامی اشخاص حقیقی سود سهام خود را در زمان مقرر دریافت نموده اند.
به گزارش بورس امروز، مجمع عمومی عادی سالیانه منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۰ شرکت سرمایه گذاری ملی ایران به منظور تصویب صورتهای مالی و تقسیم سود برگزار شد.
در این مجمع سید یاسر مهدی ابوترابی فرد عضو هیئت مدیره و مدیر عامل “ونیکی” به رشد قیمت کامودیتی ها در سال گذشته نسبت به سال قبل خود اشاره کرد که در این رشد مس ۶ درصد، آلومینیوم ۴ درصد، اوره ۸ درصد، و متانول ۲ درصد از رشد برخوردار شده اند.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ سال خاصی را در پی داشتیم، رشدهای ناگهانی، آرامش بیشتری در بازار از جمله ویژگی های سال ۱۴۰۰ بود به گونه ای که در سال ۱۴۰۰ بازار یک باز شناخت مجددی را نسبت به تعاریف سال های ۱۳۹۸و ۱۳۹۹، به دست آورد.
به گفته وی؛ طبق درصد بازدهی صنایع در دوره های منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۰، کانی های فلزی از منظر بنیادی بازدهی بهتری داشتند، در این میان شرکت هایی که مقداری در سودآوری ضعیف عمل کردند، وضعیت نامناسبی را داشتند.
مدیرعامل “ونیکی” به تاسیس شرکت در ۸ آبان ۱۳۵۴ اشاره کرد که از زمان تاسیس شرکت، آدرس استقرار آن تاکنون تغییری نکرده است.
وی همچنین از بانک تجارت با ۳۲ درصد، موسسه صندوق بازنشستگی با ۴۹ درصد، بانک صادرات حدود ۵ درصد، و بانک ملی ۴ درصد، بانک ملت به عنوان سهامداران اصلی این شرکت نام برد.
ابوترابی به سرمایه ۱۰ میلیارد ریالی شرکت در بدو تاسیس اشاره کرد که تا پایان سال ۱۳۹۹، سرمایه این شرکت به ۱۷هزار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال رسیده است.
وی خبر از برنامه افزایش سرمایه شرکت در سال ۱۴۰۱ داد.
افزایش بهای شرکت های غیر بورسی
وی در اشاره به پرتفوی “ونیکی” گفت: شرکت های بورسی کنترلی نماد “ونیکی” ۲ شرکت و شرکت های بورسی وابسته این نماد ۲۱ شرکت هستند. همچنین شرکت های غیربورسی کنترلی ۳ و غیربورسی وابسته ۴ شرکت است.
ابوترابی فرد در بیان بهای تمام شده سرمایه گذاری های این شرکت با توجه به قدمت “ونیکی”، اظهارداشت: قیمت های تمام شده در اکثر سهام قدیمی، به قیمت های تاریخی در صورتهای مالی شرکت درج شده است؛ لذا با توجه به مستندات و در نظر گرفتن این نکته که بهای اکثر سهام این شرکت به قیمت تاریخی است، نه به قیمت روز، بهای تمام شده سرمایه گذاریهای بورسی این شرکت در ۳۰ آذر ۱۴۰۰، ۶۲ هزار میلیارد و ۲۱۱ میلیون ریال و شرکت های غیر بورسی ۵ هزار میلیارد و ۱۵۶ میلیون ریال است.
وی ادامه داد: در ۹ ماهه منتهی به آذز سال ۱۳۹۹، بهای تمام شده شرکت های بورسی این “ونیکی” ۳۷ هزار میلیارد و ۸۲۸ میلیون ریال و برای شرکت های غیر بورسی ۴ هزار میلیارد و ۸۹۵ میلیون ریال بوده است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری ملی ایران رشد بهای تمام شده شرکت های غیر بورسی ها را ناشی از خرید سهام شیمی بافت عنوان و اضافه کرد: این شرکت با توجه به استراتژی های خود و برای خروج از ریسک بیشتر تصمیم به فروش برخی از شرکت های غیر بورسی خود دارد. در حال حاضر شرکت های غیربورسی برای واگذاری مالکیت آنها در حال بررسی هستند.
وی تصریح کرد: همچنین خالص ارزش دارایی ها برای هر سهم این شرکت معادل با ۱۷ هزار و ۸۸۶ ریال بوده و قیمت سهام این شرکت نیز در سال مالی مدنظر در بازار، ۹ هزار و ۱۶۰ ریال بوده است که امیدواریم سهامداران عمده با حمایت بیشتر از سهام موجبات دستیابی به جایگاه بهتر فراهم شود.
به گفته مدیر عامل “ونیکی”، سود هر سهم شرکت اصلی ۱۶۰ تومان است که در دوره مشابه در سال گذشته ۱۲۱ تومان بوده که ۳۲ درصد آن تقسیم شد. ۳۵ درصد از درآمدهای این شرکت از شرکت های مدیریتی و ۶۵ درصد از شرکت های غیرمدیریتی حاصل شده است.
محلی که اکثر افزایش سرمایه های شرکت از آنجا صورت گرفته
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد از افزایش سرمایه های نماد “ونیکی” از محل مطالبات و ۴۰ درصد آن از محل وجوه نقد پرداختی بوده است، به تاثیرات مثبت معاملات خرید و فروش سهام “ونیکی” بر پرتفوی آن اشاره کرد.
ابوترابی فرد به انتشار ۱۳۵۰ میلیارد ریال اوراق بدهی این شرکت اشاره کرد که طی دو مرحله با همکاری مجموعه های تامین سرمایه امین و تامین سرمایه کاردان انجام شده است.
وی یادآور شد: تقریبا تمام مطالبات این شرکت از سود سهام شرکتهای سرمایه پذیر وصول شده است و مبلغ عقب افتاده ای در کلیت مجموعه، وجود ندارد. در واقع علاوه بر اینکه مطالبات این مجموعه به تاخیر نیافتاده است بلکه زودتر از موعد مقرر هم وصول شده است.
وی در بیان یکی از اقدامات مهم این مجموعه گفت: مفاصا حساب مالیاتی این شرکت تا سال ۱۳۹۷ کامل گرفته شده و امروز شاید جز معدود شرکت های سرمایه گذاری هستیم که این مفاصا حساب را داریم.
مدیرعامل “ونیکی” هچنین اظهار امیدواری کرد که پس از سالها بتوانیم در خصوص پرونده ساخت و ساز ساختمان ها، در سال ۱۴۰۱ پایان ساخت خود را اخذ نماییم.
پاسخ مدیرعامل به عدم شفافیت برخی از شرکت های سرمایه پذیر
مدیر عامل “ونیکی ” در خصوص عدم شفافیت برخی از شرکت های سرمایه پذیر گفت: شرکت هایی در پرتفوی این مجموعه وجود دارد که سالهاست مجمعی برگزار نکرده اند، تنها برای اجتناب از شکایت حقوقی، بعد از گذشت سال های زیاد، موفق به بازدید از آنها شدیم، اما این موضوع مانع از شکایت حقوقی ما از آنها برای ایفای حقوق سهامداران نخواهد شد.
پول گمشده “صنعتی آما” دربند مربوط به حسابرس، افزایش سرمایه “ونیکی”
مدیر عامل “ونیکی” در خصوص پول گمشده در شرکت صنعتی آما آمده در بندی از گزارشات حسابرس و صورتهای شرکت، اظهار داشت: از نظر “ونیکی” مجامع شرکت صنعتی آما به صورت اصولی و با دقت و در جای خود تشکیل گردیده و در خصوص ابهامی که برای حسابرس وجود داشت در بند مربوطه از هیئت مدیره درخواست بررسی داده شد و هیئت مدیره وقت نیز آن را بررسی و به درستی کار این شرکت اذعان داشت.
وی افزود: اگر سود سهامی را نگه داشتیم با هماهنگی سهامداران حقوقی بوده و هیچ بدهی ای به هیچ یک از سهامداران حقیقی در سنوات گذشته نداریم.در واقع تنها سود سهام سهامداران عمده حقوقی و حقوقی های اقلیت را پرداخت نکرده ایم و تمامی اشخاص حقیقی سود سهام خود را در زمان مقرر دریافت کرده اند.
خانم مغربی نماینده سازمان بورس در خصوص افزایش سرمایه شرکت “ونیکی” از محل سود انباشته و مطالبات گفت: سازمان بورس مسئول صدور مجوز افزایش است. اینکه چه مقدار از سود انباشته این شرکت قابلیت انتقال به سرمایه دارد، با توجه به وجود اندوخته سرمایه ای و قابلیت انتقال اندوخته سرمایه ای، این شرکت می تواند در کنار افزایش سرمایه از محل سود انباشته، از محل مطالبات و آورده نقدی هم افزایش سرمایه دهد.
در پایان مجمع، ۷۲۰ ریال سود نقدی به ازای هر سهم تقسیم شود و اعلام شد که شرکت تلاش خود را به کار می گیرد تا به هماهنگی سجام، سود سهامداران حقیقی تا پایان اردیبهشت ماه امسال واریز شود.