کمانی بر سر شرکت های غیربورسی
به گزارش بورس امروز، مسئله تامین مالی یکی از مهم ترین مسائلی می باشد که بسیاری از کسب و کارها با آن مواجه اند و اصولا حل این مشکل به نظام بانکی مرتبط بوده و نمی توان تاثیر نهادهای مالی و عدم وجود سرمایه گذاران قابل اعتماد را نیز در این زمینه نادیده گرفت. صندوق […]
به گزارش بورس امروز، مسئله تامین مالی یکی از مهم ترین مسائلی می باشد که بسیاری از کسب و کارها با آن مواجه اند و اصولا حل این مشکل به نظام بانکی مرتبط بوده و نمی توان تاثیر نهادهای مالی و عدم وجود سرمایه گذاران قابل اعتماد را نیز در این زمینه نادیده گرفت.
صندوق سرمایه گذاری خصوصی، یکی از این نهادهای مالی می باشد. این صندوق ها به وسیله شرکت های خصوصی و به نمایندگی از گروهی از سرمایه گذاران اداره می شوند. سرمایه این صندوق ها با این دیدگاه تامین می شود که بخشی از سهام شرکت های خصوصی تملک و در یک بازه زمانی واگذار شوند.
صندوق خصوصی کمان کاریزما نیز یکی از صندوق های خصوصی بوده و در سال ۱۴۰۰ در اداره ثبت شرکت های تهران و نزد سازمان بورس اوراق بهادار به ثبت رسیده است. این صندوق از انواع صندوق های قابل معامله در بازار سرمایه می باشد و نماد آن کمان است. دوره فعالیت این صندوق از تاریخ ثبت نزد مرجع ثبت شرکت ها آغاز شده و به مدت ۶ سال ادامه می یابد و پس از پایان دوره فعالیت تصفیه و منحل می گردد.
طبق اساسنامه موضوع فعالیت این صندوق، جمع آوری مالی و تخصیص عمده آن به سرمایه گذاری در سهام و سهم الشرکه، شرکت ها با موضوع فعالیت در صنایع کشاورزی، تبدیلی و غذایی، تجهیزات و ساخت قطعات، الکترونیکی، برق و انرژی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، دارویی و سلامت، شیمیایی و پتروشیمی، و کانی های فلزی و غیر فلزی می باشد و در نهایت صندوق می تواند مانده وجوه خود را به اوراق بهادار با درآمد ثابت، سپرده ها و گواهی سپرده بانکی تخصیص دهد.
سهامداران این صندوق، مدیریت ثروت پایا با مالکیت ۴۹ درصد از واحدهای این صندوق خصوصی، سبدگردان کاریزما با ۳۹ درصد، سرمایه گذای کاریزما با ۱۰ درصد، گروه خدمات بازار سرمایه کاریزما و مشاوره سرمایه گذاری کاریزما، هر کدام با یک دهم درصد، مالکیت واحدهای این صندوق را برعهده دارند.
هم اکنون سرمایه صندوق خصوصی کمان کاریزما ۳ هزار میلیارد ریال می باشد.
در صورتهای مالی ۹ ماهه منتشر شده منتهی به آذر سال ۱۴۰۰ که اولین دوره ۹ ماهه فعالیت این صندوق می باشد، سود انباشته با سود خالص صندوق یکسان و برابر با ۴۴ میلیارد و ۷۱۹ میلیون ریال است.
میزان سودی که این صندوق در طول دوره مذکور از سرمایه گذاری های خود بدست آورده است ۶۵ میلیارد و ۶۹ میلیون ریال بوده که ۸۲ درصد آن به گواهی سپرده بلند مدت بانک پاسارگاد و مابقی به سود سپرده بانکی تعلق دارد.
در دوره یکماهه منتهی به دی سال جاری، کل درآمد این صندوق حدود ۲۸۶ میلیارد و ۳۴۵ میلیون و ۶۵۸ هزار ریال بوده است که ۵۷ درصد آن به سرمایه گذاری در اوراق بهادار شامل اوراق مرابحه عام دولتی و ۴۳ درصد به درآمد سپرده بانکی شامل سپرده های نزد بانک پاسارگاد و گواهی های سپرده یکساله و گواهی سپرده سرمایه گذاری ایران زمین بوده است.
خبرنگار علی رجبی ابهری