ضرورت تهیه و تدوین دستورالعمل جامع عملیات بازارگردانی در بازار سرمایه
مدیرعامل کارگزاری حافظ می گوید از لحاظ قانونی، عملیات بازارگردانی چندان موفقیت آمیز نبود، از همین رو تهیه و تدوین دستورالعمل جامع بازارگردانی در کنار نظارت بیشتر نهاد ناظر بر صندوق های بازارگردانی ضروریست.
محمدصادق احمدیان طاهری مدیرعامل کارگزاری حافظ در گفتگو با خبرنگار بورس امروز به قانونی بودن ماهیت بازارگردانی در بازار سرمایه اشاره کرد که در پی اخذ مجوز بازار گردانی از سازمان بورس از سوی بازار گردان صورت گرفت.
وی الزام برخورداری ناشران بازار سرمایه از بازارگردان را مورد اشاره قرار داد که این الزام در پی ایجاد صف های فروش در یک سال گذشته حاصل آمد.
مدیرعامل کارگزاری حافظ در این میان به تفاوت عملیات بازار گردانی با بازار سازی اشاره و بازارسازی را نوعی تخلف عنوان کرد که به واسطه این اقدام بعضا برخی از بازارسازها مبادرت به ایجاد تقاضاهای کاذب می نمودند.
وی هدف از این نوع بازارسازی را تحریک خریداران به خرید و یا ایجاد ترس برای فروش از سوی سهامداران عنوان کرد.
احمدیان در این میان به انتظار سهامداران در حمایت بازار گردان از سهم اشاره و تصریح کرد: درست که یکی از اقدامات بازار گردان حمایت از سهم است اما الزامی به این حمایت ندارد.
وی در خصوص چرایی عدم موفقیت عملیات بازارگردانی در بازار سرمایه، توضیح داد: در یک دوره ناشران ملزم به داشتن بازار گردان بودند، اما در پی ریزش بازار ، عملیات بازارگردان با انجام خریدهایی با قیمت های بالا و کاهش مستمر قیمت سهام با زیان همراه شد. در نهایت این موضوع سبب شد که ناشران از ارایه تخصیص منابع به بازارگردانان خود خودداری کنند، این گونه بود که الزام برای برخورداری از بازار گردان نیز کمرنگ شد.
مدیرعامل کارگزاری حافظ که عملیات بازارگردانی را در بازار سرمایه چندان موفقیت آمیز نمی دانست، بر ضرورت تهیه و تدوین دستورالعمل جامع بازارگردانی در کنار نظارت بیشتر نهاد ناظربر فعالیت صندوق های بازارگردانی تاکید کرد.