کدام صنایع بیشترین سود را به سهامداران خود دادند؟
در مجموع فعالیت ناشران بورسی، سود نقدی ۴۰ صنایع فعال بورس تهران در بهمن ماه جمعا ۲۸۳ هزار میلیارد و ۳۵۷ میلیون و ۳۴۴ هزار و ۲۰۰ تومان بوده است.
به گزارش بورس امروز، در مجموع در بورس تهران ۳۰۰ شرکت فعال بوده اند که بیشترین شرکت ها به ترتیب متعلق به صنایع محصولات شیمایی، مواد و محصولات دارویی، سیمان، آهن و گچ، محصولات غذایی و آشامیدنی، فلزات اساسی، خودرو و ساخت قطعات، استخراج کانه های فلزی بوده است و کمترین شرکت ها در صنایع منسوجات، ابزار پزشکی، محصولات چوبی، استخراج سایر معادن، استخراج نفت گاز و خدمات جنبی به جز اکتشاف، انتشار، چاپ و تکثیر، اطلاعات و ارتباطات، خرده فروشی، دباغی، استخراج زغال سنگ، خدمات فنی و مهندسی، ساخت دستگاه ها ووسایل ارتباط جمعی با یک شرکت فعال بوده است.
در این میان صنایع محصولات کاغذی، سایر واسطه گری های مالی، لاستیک و پلاستیک، ساخت محصولات فلزی، حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات، مخابرات، شرکتهای چند رشته ای صنعتی، عرضه برق، گاز ، بخار و آب گرم زیر ۵ شرکت در بورس داشتند.
- بیشترین و کمترین سود نقدی صنایع
در بهمن ماه صنعت محصولات شیمیایی با ۲۹ شرکت زیرمجموعه خود سود نقدی ۱۱۳ هزار میلیارد و ۴۰۶ میلیون و ۵۴۰ هزار و ۸۰۰ تومان ساخته است. پس از آن صنایع شرکتهای چند رشته ای صنعتی با ۵ شرکت و سود نقدی ۳۱۷ هزار میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان در رتبه دوم قرار گرفت. صنایع استخراج کانه های فلزی نیز با ۱۱ شرکت زیر مجموعه با ساخت سود نقدی ۳۰ هزار میلیارد و ۷۶۰ میلیون و ۶۸۹ هزار و ۳۰۰ تومان در رتبه سوم قرار گرفت.
صنایع فلزات اساسی با ۲۲ شرکت زیرمجموعه و با سود ۲۹ هزار میلیارد و ۸۹۹ میلیون و ۱۰۴ هزار و ۱۰۰ تومان در رتبه چهارم، صنایع فرآورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای با ۸ شرکت زیر مجموعه و با سود ۲۹ هزار میلیارد و ۵۴ میلیون و ۱۳۰ هزار تومان در رتبه پنجم، صنایع مواد و محصولات دارویی با ۲۷ شرکت زیرمجموعه و سود ۷ هزار میلیارد و ۶۴۳ میلیون و ۴۵۶ هزار تومان در رتبه ششم قرار گرفت.
در این میان صنایع ابزار پزشکی، اپتیکی و اندازه گیری و منسوجات سود صفر داشتند. صنایع محصولات چوبی با سود ۲ میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان، استخراج سایر معادن با سود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و انتشار، چاپ و تکثیر با سود ۲۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان کمترین سود را در میان سایر صنایع به ثبت رساندند.
- میزان درصد تقسیم سود صنایع
این آمار نشان می دهد که درصد سود صنعت ساخت دستگاه ها و وسایل ارتباطی با ۱۰۶ درصد، بیشتر از صنایع دیگر بوده است. پس از آن صنایع مخابرات با ۹۵ درصد، خرده فروشی، باستثنای وسایل نقلیه موتوری با ۸۸ درصد، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم با ۸۷ درصد، آهگ و گچ با ۸۴ درصد، مواد و محصولات دارویی ۸۱ درصد، دباغی، پرداخت چرم و ساخت انواع پاپوش با ۸۰ درصد، سیمان، قند و شکر ۷۷ درصد و لاستیک و پلاستیک به ترتیب در جایگاه بعدی قرار گرفتند.
کمترین تقسیم سود با ۷ درصد متعلق به بانکها و موسسات اعتباری بود. پس از آن اطلاعات و اعتبارات و استخراج سایر معادن با درصد ۱۰ درصد سود در جایگاه بعدی قرار گرفتند.
در این میان صنایع استخراج کانه های فلزی با ۰.۲۹ درصد، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم با ۲۰.۶ درصد، شرکتهای چند رشته ای صنعتی با ۱۵.۹درصد، ساخت دستگاه های و وسایل ارتباطی ۵.۶ درصد، فلزات اساسی با ۰.۷ درصد از ابتدای سال تا بهمن ماه بازدهی مثبت داشتند و مابقی صنایع بازهی منفی را تجربه کردند.
لازم به ذکر است که صنعت محصولات چوبی با بازدهی منفی -۶۱.۶ درصدی بیشتر درصد زیان را ثبت رساند. صنایع اطلاعات و ارتباطات، ساخت محصولات فلزی، قند و شکر، لاستیک و پلاستیک، انبوه سازیف املاک و مستغلات، سایر واسطه گری های مالی، انتشار، چاپ و تکثیر، استخراج نفت گاز و خدمات جنبی جز اکتشاف و محصولات کاغذی، استخراج سایر معادن بالای ۴۰ درصد بازدهی منفی داشتند.
قابل ذکر است که از ابتدای سال تا بهمن ماه ۱۴۰۰ حجم و ارزش معاملات بازار سهام (اول و دوم) به ترتیب برابر با یک هزار میلیارد و ۲۹۱ میلیون و ۶۸ هزار سهم و ۸۲۰ هزار میلیارد و ۴۶۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده است. گفتنی است که میزان بازده کل بورس از ابتدای سال تا کنون منفی یک درصد بوده است.