پیشرفت جامعه با عبور از اقتصاد دانش محور به سمت دانش بنیان
دانش بنیان فقط در اختیار داشتن فنی یک محصول با فناوری نوآورانه نیست بلکه یک فرهنگ می باشد که مستلزم علم، دانش و فناوری در کنار دانش بازار بوده است که باید همگی باهم بطور همزمان به کار گرفته شود.
به گزارش بورس امروز، یک مجموعه دانش بنیان، دانش و فناوری کافی را در اختیار دارد که اگر سلایق و نیازها تغییر یافت بتواند با در نظر گرفتن نیاز های جدید به خواسته های به روز مشتریان عمل کند و سریعا خودش را با شرایط وقف دهد.
اگر صنایع ما دانش بنیان نشوند بدون حمایت دولت محکوم به فنا می باشند مانند صنعت خودروسازی در کشورمان. یک مجموعه دانش بنیان به حمایت دولت نیاز ندارد. اگر اقتصاد دانش بنیان در کشور ما توسعه یابد مشکل اشتغال در کشورمان حل خواهد شد، ارزش پول ملی افزایش می یابد و تا حدودی از درآمد حاصل از فروش نفت خام بی نیاز خواهیم شد.
اقتصاد دانش بنیان، اقتصادی است که کاربرد دانش و اطلاعات در آن بسیار بااهمیت بوده وتولید و توزیع، مبتنی بر آن شکل گرفته و سرمایه گذاری در صنایع بر اساس دانش، پراهمیت تر خواهد بود. همچنین تولید و توزیع و کاربرد دانش، عامل و محرک اصلی رشد اقتصادی و تولید ثروت و اشتغال در تمامی صنایع می باشد.
صنایع دانشبنیان تنها صنایع با سطح بالای سرمایهگذاری در نوآوری و ابداعات جدید نیستند بلکه اقتصادی است که در آن تمامی کسبوکارها بر اساس نیازهایشان از توزیع و کاربرد دانش در رسیدن به اهداف خود استفاده میکنند.
در کشور ما نیاز به گذر از اقتصاد منبع محور به اقتصاد دانش بنیان به وضوح محسوس می شود و باید در کشور ما زمینه تولید محصولات دانش بنیان از طریق شکل گیری کسب و کار دانش بنیان کوچک و متوسط فراهم گردد تا کشور ما از دایره رقابت با سایر کشورها خارج نگردد.
از دید رهبر کشورمان علم برای کشور، سرمایه ای بی پایان و تمام نشدنی است. اگر تولید علم در کشورمان به راه افتد، اگر استعدادی به جریان افتد، اگر ظرفیت ها شروع به بروز و ظهور کند، آن موقع دیگر یک منبع تمام نشدنی در کشورمان به وجود می آید.
رهبر معظم انقلاب در دیداری که در سال ۱۳۹۱ با فعالان شرکت ها و تولید کنندگان دانش بنیان داشتند فرمودند: علم پدیده ای درون زاست، چیزی نیست که انسان برای آن ناچارو ناگزیر باشد که وابسته شود، بله اگر شما بخواهید علم حاضر و آماده را بگیرید این وابستگی دارد و احتیاج به دست دراز کردن دارد، اما بعد از آن که بنیان علمی در یک کشوری به وجود آمد، استعداد هم در آن کشور به وجود خواهد آمد، آن وقت حالت چشمه های جوشان را پیدا خواهد کرد. اگر به دنبال تحقیق علم و ژرف نگری و دانش پژوهشی باشیم بدون تردید کشور به یک اوج اقتصادی دست خواهد یافت.