صندوقهای سرمایهگذاری بادرآمد ثابت در کدام سهام وارد شدهاند؟
مدیر سرمایه گذاری کارگزاری بانک ملی ایران با اشاره به الزام صندوق های بادرآمد ثابت برای سرمایه گذاری تا سقف ۲۵ درصد از منابع خود در بازار سرمایه در شرایط کنونی، گفت: این میزان نقدینگی در حال حاضر در اوراق تبعی و سهام کم ریسک بازار سرمایه سرمایه گذاری شده است.
مهدی منوچهری مدیر سرمایهگذاری کارگزاری بانک ملی ایران در گفتوگو با توجه به برخورداری تعداد معدودی از صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت از پیش بینی سود، اظهارداشت: صندوق های سرمایه گذاری بادرآمد ثابت ملزم به پیش بینی نرخ سود نیستند و پیش بینی سود، صرفا یک پیش بینی است و الزامی برای ارایه آن از سوی صندوق ها وجود ندارد.
به گفته وی؛ مدیر صندوق با پیش بینی میزان سود، برآورد میکند که آیا قادر به تحقق این میزان سود است؛ اگر میزان سود تحقق یافته کمتر از پیش بینی صورت گرفته، بود از محل خدمات ارایه شده به این صندوق، مدیر صندوق قادر به برداشت کارمزد نخواهد بود و ناچار است در ابتدا بازدهی مناسب را به سهامدار پرداخت کند.
منوچهری تصریح کرد: بر این اساس است که برخی از صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت به دلیل ابهام در متغیرهای اقتصادی نرخ سود پایین تری را نسبت به نرخ سود بانکی اعلام میکنند.
وی با اشاره به نرخ سود ۱۷.۵ درصدی این صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت، عنوان کرد: این نرخ صرفا به منظور تضمین نقدشوندگی و اطمینان خاطر سهامداران اعلام شده است.
مدیر سرمایهگذاری کارگزاری بانک ملی ایران به الزام ورود حداقل ۱۵ و حداکثر ۲۵ درصد از نقدینگی صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت در سهام اشاره کرد که سال گذشته با ریزش بازار سرمایه این ارقام مورد تصویب قرار گرفت؛ این درحالی بود که در گذشته سقف سرمایهگذاری صندوق های بادرآمد ثابت در بازار سرمایه ۱۵ درصد بود که اکنون حداقل سرمایه گذاری به ۱۵ درصد و حداکثر سرمایهگذاری به ۲۵ درصد رسیده است.
او مخالف های بسیار در این میزان سرمایه گذاری از سوی صندوق های بادر آمد ثابت را ناشی از عدم برخورداری از بازدهی مناسب بر اساس متغیرهای اقتصادی و در شرایط نزولی بازار عنوان کرد.
وی یاد آور شد: این در حالیست که در شرایط رونق بازار سرمایه مانند آنچه که در سال ۹۹ شاهد بودیم، بازدهی این صندوق ها در برخی ماهها از محل سود سهام افزایش می یافت که بازدهی این صندوق نیز گاهی تا ۷۰ درصد از افزایش برخوردار میشد.
به گفته وی؛ ابهام در تصمیمات اقتصادی و قرار داشتن در شرایط نزولی بازار سرمایه سبب شده است که صندوق ها با خریداری سهم های کمریسک و استفاده از اوراق تبعی به انجام الزام حداقل ۱۵ درصد سرمایه گذاری در سهام مبادرت ورزند.
مدیر سرمایه گذاری کارگزاری بانک ملی ایران تصریح کرد: با اینکه بازار در رکود عمیق به سر میبرد، اما در صندوق بادرآمد ثابت کارگزاری بانک ملی این مشکل را مدیریت کرده تا به این واسطه بازدهی ۱۵ درصد را به سرمایه گذاران این صندوق پرداخت کند.
- خروج نقدینگی نداشتیم
وی با اعلام اینکه در شرایط نزولی بازار سرمایه خروج نقدینگی از این صندوق صورت نگرفته است، اظهار داشت: نقدینگی کل کشور (از پاییز ۹۹) سه هزار و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است که اکنون طبق آخرین آمار با رشد حدود ۴۷ درصدی به ۴ هزار و ۴۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
او در ادامه از رشد دارایی موجود این صندوق خبر داد و اعلام کرد که دارایی تحت مدیریت این صندوق از ۷ هزار و ۵۰۰ میلیون تومان به ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.
- جذابیت های صندوق بادرآمد ثابت کارگزاری بانک ملی ایران
منوچهری به اخذ مجوز برای جذب دارایی بالاتر از ۱۰ هزار میلیارد تومانی در صندوق بادرآمد ثابت کارگزاری بانک ملی اشاره کرد و گفت: به دنبال ایجاد فرصت بازدهی بالاتر برای سرمایه گذاران خود هستیم و برای جذب سهامداران خرد، به تجزیه واحدهای این صندوق از ۱۰۰ هزار تومان به هزار تومان مبادرت کردیم، به گونه ای که این موضوع سرمایهگذار را قادر به خرید ۵۰ واحد صندوق با ۵۰ هزار تومان می سازد.
وی ادامه داد: همچنین صدور و ابطال واحدهای این صندوق ۲۴ ساعته شد. این در حالی است که در گذشته این اقدام تنها تا ساعت ۱۶ انجام می شد. همچنین واریزی های ابطال واحدها در طول روز درخواست ابطال (تا قبل ساعت ۱۱) به حساب سرمایه گذاران واریز می شود.
- وعده افزایش بازدهی به سهامداران
مدیر سرمایه گذاری کارگزاری بانک ملی ایران با بیان اینکه پیش بینی می شود بازار سرمایه بیش از این از افت برخوردار نشود، ادامه داد: بازدهی بازار در سال آینده نسبت به سال ۱۴۰۰، بهتر خواهد بود. اما انتظار رشد زیاد بازار سرمایه حتی در صورت توافق برجام و کنترل تورم خیلی زیاد نخواهد بود چرا که بازار سرمایه برای خروج از این وضعیت به زمان یکی – دو ساله نیاز دارد.