نوسانات قیمت ها و شاخص هموزن
شاخص هموزن نسبت به شاخص کل معیار مناسبتری جهت بررسی بازدهی سهام شرکتهاست چون تاثیر شرکتها در این شاخص به صورت مساوی است ولی لزوما به این معنا نیست که همه شرکتها بازدهی یکسان داشته باشند.
زهرا روکی – کارشناس بازار سرمایه | شاخص هموزن دماسنج میانگین بازدهی اکثر شرکتهاست .در این میان از اول سال ۱۴۰۰ شاخص هموزن تقریبا ۳۰ درصد افت داشته است .درمقایسه میزان افت شاخص هموزن در مقابل سهام موجود در بازار می توان به شرکتی مثل بوعلی اشاره کرد که از ابتدای سال جدید ۷۰ درصد رشد داشته است ولی شرکتی مثل چکاپا از ابتدای سال ۵۰ درصد افت داشته است.
با توجه به آنکه شاخص همورن میانگینی از بازدهی شرکتهاست اگر بخواهیم میانگین تاثیر هر دو سهم در شاخص هموزن را لحاظ کنیم شاهد رشد ۲۰ درصدی شاخص هموزن هستیم.
- نقش سهم های کوچک در روندهای منفی بازار
ریاحی – کارشناس بازار سرمایه | شاخصها نمادی از سیکلهای بزرگ صعود و نزول هستند و نمیتوانند مبنای جزییات حرکت بازارهای مالی باشند. به طور معمول ریزشها بصورت برابر رخ نمی دهند.
ریزش های اخیر در سهام شرکت هایی که cash flow مناسبی نداشتن آسیبهای فراوانی به سرمایه گذاران وارد کردهاند. بنابراین میزان سود و زیان سهامدار نسبت به استراتژی و مطالعات و دسته بندی شرکتها متفاوت است.
سهامداران کم ریسک بخش بزرگی از سبد خود را به سهام دارایی محور برخوردار از جریان نقدینگی طرحهای توسعه و حاشیه سود متوسط رو به بالا و بالا با حداکثر سود تقسیمی سالانه اختصاص می دهند.
از همین روی در زمان کاهش بازارها این دسته سهام نسبت به سهام کوچک کاهش بسیار کمتری را تجربه میکنند و میتوانند با جریان نقدینگی مناسبی که دارند خود را در روندهای منفی تا حد زیادی به واسطه فاند قدرتمند محافظت کنند.
برعکس افت سهام کوچک و زیانده میتوانند حتی تا ۹۰ درصد روندهای منفی شاخصها رخ دهد.