بهبود شرایط تقسیم سود شرکتها در مجامع ۱۴۰۰
به گزارش بورس امروز، حسین محمودی اصل کارشناس ارشد بازارسرمایه در گفتوگو با خبرنگار بازارسرمایه (سنا)، در خصوص شرایط بازار در زمان برگزاری مجامع، اظهار کرد: وضعیت سودآوری شرکتها در سال ۱۴۰۰ به نسبت سال ۹۹ بیش از ۷۰ درصد رشد را نشان میدهد که بخشی از آن مربوط به افزایش تورم داخلی و رشد […]
به گزارش بورس امروز، حسین محمودی اصل کارشناس ارشد بازارسرمایه در گفتوگو با خبرنگار بازارسرمایه (سنا)، در خصوص شرایط بازار در زمان برگزاری مجامع، اظهار کرد: وضعیت سودآوری شرکتها در سال ۱۴۰۰ به نسبت سال ۹۹ بیش از ۷۰ درصد رشد را نشان میدهد که بخشی از آن مربوط به افزایش تورم داخلی و رشد قیمتهای جهانی میشود.
او بیان کرد: در میانه سال ۱۴۰۰ باتوجه به ثبات نسبی در نرخ ارز و گزارشهای مندرج در سامانه کدال به نظر میآید روند سودآوری شرکتها به نسبت دوسال اخیر به ثبات قابل توجهی رسیده است.
این کارشناس ارشد بازارسرمایه تاکید کرد: شرایط تحریم و محدویت واردات نیز برای برخی صنایع موقعیت بهتری را به لحاظ گسترش تولیدات و افزایش سودآوری به وجود آورد.
محمودی اصل بیان کرد: در حال حاضر با توجه به p/e بازار سرمایه که محدوده ۸ واحد را نشان می دهد سهام بسیاری از شرکتها در سطح ارزشمندی قرار دارد و به نظر میرسد سهامداران در زمان مجامع سودآوری قابل توجهی را به نسبت سال گذشته تجربه کنند.
او گفت: اکنون براساس گزارشات و مدارک مندرج در سامانه کدال شرکتهای پتروشیمی، پالایشی و معدنی وضعیت بهتری را در شناسایی سود، تقسیم سود و اخبار مجمع خواهند داشت.
این کارشناس بازارسرمایه بیان کرد: مجلس در بودجه سال ۱۴۰۱ مصوبهای را تصویب کرد که براساس آن قرار شد تا افزایش سرمایه از محل سود انباشته و سود تقسیم نشده سالهای اخیر مشمول مالیات نشوند که اجرای چنین بحثی می تواند سبب بهبود سرمایهگذاری شرکتها شود.
محمودی اصل در پاسخ به این سوال که پس از برگزاری فصل مجامع سهامداران بیشتر به سمت سهام کدام صنایع سوق بیشتری پیدا خواهند کرد؟ تصریح کرد: معمولاً در فصل مجامع شرکتهایی که نسبت p/e پایین و تقسیم سود مناسبتری داشته باشند، مورد اسقبال سهامداران قرار خواهند گرفت.
این کارشناس بازارسرمایه در پایان ضمن امیدواری نسبت به شرایط بازارسهام در ماههای پیشرو، گفت: باتوجه به عبور از چالش بودجه و ثبات قیمت ارز و همچنین تزریق نقدینگی از سوی حقیقیها و شروع مثبت بازار از ابتدای سال ۱۴۰۱ به نظر می رسد تا فصل مجامع فضای معقولی بر کلیت بازار حاکم باشد و روند صعودی و نزولی سنگینی در بازار سایه نیندازد.