رای منفی به تجزیه «صمت»
به گزارش بورس امروز، به اعتقاد مجلسیها و تحلیلگران، سیاستگذار بهجای تشکیل یک وزارتخانه جدید، «اصلاح ساختارهای عریض و طویل وزارت صمت»، «تکمیل ادغام بهجای تشکیل وزارت بازرگانی»، «کوچکسازی و چابکسازی با ادغام وزارتخانهها» و «یکپارچهسازی حوزههای تولید و تجارت» را در دستور کار قرار دهد. پیش از این، تشکلهای صنعتی و تجاری، یکی پس […]
رای منفی به تجزیه «صمت»
زنگ مخالفت نخست را «شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی» به صدا درآورد. پس از آن «مرکز مطالعات راهبردی آب، غذا و کشاورزی» در نامهای به رئیس مجلس، دومین مخالفت نسبت به تفکیک وزارتخانهها را به سیاستگذار مخابره کرد. سومین مخالفت صنفی از سوی «نظام صنفی کشاورزی کشور»، «مجمع ملی خبرگان کشاورزی»، «اتحادیههای مرکزی و سراسری تعاونیهای روستایی و کشاورزی ایران» و «تشکلهای بخش کشاورزی» اعلام شد. صدای مخالفت بعدی از سوی «خانه کشاورز» به گوش رسید.
دلایل مخالفان
در ادامه محمود دودانگه، معاون وزارت بازرگانی سابق با اشاره به دلایل ادغام بخش بازرگانی در وزارتخانههای تولیدی گفت: در اقتصاد ایران باید توجه شود که ساختارها هدف نیستند، بلکه ابزاری برای دستیابی به اهداف هستند. بنابراین با استفاده از ساختارها باید به هدف دست پیدا کرد. مجلس باید مشخص کند چه ساختاری باعث دستیابی بهتر دولت به این اهداف میشود. به اعتقاد دودانگه، ادغام بخش بازرگانی در وزارتخانههای تولیدی نیز پس از سالها جلسه کارشناسی و برای دستیابی به اهداف مذکور انجام شد. با ادغام بخش بازرگانی در وزارتخانههای تولیدی شرایط برای مقابله با تحریم سالهای ۹۰ و ۹۱ فراهم شد.
در ادامه مجیدرضا حریری با اشاره به لزوم تعیین تعاریف متناسب با اقتصاد ایران گفت: باید نقش وزارتخانهها بهعنوان هدف یا ابزار مشخص شود. با مشخص شدن این تعاریف، بررسی مدل ادغام یا تفکیک نیز راحتتر خواهد شد. در شرایط جنگ اقتصادی نباید وزارت بازرگانی تفکیک شود، بلکه باید با تشکیل یک اتاق جنگ اقتصادی به مقابله با تحریمهای دشمن رفت. از سوی دیگر، نباید برای واگذاری پست یک وزارتخانه به یکی از اشخاص، ساختار کشور را برهم ریخت.
در ادامه بهرام شکوری نیز درخصوص ادغام یا تفکیک بخش بازرگانی از وزارتخانههای تولیدی گفت: بررسی تجارب سایر کشورهای پیشرفته صنعتی نشاندهنده ادغام بخش بازرگانی در وزارتخانههای تولیدی است.