استمرار افزایش تولید و سودآوری بوعلی در سال ۱۴۰۱
با توجه به رشد تولید و سود آوری پتروشیمی بوعلی سینا در سال ۱۴۰۰، این سود در سال ۱۴۰۱ با راه اندازی واحد PX استمرار می یابد
محمد رحیمیپور رئیس امور مالی شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در گفت و گو با بورس امروز در اشاره به آیین قدردانی سازمان بورس و اوراق بهادار از ناشران برتر سال ۱۴۰۰، آخرین زمان برگزاری این همایش را مربوط به ۱۰ سال پیش دانست.
وی به برگزاری مجدد این آیین در اسفندماه ۱۴۰۰ اشاره کرد که در آن ۷۰۰ شرکت بورسی بر اساس ۴ شاخص رتبه بندی شدند.
وی یکی از این شاخصه ها را صورتهای مالی بدون بند یعنی صورت های اظهارنظر قابلقبول حسابرس و بازرس قانونی عنوان و اضافه کرد: افشای به موقع اطلاعات، پرداخت سود سهامداران از طریق سامانه سجام و روند افزایش سود از دیگر شاخصه های رتبه بندی این ۷۰۰ شرکت بورسی بودند.
رحیمی پور ادامه داد: در این آیین از شرکت پتروشیمی بوعلی سینا به موجب میزان افزایش سود به صورت مستمر در چندسال اخیر (از سال ۹۷ تا کنون) تقدیر به عمل آمد.
وی اضافه کرد: روند افزایش سود این شرکت در سال ۱۴۰۰ بیش ۲۰ برابر سال ۹۷ نیز بوده است.
وی با بیان اینکه پتروشیمی بوعلی سینا ظرفیت تولید بیش از یک میلیون و ۷۰۰هزار تن محصول رادارا ست، تصریح کرد: شرکت در سال ۹۷ بر اساس ظرفیت اسمی، ۸۰ درصد تولید داشت، در صورتیکه تولید در سال ۱۴۰۰ به ۱۱۰ درصد ظرفیت اسمی رسید.
به گفته وی؛ افزایش سودآوری بدست آمده از محل افزایش مستمر تولید و افزایش قیمت ها بوده است. در سال ۱۴۰۱ باتوجه به راه اندازی واحد PX ، پیش بینی می شود که افزایش تولید و سود بیشتری هم داشته باشیم.
رییس اداره مالی “بوعلی” پیش بینی کرد که واحد PX شرکت در نیمه اول سال ۱۴۰۱ راه اندازی شود. البته اغلب کارهای جاری و خریدهای موردنظر آن انجام شده است و پیمانکار چند ماه است که در حال فعالیت است.
از همین روی وی اظهار امیدواری کرد که تا پایان بهار ۱۴۰۱ این واحد راه اندازی شود که پیرو آن افزایش تولید از فصل تابستان ۱۴۰۱ صورت گیرد.
وی به دو پروژه شیرین سازی و تانک 2001C این شرکت اشاره کرد که در سال۱۴۰۰ افتتاح شد.
وی پروژه PX را سومین پروژه بزرگ و استراتژیک شرکت پتروشیمی بوعلی سینا عنوان کرد که در راستای آن، تامین خوراک شرکت پتروشیمی تندگویان افزایش می یابد.
رحیمی پور به مالکیت ۱۱.۵ درصدی پتروشیمی بوعلی سینا در شرکت پتروشیمی تندگویان اشاره و یاد آور شد: از سال ۹۵ بنا به حادثه صورت گرفته در پتروشیمی علی سینا، پتروشیمی تندگویان مجبور شد که بخشی از مواد اولیه مورد نیاز خود را از عسلویه و توسط کشتی تامین کند که این حمل و هزینه لجستیکی، هزینه تامین این ماده را برای تندگویان افزایش داده است.
وی با اشاره به قرارداد بلندمدت این شرکت با پتروشیمی تندگویان، ادامه داد: همجواری پتروشیمی بوعلی و پتروشیمی تندگویان سبب شده است تا محصول تولیدی شرکت پتروشیمی بوعلی سینا از طریق لوله به شرکت تندگویان ارسال و هزینه لجستیکی حذف شود.
وی تصریح کرد: با افزایش سود شرکت پتروشیمی شهید تندگویان، سود شرکت پتروشیمی بوعلی سینا نیز افزایش می یابد، و باز بخشی از سود به دلیل سهامداری بیش از ۱۱ درصدی ما در سهام تندگویان، به خود ما باز می گردد. در صورت تامین کامل خوراک پتروشیمی تندگویان و برخورداری از مازاد تولیدی قطعا صادرات صورت خواهد گرفت.
رییس اداره مالی “بوعلی” ادامه داد: همانطور که اشاره شد بوعلی سینا سهامدار ۱۱ و نیم درصد سهام پتروشیمی تندگویان است. زمانی که سهام تندگویان خریداری شد قیمت حدود ۶۰۰ تومان بود اما اکنون قیمت سهام این شرکت به بیش از هزار تومان رسیده است؛ یعنی ارزش این سرمایه گذاری تقریبا دو برابر شده است که از طریق سرمایه گذاری از محل سهام شرکت تندگویان، قصد افزایش سرمایه داریم.
به گفته وی؛ با توجه به انجام مقدمات این افزایش سرمایه و دریافت مجوزهای لازم، به احتمال زیاد این افزایش سرمایه در فروردین یا اردیبشهت ماه ثبت خواهد شد.
وی در پایان به تاثیر جنگ اوکراین و روسیه بر رشد قمیت های فروش محصولات این شرکت اشاره کرد.