بازار گردانی اوراق در بازار سرمایه؛ هزینه یا فایده؟
مدیر سرمایهگذاری صندوق با درآمد ثابت کاریزما معتقد است: معمولا شرکت ها و صندوق ها با خریداری اوراق به منظور کسب یک بازدهی مناسب تا زمان سررسید مبادرت به نگهداری این این اوراق خصوصی می کنند. اما از آنجایی که این اوراق تقریبا معاملات ثانویه ای ندارند، میتوان گفت که یک رکن اضافی به نام بازارگردان در این اوراق وجود دارد که عملا کاربردی ندارد.
مهدی باغبان مدیرسرمایه گذاری صندوق با درآمد ثابت کاریزما در گفتگو با خبرنگار بورس امروز اوراق با درآمد ثابت قابل معامله در بازار سرمایه را به دو دسته اوراق دولتی و اوراق خصوصی تقسیم کرد که اوراق دولتی عموما بازارگردان ندارند اما تمامی اوراق خصوصی الزام به بازارگردان دارند.
وی به عدم معامله اوراق خصوصی در بازار سرمایه اشاره کرد که عموما انتشار این اوراق در بازار سرمایه از سوی شرکت های تامین سرمایه انجام می شود بر این اساس هماهنگی های لازم از سوی تامین سرمایه ها برای خریداری این اوراق از سوی صندوق ها و شرکت های سرمایه گذاری صورت می پذیرد.
باغبان خاطرنشان ساخت: معمولا شرکت ها و صندوق ها با خریداری اوراق خصوصی به منظور کسب یک بازدهی مناسب تا زمان سررسید مبادرت به نگهداری این اوراق می کنند. اما از آنجایی که این اوراق تقریبا معاملات ثانویه ای ندارند، میتوان گفت که یک رکن اضافی به نام بازارگردان در این اوراق وجود دارد که عملا کاربردی ندارد.
مدیرسرمایهگذاری صندوق با درآمد ثابت کاریزما اوراق اخزا را نقدشونده ترین اوراق بازار عنوان کرد که البته دارای نوسان قیمت بهره است.
وی اظهار داشت: به طور کلی بازارگردانی چه در سهام و چه در اوراق، تنها یک اسم زیبا دارد اما عملا کمکی به نقدشوندگی نکرده و تنها هزینه ای اضافه را به ناشران تحمیل کرده است.
او در پایان سخنان خود گفت: در حال حاضر تعریف درستی از بازارگردانی چه در سهام و چه اوراق وجود ندارد و عملا بازارگردانی در بازار سرمایه استفاده و کارایی ندارد.