تشخیص نادرست در زمان ورود بازارگردان ها به بازار سرمایه
یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است زمان ایجاد بازارگردانی در بازار سرمایه مناسب نبود از همین رو نتوانست اثرگذاری خود را نشان دهد.
احمد اشتیاقی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز مزیت فعالیت بازار گردان ها در بازار سرمایه را تعادل بخشی به معاملات سهم و افزایش نقدشوندگی عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به وجود دامنه نوسان ۵ درصدی سهام، بازارگردان می تواند با افزایش نقدشوندگی سهام، به خروج سهام از صفوف خرید و فروش کمک کند.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه میتوان بخشی از معضلات دامنه نوسان را با بازارگردان برطرف کرد، تاکید کرد: بازارگردان وظیفه حمایت از سهم را بر عهده ندارد؛ به عنوان مثال اگر یک سهمی با کمتر از ارزش ذاتی اش در تابلو مورد معامله قرار می گیرد، بازارگردان وظیفه ای برای خرید بیش از تعهد برای حفظ قیمت سهم را ندارد.
وی به شروع عملیات بازار گردانی در بازار سرمایه همزمان با غالب بودن روند نزولی در بازار سرمایه اشاره کرد که این موضوع سبب شد تا نتایج مطلوبی از فعالیت بازار گردانی در بازار سرمایه حاصل نشود، این در حالی است که در روند صعودی از انجام عملیات بازار گردانی قافل بودیم.
اشتیاقی تصریح کرد: به دلیل ورود اکثر بازارگردانان در مقطع نزولی در بازار سرمایه، منابع بازارگردانان به اتمام رسید و در نهایت مواجه آنها با زیان منجر شد تا آنها نتوانند به درستی به تعهدات خود عمل کنند.
به گفته وی؛ بازارگردانان اصولا برای بازار گردانی یک سهم باید قادر باشند تا روند یکساله گذشته سهم را از نظر حجم معاملات به دست آورند تا متناسب با آن، به بازارگردان سهم و منابع مالی لازم ارایه شود.
این کارشناس بازار سرمایه معتقد است در شرایط حاکم بودن روند صعودی در بازار، عملیات بازارگردانی می تواند منجر به سود و به تعادل رسیدن بازار شود.
اشتیاقی بر وجود تعهد ناشر به بازار گردان در ارایه سهم و منابع مالی کافی تاکید کرد و از عمق بخشی به بازار سرمایه، وجود منابع مالی کافی در بازار، مناسب بودن نسبت حجم معاملات با سطح شناوری سهم و ارزش بازار به عنوان عواملی نام برد که می تواند به صورت اتوماتیک بازار سرمایه را به تعادل رساند.